Læs også:

Close
stegte røde ris

Lækker, sund og vegansk ret: Stegte røde ris

Mad  | 

Denne ret er både nem at lave – super sund og er taget fra bogen ‘Den fede faste’ skrevet af Martin Bonde Mogensen. Her får du opskriften på stegte røde ris – som også går til veganere

Retten er til 4 personer

stegte røde ris
Så lækker ser retten ud … (Foto: PR)

Det skal du bruge

Ingredienser

3 dl røde ris
200 g fast tofu
Kokosolie
400 g portobellosvampe
1 finthakket rødløg,
2 fed finthakket hvidløg
4 gulerødder
1 dl tamari
2 spsk finthakkede tørrede figner
150 g sukkerærter
1 bundt forårsløg

Sådan gør du

Kog risene.

Skær tofuen i små tern på cirka 2 centimeter, og steg dem i kokosolie på en varm pande.

Herefter sætter du dem til side. Skær svampene i skiver, og rist dem i kokosolie.

Kom løg og hvidløg ved. Skræl gulerødder, riv dem og kom dem med på panden.

Steg de kogte ris på en pande sammen med tamari.

Kom de hakkede figner i og lad det hele stege godt igennem.

Snit sukkerærter og forårsløg i skrå skiver, og vend det hele sammen med ris, tofu og svampeblandingen.

Smag eventuelt til med mere tamari.

 

 

Sådan ser bogen ud:

 

den fede faste

Læs også:

 

Fem gode tips til et rolige sind af Martin Bonde Mogensen

 

strand sand zen ro havet sen (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·