Læs også:

Close
culotte bønnesalat anne hjernøe

Bønne- og bolsjebedesalat med kalveculotte og peberrodscreme

Mad  | 

Bønne- og bolsjebedesalat med kalveculotte og peberrodscreme er lækker aftensmad og fra Anne Hjernøes nye bog ‘Stærk overgang’. Lav en sund og nærende aftensmad – også til andre end dig selv

culotte bønnesalat anne hjernøe
En lækker og sund ret … (Foto: Ditte Capion og Winnie Methmann)

Det skal du bruge:

Ingredienser:

Kalveculotte:

1 kalveculotte
1 tsk tørret timian
1 tsk flagesalt

Bønne- og bolsjebedesalat:

75 g haricots verts, gerne optøet fra frost
100 g bolsjebede eller rødbede
1 forårsløg
1 håndfuld bredbladet persille eller citronmelisse
2 skiver stegt kalveculotte

Peberrodscreme:

¾ dl skyr
1-2 spsk friskrevet peberrod, eller efter smag
1 lille tsk dijonsennep
2 tsk flydende honning
1 godt drys flagesalt

friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Rør skyr godt sammen med peberrod, dijonsennep, honning, salt og peber i en lille skål og sæt peberrodscremen til side.

Damp bønnerne i tre minutter i en lille slat spilkogende vand i en gryde. Lad dem dryppe af.

Skræl bederne og skær dem så tyndt, du kan, gerne på et mandolinjern.

Bland dem med bønnerne, drys med finthakket forårsløg og friske krydderurter.

Varm ovnen op til 200 grader. Rids fedtlaget på kalveculotten i tern og gnub det med flagesalt og timian.

Kom culotten i et ovnfast fad og steg den midt i ovnen i 30-35 minutter, til den har en kernetemperatur på 56-58 grader.

Spis 1-2 skiver, svarende til 200 gram af culotten, til et måltid og gem resten.

Anret tallerken med to skiver culotte, gerne skåret i mindre stykker og blandet i salaten, og peberrodscreme.

TIP

Kolde skiver af culotte er også gode til madpakken eller en måltidssalat.

Om bogen:

Anne Hjernøe bog ‘Stærk overgang’ der handler om alt det man har brug for at vide, når man er kvinde og midt i livet. Om hormoner, søvn, motion, sex og kost. Anne Hjernøe har allieret sig med tre eksperter: Christine Felding, speciallæge i gynækologi og obstetrik, Ylva Hellsten, professor på Institut for Idræt og ernæring, Birgitte Rahbek Kornum, søvnforsker og lektor på institut for Neurovidenskab. Bogen indeholder også masser af forfatterens egne opskrifter som denne.

Sådan ser bogen ud:

anne hjernøe stærk overgang

Læs også:

 

Lav en sund morgenmad, der også giver bedre søvn

 

søvn hytteost papaya (Foto: Stine Heilmann)

· Mere fra samme kategori ·