Læs også:

Close
blomsterfestival

Spring ud i Tivolis have- og blomsterfestival

Kultur  | 

Tivolis Have- og Blomsterfestival er vokset. Festivalen sprang ud sidste sommer og har i år fået en god omgang kreativ gødning, så blomsterskulpturerne nu er mere spektakulære, udsmykningerne og eventsene flere

Tivoli byder således på en skøn blandet buket af blomsterworkshops, smagninger og udsmykning skabt af internationalt anerkendte blomsterkunstnere – samt en blomsterdyst hvor dygtige florister fra hele landet kæmper om at lave den smukkeste blomsterudsmykning. Festivalen løber fra den 27. august til den 11. september.

tivoli blomsterfestival
Så er der blomsterfestival i Tivoli … (Foto: PR)

En festival for alle med grønne fingre

Nu kan folk med grønne fingre, jord under neglene eller bare interesse for blomster og haver godt begynde at glæde sig. Den 27. august slår Tivoli nemlig Havelågen op til årets store Have- og Blomsterfestival. Sidste års Have- og Blomsterfestival var en succes, og derfor bliver der skruet op for ambitionerne i år, hvor festival bliver mere end fordoblet i længde, og Haven kommer til at stå mere blomstrende end nogensinde før.

Festivalen i år byder således på blomsterskulpturer og -udstillinger kreeret af internationalt anerkendte blomsterkunstnere som Marianne Eriksen Scott-Hansen, Nicolai Bergmann og Stine Heimann, som har bestilt 15.552 porrer til at skabe sine blomstrende stiletter. Derudover er der en lang række workshops og events, hvor du fx kan blive bedre til at binde blomster, bruge blomster i maden, lave papirblomster og få tips til, hvordan du kan gøre din egen have eller altan endnu smukkere. Og så er der i år også en masse aktiviteter for børn og barnlige sjæle som for eksempel ansigtsmaling, blomsterkranse-workshop, flødebolle-pyntning med Mette Blomsterberg, og meget andet.

Mange gode grunde til at besøge Tivoli

Kulturdirektør, Frederik Wiedemann siger om Have- og Blomsterfestivalen:

–  Tivoli er kendt for mange ting. En af de ting, som folk kommer igen og igen for, er vores smukke blomster og haveanlæg. Derfor giver det kun mening, at vi afsætter nogle uger om året, hvor vi fokuserer på denne del, som jo er en integreret del af Tivolis DNA. I år har vi arbejdet på at gøre festivalen til en helhedsoplevelse, hvor gæsterne – ud over de mange blomster og planter – også kan opleve musik, smagning, events, talks, og workshops. Vi kunne se sidste år, at rigtig mange af vores gæster tog godt imod den nye festival, så det er fantastisk at kunne give dem en endnu større og længere festival i år. Jeg glæder mig utroligt meget til at præsentere årets program.

blomsterfestival
Elsker du have og blomster, så skal du måske en tur forbi Tivoli … (Foto: PR)

Chefgartner, Tom Knudsen, siger om Have- og Blomsterfestivalen:

– Jeg er glad for og stolt af, at vi igen i år kan stable en så flot festival på benene. Jeg mærker dagligt den interesse, som gæsterne har for Tivolis haveanlæg. Den interesse vil vi gerne hylde. Derfor har vi udviklet festivalen, så den både fylder mere i Haven, varer længere og har mere indhold. Jeg håber, at det kan imponere og inspirere vores gæster.

Det sker blandt andet til Tivolis Have- og Blomsterfestival

  • Marianne Eriksen Scott-Hansen laver kæmpe blomsterskulptur ved Rotunden
  • Altaninspiration på Koncertsalens Svalegang.
  • Tivolis Store Blomsterdyst, hvor op til 20 florister dyster i at udsmykke Haven
  • Live træskæring med motorsave
  • Kæmpe botaniske stiletter af Stine Heilmann
blomsterfestival
Gå ikke glip af dygtige Nikolaj Bermann … (Foto: PR)
  • Nicolai Bergmann blomstershow på plænen
  • Chili- og tomatsmagning med mere end 80 forskellige tomater og chilier
  • Blomster- og krydderurtesmagning
  • Workshops – blomsterbinding, papirblomster, kokodama, ciderbrygning med videre
  • Stort have- og blomstermarked
marianne scott hansen
Marianne Eriksen Scott-Hansen’s er smukke blomsterpapirklip er også at finde i Tivoli … (Foto: PR)

Og meget meget mere …

Vidste du

Var du klar over, at der er udkommet den smukkeste bog om HAVEN for nogle år siden – et unikt værk fyldt med de smukkeste fotos og historier bag de mange blomster og træer.

tivoli bog havebog (Foto: MY DAILY SPACE)
Sådan ser bogen ud … (Foto: MY DAILY SPACE)

Chefgartner i Tivoli gennem mange år Tom Knudsen har tidligere udtalt om Haven:

– For mig er Tivoli en Have med forlystelser – og ikke en forlystelsespark med en Have. Vi skal ikke være et museum, og det synes jeg bestemt heller ikke, at vi er.

tivoli Parterrehaven_SIT_2019_Lasse_Salling
Tivoli er bare smuk og et besøg værd … (Foto: Lasse Salling)

Program

Vil du vide mere og se alle de ting, der sker, så kan du se det fulde program her.

 

Læs også:

 

Tivolis have

prunus og båd tivoli (Foto: Ann Malmgren)

· Mere fra samme kategori ·