Læs også:

Close
influencer, kvinde med telefon fotografering

NEWS: Debat: Pas på med at overregulere influencerne

Nyheder  | 

Debat: Pas på med at overregulere influencerne · 29-årig får straksdom på syv års fængsel · Online fysioterapi hitter på arbejdspladserne · Det britiske pund er i frit fald · Fra årsskiftet må man igen holde mink i Danmark · Dagens billede: Florida gør klar til orkan

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Debat: Pas på med at overregulere influencerne

Historien om de danske influencere er også historien om hårdtarbejdende selvstændige og iværksættere, der skaber arbejdspladser og indkomster, hvor der før ikke var nogen. Derfor skal vi også passe godt på vores relativt nye gruppe af digitale entreprenører. Mere lovgivning kan nemlig stå i vejen for flere digitale iværksættere, hvilket vil betyde færre danske influencere og indtægter til de danske virksomheder, der investerer i dem. Sådan lyder opråbet fra Rasmus Bruus Larsen, der er CEO hos Make Influence.

– Begynder vi at pålægge de digitale iværksættere endnu flere regler og paragraffer, så ender influencer-arbejdet med at blive for de store og få, der har ressourcerne til at få professionel rådgivning. Og det går ud over den største gruppe af influencere, nemlig mikroinfluencerne. Jeg er bange for, at det er den type af danske iværksættere, som regeringen med ny og udvidet lovgivning let vil kunne drukne i unødvendigt bureaukrati og paragraffer, der er meget langt fra hverdagen hos influenterne, siger Rasmus Bruus Larsen.

– Stil i stedet os til ansvar – bureauerne der varetager både influenceres og virksomheders interesse. Vi arbejder med markedsføring hver eneste dag, så vi har både kendskabet, ressourcerne og i min optik også forpligtelsen til at sikre, at samarbejdet kører efter bogen. Så jeg står gerne på mål for det, og jeg håber, at mine branchekonkolleger vil gøre det samme, fortsætter han.
– De sociale medier har nået en ufattelig størrelse, og brugen af dem har nået højder, som kun de færreste havde forestillet sig for bare ti år siden, så selvfølgelig kræver det, at vi hele tiden holder øje med udviklingen. Men for mig er det utroligt misforstået, at man råber reguleringer, inden man kender til eventuelle udfordringer. Det er det samme som at skyde først og spørge bagefter. Hvorfor tager I ikke en dialog med os, der kender branchen for at få et grundigt indblik i den? Derefter kan I – nu på et oplyst grundlag – beslutte, hvor der skal sættes ind, hvis der skal sættes ind i det hele taget.

– Og så er det misforstået, at reguleringer skal pålægges de mindste spillere i arenaen. Lad os nu i stedet kigge på giganterne. På Facebook og Instagram. På YouTube og TikTok. Og alle de andre med dyre adresser i Silicon Valley. For når vi tager annoncekronerne fra den lille influencer, så flyttes de typisk over til virksomhedernes egne sociale kanaler, og det betyder endnu flere penge i lommen på techgiganterne. Og det har jeg, når alt kommer til alt, svært ved at forestille mig, at regeringen og kulturministeren er interesseret i, lyder det fra Rasmus Bruus Larsen.

influencer, kvinde med telefon fotografering
Vi skal passe på med at sætte for mange regler op for influencere, mener Rasmus Bruus Larsen. (Foto: Unsplash)

Læs også: Børn har svært ved at spotte influencer-reklamer på sociale medier

29-årig får straksdom på syv års fængsel

Efter en politiaktion den 26. september 2022 af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har en 29-årig mand tilstået at have besiddet og solgt fire kg heroin samt 210 kg hash. Tilståelsen skete i går i Retten i Odense, da den 29-årige blev fremstillet i Grundlovsforhør, hvorefter retten afsagde en straksdom i sagen og idømte den skyldige syv års fængsel.

Den 29-årige blev anholdt mandag på en adresse i Odense, da NSK ransagede stedet. Ransagningen fandt sted i forbindelse med en efterforskning af salg af narkotika på Fyn. På adressen fandt politiet blandt andet en telefon med indhold, der dokumenterede den ulovlige handel med euforiserende stoffer.

Senioranklager ved NSK’s anklagemyndighed, Jhin Lee siger:

– Straksdommen viser, at bevisbyrden mod den dømte var uomgængelig. Det er tilfredsstillende at retten har idømt en lang fængselsstraf for handel med narkotika, der både er til skade for enkeltpersoner og samfundet som helhed.

dom retten
En 29-årig mand fik i går en straksdom på syv års fængsel … (Foto: Pexels)

Læs også: Brødre i fængsel i sag om narkohandel og våbenbesiddelse

Online fysioterapi hitter på arbejdspladserne

Der er travlt på de danske arbejdspladser. Og flere medarbejdere foretrækker derfor online sundhedstilbud, så de bedre kan balancere arbejdstiden med aftaler hos lægen eller fysioterapeuten. Det viser tal fra Dansk Sundhedssikring.

– Noget af det, vi især har lært fra corona-pandemien, er, at større fleksibilitet i hverdagen giver gladere og mindre stressede medarbejdere. Det giver en stor frihed for den enkelte selv til at kunne vælge, hvor og hvornår man vil have sin konsultation. For nogen passer det bedst om aftenen, når børnene er lagt i seng, mens det for andre passer bedre om morgenen, inden man skal på arbejde. Med online forløb slipper man også for at skulle afbryde sit arbejdsflow midt på dagen og finde tid til at indhente de tabte timer på et andet tidspunkt, hvilket kan være en stor lettelse for både arbejdspladsen og medarbejderen selv, fortæller Per Gade, fagdirektør hos Dansk Sundhedssikring.

Her og nu er online fysioterapi og andre digitale sundhedstilbud et godt værktøj til at skabe fleksibilitet i hverdagen, men også på lang sigt er der ifølge Per Gade store fordele at hente ved at implementere digitale behandlingsformer.

– Vi ved, at jo tidligere der sættes ind i et forløb, des hurtigere og mere smertefri kommer man ud på den anden side. Med et online tilbud er det derfor mere sandsynligt, at flere vil kunne overskue at starte op tidligere, inden smerterne bliver for store og går ud over arbejdslivet. For virksomhederne er der derfor også en stor gevinst at hente i, at sygdomsforløb bliver kortere eller i bedste tilfælde helt kan undgås, fortæller han.

skrivebord, computer arbejdsliv
Flere og flere konsultationer kan nu klares online. (Foto: Unsplash)

Læs også: Online psykologhjælp er et hit

Det britiske pund er i frit fald

Det britiske pund er dykket til et rekordlavt niveau, efter at Storbritanniens finansminister Kwasi Kwarteng, forleden kom med en række nye skattelettelser Det skriver det franske nyhedsbureau AFP ifølge Ritzau.

På de asiatiske markeder faldt det britiske pund helt ned til 1,035 amerikanske dollar. Det er ifølge nyhedsbureauet det laveste nogensinde.

Den britiske finansminister lancerede sin nye plan allerede fredag, og kort efter begyndte det britiske pund at falde. Planen indeholder blandt andet store skattelettelser for selskaber og erhvervsdrivende. Kwasi Kwarteng mener, at planen vil sætte skub i den britiske økonomi.

– Det her er en hidtil uset pakke af skatteincitamenter, til at selskaber kan investere, vokse og skabe arbejdspladser på tværs af hele landet, sagde han ifølge avisen The Guardian fredag om pakken.

Søndag varslede Kwarteng endnu flere skattelettelser for personer med høje indkomster. Det fik det britiske pund til at fortsætte med at falde.

Storbritanniens største oppositionsparti, Labour har ikke meget tilovers for skattelettelserne og partiets formand, Keir Starmer, har blandt andet forpligtet sig på at rulle dem tilbage, hvis partiet kommer til magten ved næste valg. Det valg skal senest holdes i 2025.

Penge pund Storbritannien
Udsigten til store skattelettelser fik det britiske pund til at falde til det laveste nogensinde. (Foto: Unsplash)

Læs også: Få styr på din økonomi med tre råd

Fra årsskiftet må man igen holde mink i Danmark

Regeringen indgik den 16. november 2020 en aftale med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet om at indføre et midlertidigt forbud mod hold af mink i Danmark af hensyn til folkesundheden under den igangværende COVID-19 pandemi. Det midlertidige forbud blev i december 2021 forlænget indtil udgangen af 2022.

Statens Serum Institut (SSI) har nu vurderet, at risikoen for folkesundheden vil være begrænset, hvis man åbner for en betydeligt reduceret minkproduktion i januar 2023, og hvis man sørger for at indføre en række smitteforebyggende tiltag, som bliver beskrevet i veterinær- og sundhedsmyndighedernes model til håndtering af COVID-19 i minkbesætninger. Så på den baggrund har regeringen besluttet ikke at forlænge det midlertidige forbud. Det vil betyde, at det fra den 1. januar 2023 igen vil være tilladt at holde mink i Danmark.

Veterinær- og sundhedsmyndighederne har udarbejdet en model med blandet andet krav til smitteforebyggende tiltag til håndtering af COVID-19 i minkbesætninger, som minkavlerne skal implementere og efterleve for at kunne holde mink igen efter årsskiftet.

Fødevarestyrelsen og SSI har gennemgået modellen for minkbranchen på et møde i fredags. Mødet kommer i forlængelse af flere møder med minkbranchen, hvor myndighederne har præsenteret modellen med de smitteforebyggende tiltag. Folketingets partier inviteres til en teknisk gennemgang af modellen, der afholdes i denne uge.

Mink mink i bur
Fra årsskiftet bliver det igen lovligt at holde mink i Danmark. (Foto: Unsplash)

Læs også: Ikoniske mærker dropper pels op til modeugerne

Dagens billede: Florida gør klar til orkan

· Mere fra samme kategori ·