Læs også:

Close
tivoli, halloween

Kulturguide: Oplevelser i oktober 2022

Kultur  | 

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i oktober 2022, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i oktober 2022 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i oktober 2022 i København

Halloween i Tivoli

13. oktober til 6. november. Fra 135 kr. Tivoli.

tivoli, halloween
(Foto: Tivoli)

Efterårets største event, Halloween i Tivoli åbner op for masser af hyggelig uhygge, når indgange til forlystelseshaven går op for Halloweensæsonen. Traditionen tro vil der både være hyggeligt gys for de mindste, og skønne forskrækkelser for gæster med hang til gys. Over 20.000 græskar kan man nemlig tælle sig frem til i Carstensens Haven, og hvis det ikke er nok, er der også DM i Kæmpegræskar. Hyggelig uhygge halloween kan opleves i Tivoli fra den 13. oktober til og med den 6. november og forlystelserne kører.

Tusindvis af græskar i forskellige former placeres rundt omkring i haveanlægget, små spøgelser spreder hyggelig uhygge i Smøgen, heksekedler og edderkopper er at finde, mos, kålplanter og lyng spreder efterårsstemning. Og når mørket falder på, forvandler tusindvis af lys Tivoli til et magisk sted, hvor det føles som om næsten alt kan ske. Og så kører forlystelserne selvfølgelig også.

Læs mere her.

Halloween på Glyptoteket – Mumiernes verden

31. oktober. Fra 95 kr. Glyptoteket.

halloween, allehelgensaften, uhygge
(Foto: Unsplash)

I anledningen af halloween kan børn og deres voksne få sig et gys på Glyptoteket. Vi rejser nemlig til det gamle Ægypten – nærmere bestemt til dødsriget. De gamle ægyptere troede, at de døde blev levende igen. Derfor blev de døde lavet til mumier, så livet havde en krop at bo i. De døde fik også mad og luksuriøse gaver med i graven – brød, øl og måske et par smarte sandaler – så de kunne fornøje sig i efterlivet.

Lyt med, når Glyptoteket fortæller utrolige historier om balsamering, mumificering og livet i dødsriget. Dernæst kan I tegne en gave til Glyptotekets mumier. Sidst kan I gå helt alene ned til mumierne i den mørke kælder og bringe dem din offergave… hvis I tør! Mumierne glæder sig til at se jer.

Læs mere her.

Mikkeller BeerWalk Vesterbro

7. oktober. 265 kr. Mikkeller Bar Viktoriagade.

Efteråret er kommet, klæd dig lidt varmere og glæd dig til en udeoplevelse med dejligt øl! Mikkeller BeerWalk er en helårsoplevelse og en guidet gåtur med historier og ølsmagninger.

Du kan se frem til en cirka 3-4 kilometer lang gåtur i al slags vejr, med 6-7 stop undervejs og minimum 5 ølsmagninger (2,5-3 øl), alt sammen udendørs. På turen fortæller guiden indlevende historier og små anekdoter om området, bryggeriet Mikkeller og grundlæggeren Mikkel Bjergsø, samt de lækre øl du skal smage på denne BeerWalk (du kan beholde Mikkeller smageglasset).

Så gør som mere end 3.000 før dig, klæd dig efter vejret og mød op på Vesterbro. Vær klar på at opleve en anderledes øloplevelse i byrummet på Vesterbro.

Læs mere her.

Horror Drive Thru på Reffen

7.-31. oktober. 489 kr. Reffen.

Horror Drive Thru præsenterer for 2. år i træk det ultimative gys for alle halloween-entusiaster med hang til gys og gru.

Rammen for dette års drive thru oplevelse er en hjemsøgt cirkus-landsby, hvor dræberklovne, genopståede cirkusfreaks og andre skrækindgydende monstre hærger de mørke og øde gader.

I egen bil og med Horror Drive Thru soundtracket på FM-radioen triller I langsomt forbi Reffens containere, madboder og barer, som desværre altid gemmer på noget endnu værre lige om det næste hjørne. Ulåste døre og nedrullede vinduer tolker vi som en klar invitation.

Læs mere her.

Holberg på Tinder på Det Kongelige Teater

1. oktober til 1. november. 110-525 kr. Det Kongelige Teater. 

Ludvig Holbergs Den vægelsindede fra 1722 er en af hans største kvinderoller og spiller i anledning af, at det i september 2022 er 300 år siden, at der blev spillet teater på dansk.

Den vægelsindede Lucretia (Marie Bach Hansen) lider af konstante humørsvingninger og hun har selv ingen anelse om, hvordan de sætter alle omkring hende på prøve – især hendes tjener Torben (Nicolai Jørgensen). Lucretia bliver ufrivilligt hvirvlet ind i en kærlighedsintrige med en flok desperate singler, der alle er på udkig efter en helt særlig partner, der matcher deres inderste ønsker. Men fordi Lucretia hele tiden skifter – det ene øjeblik er hun kysk det andet vulgær – tror bejlerne, at de er blevet narret til at date den forkerte. Deres desperation stiger i takt med, at ønsket om at finde en plads og en partner i livet ikke lader sig indfri.

Læs mere her.

Veras Market under Buen 2022

Hver søndag i oktober. Gratis. Bispeengen 15 Frederiksberg C.

Tag din loppe-ven under armen til Danmarks bedste loppefest, når Veras Market under Buen samler de bedste loppehoveder, som sammen sikrer at brugt tøj får nyt liv. Veras Market byder altid på tonsvis af unikke brugte skatte, og du kan finde alt fra trendy highstreet, unikke vintagesager til flotte mærkevarer.

Join Veras tøjrevolution og bekæmp tøjspild sammen med os hver søndag i oktober fra kl. 10-15 under Buen.

Læs mere her.

Oplevelser i oktober 2022 i Aarhus

Halloween i Tivoli Friheden

15.-23. oktober. Fra 135 kr. Tivoli Friheden. 

Glæd dig til Halloween i Tivoli Friheden. Hvert år i oktober er der masser af sjove og (u)hyggelige oplevelser, når parken bliver invaderet af hekse, spøgelser, monstre og hundredvis af edderkopper.

Halloween i Friheden garanterer sjov, gru og spænding for (næsten) hele familien og gemmer blandt andet på underholdende oplevelser med Hr. Skæg og eksplosive aktiviteter på parkens nye udendørsscene til Sprængfarligt Fysikshow med eksplosioner, ild og røgskyer. Dagtimerne byder på (u)hygge for børn og barnlige sjæle med mulighed for blandt andet at skære sit eget grusomme græskar, løse en skræmmende skattejagt og opleve en magisk musical med Nattens Tivoli i Hermans.

Læs mere her.

Mega Kup! i DGI-Huset

8. oktober. 40 kr. Værkmestergade 17, 8000 Aarhus C.

Kom og gør et kup og shop amok i tøj i lange baner i DGI-Huset, når markedet Mega Kup! slår boderne op. Der gemmer sig lidt af hvert på stativerne, og du kan både finde tøj, sko og accessories. Der er med andre ord rig mulighed for at give garderoben nyt liv og komme hjem med nogle gode fund.

Læs mere her.

Fuldmåneaften i Planetariet

9. oktober. 60 kr. Steno Museet.

(Foto: Science Museerne)
(Foto: Science Museerne)

I Planetariet på Steno Museet kan du en gang om måneden blive klogere på stjernerne, månen og de mange myter og sagn, der findes om vores verdensrum.

Der er både nymåne og delvis solformørkelse d. 25. oktober. Derfor kan du d. 9. oktober komme og få helt styr på himmelmekanikken, og lære hvorfor formørkelser opstår, når vi ser nærmere på samspillet mellem Solen, Jorden og Månen.

Læs mere her.

Jimmy Carr i Musikhuset

21. oktoner. 420-500 kr. Musikhuset.

Det bliver frygteligt sjovt, når engelske stjernekomiker, Jimmy Carr, lægger vejen forbi Musikhuset i Aarhus. Glæd dig til opleve komikerens nye show Terribly Funny i oktober 2022.

I en alder af blot 48 år, har den prisvindende komiker og tv-vært allerede en lang karriere som standup komiker, vært på flere prominente tv-shows og en række af fornemme priser på sit CV. Jimmy Carr er kendt for sin karismatiske sorte humor, som rusker til publikums politiske korrekthed, med jokes der lige på grænsen. Den engelse kommiker har fået millioner af mennesker til at vride sig af grin på 9 udsolgte verdenstuneér – og nu er det blevet Aarhus’ tur.

Læs mere her.

Oplevelser i oktober 2022 i Odense

Når katastrofen rammer – Anders Lund Madsen og Rasmus Dahlberg

4. oktober. Fra 350 kr. Magasinet.

Et underholdende oplysende show om alt det, der kan slå os ihjel – med gode tips til hvordan vi alligevel overlever.

Historiker katastrofeforsker Rasmus Dahlberg er en guldgrube af fakta, råd anekdoter, Anders Lund Madsen er bare virkelig meget nysgerrig (og en smule bekymret), når de to mænd for første gang optræder sammen på en scene i danmarkshistoriens største show om alt det, der kan gå galt. Vi er med i cockpittet, førerhuset brandbilen, når katastrofen rammer, lærer om menneskelige fejl og teknologiske svagheder.

Læs mere her.

Oplev Mads og A-holdet i Odeon

7. oktober. 325 kr. Odeon. 

Oplev det populære og dilemmaløsende podcastformat Mads og A-holdet live fra scenen i Odense, når Mads Steffensen og co. kommer til Odense!

Mads har udvalgt den bedste trup, et ægte A-hold til en helt særlig aften i Odense. Det bliver et show, hvor dilemmaerne vil blive belyst fra alle tænkelige og utænkelige sider, som kun kan gøres i selskab af en ex politiker, en komiker, en skuespiller og en dilemma-vært!

Læs mere her.

Huxi Bach – Alt er godt

13. oktober. 315 kr. Magasinet. 

Alt er godt…er det ikke? Huxi Bach er faktisk i tvivl. Men tvivl er godt, for så er man i hvert fald ikke skråsikker. Huxi er klar til at tage livtag med stort og småt i sit nye One-man show. Skøre politikere, manipulerende medier og terroriserende børnehavebørn. Plus det løse.

“Alt er godt” er Huxi Bachs 6. One-man show, og kommer i kølvandet på “Nye Tider” fra 2020. Du kan opleve Huxi Bach på hans landsdækkende tour “Alt er godt” i Odense den 13. oktober på Magasinet.

Oplevelser i oktober 2022 i øvrige byer

SILVER TALES – Karen Blixen fortalt i sølv, perler og diamanter

8. oktober til 30. april 2023. Entré 100 kr. (rabatordninger findes). Rungstedlund, Rungsted Strandvej 111, Rungsted.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Udstillingen Silver Tales er skabt som en fantasifuld fortolkning af Karen Blixens forfatterskab og hendes liv fortalt i smykker og smukke kreationer i sølv, perler og diamanter.

I Silver Tales har 40 af samtidens smykkekunstnere og -designere kurateret af smykkeskribent Nina Hald modigt skabt værker inspireret af Karen Blixen. Den kunstneriske udfordring har Karen Blixen Museum fundet i Karen Blixens fortællinger, portrætter og blandt forfatterens genstande på Rungstedlund.

Læs mere her.

Koncert med Marie Key

13. oktober. 325 kr. Kedelhuset, Silkeborg. 

Marie Key genoptager sit populære soloformat i efteråret 2022, hvor hun besøger Silkeborg og 14 andre byer. Sangskriveren vil både dykke ned i sit store bagkatalog og spille sange som ‘Uden Forsvar’, ‘Landet’ og ‘Fatter Det Nu’ såvel som sange fra hendes nyeste album fra 2020, der blandt andet kastede radiosinglerne ‘True Love’ og ‘Tænker På Os To’ af sig.

Marie Keys solokoncerter har allerede vakt stor begejstring hos hendes publikum – blandt andet på grund af Marie Keys helt særlige evne til at fortælle historier og underholde sit publikum mellem numrene.

Læs mere her.

Læs også: 11 ting du måske ikke vidste om dronning Elizabeth

dronning elisabeth, england Foto: Shaun Jeffers, Shutterstock)

· Mere fra samme kategori ·