Læs også:

Close
sommerhus ferie sommer

NEWS: Beliggenhed og kvalitet er i top, når danskerne vælger sommerhus

Nyheder  | 

Beliggenhed og kvalitet er i top, når danskerne vælger sommerhus · DI: Mange gode perspektiver i regeringens oplæg om den offentlige sektor · Bandidosmedlem idømt 3,5 års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse · Demonstrationerne fortsætter i Iran · Robbie Williams kommer til Danmark · Dagens video: Joe Biden overrasker Elton John

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Beliggenhed og kvalitet er i top, når danskerne vælger sommerhus

Selvom verden er åbnet op igen efter corona-årene 2020-21, så regner mere end hver tredje danske sommerhusgæst med at tage mere i sommerhus, end de tidligere har gjort. Det viser en analyse fra juli 2022 foretaget af danske Landfolk, et community og en online platform for personlige, håndplukkede sommerhuse.

Af analysen fremgår det, at hele 82 procent af de adspurgte danskere finder det vigtigt, at sommerhuset har en god beliggenhed, der for eksempel er tæt på skov og vand. Men selvom vi vil ud af byerne og tættere på naturen, vil vi ikke gå på kompromis med kvalitet og indretning. Ifølge undersøgelsen mener 9 ud af 10, at de rigtige faciliteter, for eksempel et lækkert bad og opvaskemaskine, er vigtigt i et sommerhus.

Særligt køkkenet spiller en vigtig rolle for danskerne, hvor hele 89 procent mener, at det er vigtigt, at et sommerhus er udstyret med et godt køkken til madlavning. Ifølge Camilla Swartz Primdahl, medstifter af Landfolk, skyldes dette, at der er tale om en helt ny generation af sommerhusgæster og -værter, hvor smukke rammer spiller en stor rolle:

– I dag sætter langt flere pris på kvalitet og æstetik i hverdagen end tidligere, og det vil vi heller ikke gå på kompromis med, når vi tager på ferie. Personlige og hjemlige rammer giver en mere autentisk oplevelse end et udlejningssommerhus, der er indrettet ud fra et praktisk aspekt, fortæller Camilla Swartz Primdahl.

– Samtidig fungerer sommerhuset for mange som et afbræk fra hverdagen. Derfor er det vigtigt, at sommerhuset ikke ligner hverdagen derhjemme for meget. Der skal gerne være plads til nogle andre oplevelser her, som f.eks. at bruge mange timer på madlavning.

Top 5 kriterier for vores sommerhuse:

• 90 procent mener, at komfort/bekvemmelighed, for eksempel godt køkken og bad, opvaskemaskine og lignende, i nogen til i meget høj grad er vigtigt
• 89 procent mener, at et godt køkken med gode faciliteter til madlavning i nogen til i høj grad er vigtigt
• 84 procent mener, at store udendørsarealer, for eksempel have, terrasse og lignende, i nogen til i meget høj grad er vigtigt
• 82 procent mener, at god beliggenhed, for eksempel ved skov eller vand, i høj grad eller i meget høj grad er vigtigt
• 77 procent mener, at digitalt/teknologisk udstyr, for eksempel wi-fi, TV og lignende, i nogen til i meget høj grad er vigtigt

Top 5 årsager til, at vi tager i sommerhus:

• 68 procent tager i sommerhus for at slappe af
• 66 procent tager i sommerhus for at være sammen med familie/venner/partner
• 56 procent tager i sommerhus for at få et afbræk fra hverdagen
• 56 procent tager i sommerhus for at komme tættere på natur og vand
• 19 procent tager i sommerhus, da det er en mere bekvem/komfortabel ferieløsning end at tage på udenlandsrejse

sommerhus ferie sommer
Ny analyse af Landfolk viser, at vi vil ud i naturen, men uden at gå på kompromis med kvalitet. (Foto: Landfolk)

Læs også: Hvert 10’ende sommerhus bruges også som helårsbolig

DI: Mange gode perspektiver i regeringens oplæg om den offentlige sektor

Mangel på medarbejdere og et meget lille reelt økonomisk råderum betyder, at man ikke bare kan løse udfordringerne i den offentlige sektor ved at ansætte flere medarbejdere eller sende flere penge. Der er brug for fundamentalt at ændre den måde, vi styrer den offentlige sektor på. Færre regler, fokus på resultater og flere, der arbejder mere, er vejen, siger DI i kommentar til ‘Danmark Kan Mere 3’.

Regeringen har præsenteret ‘Danmark Kan Mere 3’, der rummer gode forslag til, hvordan vi skal styre den offentlige sektor i fremtiden. Regeringen tager fat på nogle af de helt centrale udfordringer i den offentlige sektor, men der er også et par tidsler i udspillet, som bør udgå, mener Dansk Industri.

– Først og fremmest ser det meget spændende ud med regeringens forslag om at omprioritere 2,5 mia. kr. om året fra bureaukrati til fokus på kerneydelser. Der bruges ikke bare flere penge på velfærd – vi skal gøre tingene på en anden måde. Det er den helt rigtige retning at arbejde i, siger adm. direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen.

– Samtidig lægges der op til et markant opgør med deltidsrytteriet i den offentlige sektor. Vi skal have mange flere til at arbejde mere og på fuldtid. Den voldsomme anvendelse af deltidsansatte i dag er med til at skabe forvirring og turbulente arbejdspladser. Endvidere har vi behov for flere fuldtidsansættelser for at få tilstrækkelig arbejdskraft og få opgaverne løst, fortsætter DI-direktøren.

Regeringen lægger op til at fjerne regler, mindske bureaukratiet fra både lovgivere og kommuner og i højere grad lade velfærdsinstitutionerne tilrettelægge deres arbejde.

– I DI er vores forslag at vurdere og måle indsatsen på resultater – hvor god er den enkelte institution? Hvor glade er ‘kunderne’? Hvor tilfredse er medarbejderne? Og så belønne dem, der gør det godt i stedet for at måle på proces og detailkrav, siger Lars Sandahl Sørensen.

– Jeg forstår dog ikke, hvorfor regeringen griber så hårdt ind omkring brugen af vikarer. Vikarer er en helt nødvendig måde at sikre mobilitet og kvalitet i mange steder i den offentlige sektor. Ydermere løses rekrutteringsudfordringer i eksempelvis sundhedsvæsnet ikke ved at indskrænke medarbejdernes jobfleksibilitet, siger Lars Sandahl Sørensen.

Regeringen tager også fat på problemet med for mange regler.

– Vi er selvfølgelig tilfredse med, at regeringen har lyttet til vores forslag om, at der skal fjernes en regel, hvis der indføres en ny, så bureaukratiet ikke bare bliver værre og værre. Det samme burde i øvrigt gælde reglerne, der regulerer erhvervslivet, siger Lars Sandahl Sørensen.

I regeringens oplæg lægges der desværre også fortsat op til at gamble med den danske model.

– Det er virkelig skidt, at regeringen fortsat vil destabilisere den danske model og blande sig i løndannelsen på arbejdsmarkedet. Det er en meget uklog vej, bør det lyde samstemmende fra arbejdsgivere og fagforbund, slutter Lars Sandahl Sørensen afslutningsvis.

Danmark Kan Mere 3 indeholder også et oplæg til reformer på uddannelsesområdet. På det område kvitterer DI positivt for, at uddannelserne i regeringens forslag rykker tættere på erhvervslivet.

computer tastatur
DI mener, der er mange gode perspektiver i regeringens oplæg om den offentlige sektorn … (Foto: Pexels)

Læs også: DI: Uden nye reformer går vi i stå

Bandidosmedlem idømt 3,5 års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse

Et 35-årigt medlem af Bandidos blev idømt 3,5 års fængsel, da han onsdag tilstod at have været i besiddelse af tre ulovlige våben. Samtidig fik han forbud mod at opholde sig i Bandidos’ klubhuse i Danmark i fire år.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved en tilståelsessag i Retten i Glostrup fået idømt et 35-årigt medlem af Bandidos’ chapter i Roskilde 3,5 års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse. Samtidig har retten fastsat et opholdsforbud til domfældte, der betyder, at han i fire år efter endt afsoning ikke må opholde sig på de adresser i Danmark, hvor Bandidos’ har klubhuse.

Den 35-årige transporterede den 1. november 2021 sammen med en medgerningsmand en skarpladt pistol med lyddæmper, en maskinpistol med tre magasiner, en pumpgun og tilhørende ammunition fra et autoværksted i Glostrup til et loftsrum på en anden adresse i Glostrup. Politiet beslaglagde våbnene senere samme dag.

En person er tidligere idømt tre års fængsel for at transportere våbnene, imens tre yderligere personer fortsat er tiltalt i sagen, der behandles som en nævningesag i november og december 2022.

Senioranklager ved NSK, Halit Sert, udtaler:

– Jeg er tilfreds med dommen, som fastsætter en markant straf for våbenbesiddelse i rocker/bandemiljøet. Samtidig giver et opholdsforbud politiet mulighed for at sikre, at domfældte ikke kan opholde sig i Bandidos-klubhuse i tiden efter udståelsen af den fastsatte straf.
våben
Bandidosmedlem idømt 3,5 års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse … (Foto: Pexels)

Læs også: Bandekonflikten blussede op under corona

Demonstrationerne fortsætter i Iran

På trods af advarsler fra domstolene fortsætter demonstrationerne i Iran. Der har nu været demonstrationer i over 10 dage.

Lederen af de iranske domstole Gholamhossein Mohseni Ejei har sagt, at han gerne ville ’understrege behovet for resolut handling uden mildhed’ over for dem, der står bag det, han kalder optøjer. Det skriver Ritzau.

Officielle tal siger, at mindst 41 personer er døde, siden demonstrationerne startede. Mens andre kilder mener, at dødstallet er højere.

Demonstrationerne begyndte, efter at den 22-årige kvinde Mahsa Amini mistede livet i det iranske moralpolitis varetægt. Hun blev anholdt, fordi hendes hijab ifølge myndighederne ikke dækkede hendes hår godt nok. De iranske myndigheder har ikke offentliggjort Aminis dødsårsag. Blandt demonstranterne er der kvinder, der har sat ild til deres hijab og klippet deres hår af.

I flere storbyer har der den seneste uge været flere demonstrationer i solidaritet med de iranske demonstranter. I London og Paris var der voldsomme demonstrationer søndag. Demonstranter i begge byer forsøgte at komme frem til iranske ambassader. I Paris affyrede politiet tåregas, mens 12 personer blev anholdt og fem betjente alvorligt såret i London.

iran iransk flag
I Iran har der nu været demonstrationer i over 10 dage … (Foto: Unsplash)

Læs også: Tre iranere sigtet for spionage: Leverede oplysninger til saudiarabisk efterretningstjeneste

Robbie Williams kommer til Danmark

Robbie Williams ‘ ‘XXV TOUR’ kommer til Danmark. Det officielle billetsalg starter fredag 30. september kl. 10.00 via ticketmaster.dk og livenation.dk.

Touren er en fejring af hans 25 år som soloartist og på touren vil han blandt andet spille shows i Frankring, Spanien, Tyskland, Sverige og så også i Danmark. Det annoncerede Robbie Williams i går mandag.

På de nye 2023-tourdatoer bringer sine højenergiske shows til europæiske byer og starter med et show i Bologna, Italien den 20. januar. Derefter tager han på tværs af kontinentet, og spiller i byer som Paris, Amsterdam, Berlin og Barcelona, så er Danmark heldigvis også på tourplanen med både den vestdanske arena, Jyske Bank Boxen i Herning, og den østdanske, Royal Arena i København. Efter udgivelsen tidligere på måneden af hans album, ‘XXV’, som byder på mange af hans største hits og fanfavoritter fra hele solokarrieren, bliver arenatouren en glædelig fejring af Robbies 25 år som solist.

Pre-salet starter i morgen onsdag den 28. september klokken 10.00 via den officielle Robbie Williams-store. Det officielle billetsalg starter den fredag 30. september klpkken 10.00 via ticketmaster.dk og livenation.dk og ovenstående Robbie Williams store.

Tidligere på måneden sikrede Robbie sig sit 14. UK-nummer 1-album med ‘XXV’, som toppede hitlisten i den første uge efter udgivelsen. Med denne fantastiske præstation har musikikonet slået rekorden for den solist der har flest britiske nummer 1-album. Han er således på niveau med Elvis Presleys hitlisterekord, da han sikrede sig sit 13. nummer 1-album med 2019’s ‘The Christmas Present’. Kun The Beatles har nu flere UK-nummer 1 albums end Robbie med 15. Hans samlede hitliste-toppende albums i Storbritannien på tværs af hans soloværker og plader udgivet med Take That ligger nu på 19. Det placerer ham i top to bedste acts gennem tiden med flest nummer 1 placeringer på tværs af deres katalog, kun overgået af Paul McCartney der har flere.

Læs mere på robbiewilliams.com

robbie williams
Er du Robbie-fan, så kan du godt glæde dig … (Foto: PR)

Læs også: Det vidste du ikke om Britney Spears

Dagens video: Joe Biden overrasker Elton John

· Mere fra samme kategori ·