Læs også:

Close
official competition film penelope cruz

Filmanmeldelse: Official competition

Underholdning  | 
Det synes redaktionen: 5

Elsker du spanske film – og ikke mindst Penélope Cruz og Antonio Banderas, så er filmen Official competition noget for dig. Læs vores anmeldelse her

official competition film penelope cruz
Allerede her kan man næsten se satiren sive ud af skuespillerne og filmen … (Foto: Scanbox)

Du har garanteret set den type film før, dem hvor de svinger mellem dødsjove, krumme tæer pinlige, mærkelige og så alligevel så seværdige. Sådan er Official competition lidt. For den er lidt det hele – men mest skør – ret sjov og karikeret – lidt krumme tæer-pinlig – men også visuel og billedmæssig super stærk og lækker. Den er på mange måder anderledes – men den er god – den er spansk, som kun de mestrer at lave den type film.

official competition film penelope cruz
En vild instruktør og ditto skuespiller – også i filmen … (Foto: Scanbox)

Filmfakta

Instruktion: Mariano Chon og Gastón Duprat

Manuskript: Mariano Chon, Andrés Duprat og Gastón Duprat

Cast: Penélope Cruz, Antonio Banderas, Oscar Martínez, José Luis Gómez

Længde: 1 time og 54 minutter

Genre: Komedie

Originaltitel: Competencia oficial

Sprog: Spansk med danske undertekster

Premiere:  Torsdag den 1. september

official competition film penelope cruz
Skør spansk komedie og satire … (Foto: Scnbox)

Det handler filmen om

Penélope Cruz og Antonio Banderas medvirker endelig i samme film og spiller med stor humor og spiddende præcis satire i en film om deres egen (film)branche.

I arbejdet med sit nye prestigeprojekt, forsøger filminstruktøren, Lola (Cruz), at tøjle to skuespillegender, som har kæmpe egoer og er indædte rivaler. Den drevne Hollywoodstjerne, Félix (Banderas), er vant til at spotlightet kun tilhører ham, og den radikale teaterskuespiller, Iván (Oscar Martinez), brænder kun for den sande og ægte kunst.

Under prøverne udfordres begge egocentrikerne af den intense og kompromisløse Lola, som ikke er bange for at udsætte dem for fare, fælder og fornedrelse i kunstens navn. Hvem vil være tilbage, når optagelserne endelig begynder … Du får ingen spoilere her – men lad os bare afsløre, at den (som de typisk gør de spanske film) ender anderledes men man måske tror, man har regnet sig frem til.

Se trailer her: 

Skør, skarp, skingrende sjov

Den skal nok opleves – for den er som spanske film også kan være – skøre, skarpe og skingerende sjove. Og Penélope Cruz og Antonio Banderas mestrer jo begge den genre. De er karikeret – irriterende – sjove – og på mange måder lige som man gerne vil se dem. Især synes jeg Penélope Cruz spiller super godt – absurd mærkelig og sær og ganske utilregnelig – og dog alligevel uhyggelig skarp. Hendes styling og udtryk er også ikonisk – pludselig får man nærmest også lyst til permanentkrøller igen.

Da filmen slutter, ved man stadig ikke rigtig, om man har krummet tæer eller bare ‘givet los’ og nydt den forestilling, der er foregået der foran ens øjne – også visuelt. Faktisk lidt som at have kørt en tur i en karrusel og er lidt rundtosset bagefter. For det er en lille filmisk maggiterning af indtryk, du sidder tilbage med, der med både enkle og stærke effekter alligevel lagrer sig i en. Men god underholdning – hvis du bare vil underholdes og slå hjernen fra i et par timer …

official competition film penelope cruz
Smuk er hun også … (Foto: Scanbox)

Læs også:

 

September måneds kulturguide

 

(Foto: Erik Berg/Den Norske Opera & Ballett)

· Mere fra samme kategori ·