Læs også:

Close
salling dagligvarer

NEWS: Salling Group forlænger prisloft i føtex, Bilka og Netto

Nyheder  | 

Salling Group forlænger prisloft i føtex, Bilka og Netto · 33-årig mand sigtet for forsøg på terrorisme i Aarhus · Akademikerne arrangerer en debat på Political Festival of Europe · Nøgen bagdel på patruljevogn · Tysk fodboldklub vil ud til flere fans · Dagens billede: Hjælp til Skotlands kvinder 

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Salling Group forlænger prisloft i føtex, Bilka og Netto

Prisloftet, der omfatter flere end 300 varer på tværs af kæderne Netto, føtex og Bilka, bliver forlænget, så det nu løber frem til årets udgang.

Danmarks største dagligvarekoncern forlænger garantien for, at flere end 300 basisvarer i Netto, føtex og Bilka ikke stiger i pris på trods af den aktuelle, høje inflation. Prisloftet, som blev indført i marts, skulle i første omgang løbe til den 31.10, men forlænges nu til årets udgang.

– Det er en svær tid for mange danskere, der oplever prisstigninger på både energi og udgifter til boligen, men også til det daglige indkøb. Derfor indførte vi prisloftet, og i lyset af den aktuelle situation forlænger vi det, så garantien løber året ud, siger Per Bank.

Kunderne har taget rigtig godt imod prisloftet, der omfatter basisvarer som mel, mælk, havregryn, hakkekød, vådservietter og meget andet. Og set i lyset af de fortsat usikre økonomiske prognoser har det ikke været en svær beslutning at tilføje et par ekstra måneder til prisloftet.

– I vores butikker er prisloftet lig med en garanti, og samtidig har vi fortsat både et fast sortiment af varer til gode priser og tilbud på hundredvis af varer hver uge. Samlet set giver det kunderne mulighed for at handle til fornuftige priser trods den aktuelle situation, siger Per Bank.

Læs her om Netto’s prisloft.

salling dagligvarer
Prisloftet fastholdes året ud hos Salling Group … (Foto: PR)

Læs også: Salling Group indfører prisloft på basisvarer

33-årig mand sigtet for forsøg på terrorisme i Aarhus

En 33-årig mand med dansk statsborgerskab, der er mistænkt for den 18. juli 2022 med høj hastighed at have ført en bil ad Frederiksgade mod Busgaden i Aarhus, hvor flere personer måtte springe til siden for ikke at blive ramt, er sigtet for forsøg på terrorisme.

Ingen personer blev ramt i forbindelse med kørslen. Den 33-årige blev anholdt få timer efter kørslen og den 19. juli 2022 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus for dobbeltlukkede døre. Han blev varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk hospitalsafdeling.

Grundlovsforhøret blev afholdt bag dobbeltlukkede døre efter anmodning fra anklagemyndigheden, da politiet vurderede, at der var nogle væsentlige efterforskningsskridt, der skulle foretages, inden sigtelsen kunne offentliggøres. På grund af rettens bestemmelse om dobbeltlukkede døre har Østjyllands Politi indtil nu været afskåret fra at udtale sig om sigtelsen.

Østjyllands Politi er dog nu så langt i efterforskningen, at retten, på anklagemyndighedens begæring, tirdag har ophævet de dobbeltlukkede døre og dermed giver offentligheden indblik i sigtelsen, som lyder på forsøg på terrorisme efter straffelovens § 114. Der er fortsat lukkede døre i sagen, hvorfor det er begrænset, hvad Østjyllands Politi kan sige om sagens detaljer.

– Det er endnu for tidligt at konkludere, om mistanken om forsøg på terrorisme kan underbygges i en sådan grad, at der kan rejses tiltale for forsøg på overtrædelse af straffelovens § 114. På baggrund af den konkrete kørsel og forskellige andre omstændigheder efterforsker vi fortsat sagen som  en terrorsag, og vi har iværksat en lang række efterforskningsskridt for at klarlægge omstændighederne og finde ud af, hvad motivet bag den 33-åriges handlinger var, udtaler chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Østjyllands Politi er i tæt dialog med Politiets Efterretningstjeneste (PET), og det samarbejde vil fortsætte videre i efterforskningen.

– Da sagen fortsat kører for lukkede døre i retten, er det fortsat yderst begrænset, hvad vi kan og vil fortælle af detaljer om vores efterforskning og den anholdte. Vores formodning er, at han handlede på egen hånd, men det er selvfølgelig en af de ting, vi skal afdække yderligere i vores videre efterforskning,  lyder det fra chefpolitiinspektøren.

Nogle dage efter episoden i Frederiksgade blev der af Aarhus Kommune som et forebyggende tiltag sat betonklodser op i Frederiksgade. Det skete efter en indledende dialog mellem Østjyllands Politi og PET samt en efterfølgende dialog mellem Østjyllands Politi og Aarhus Kommune.

– På baggrund af hændelsen den 18. juli 2022 tog vi kort efter episoden kontakt til Aarhus Kommune med henblik på at få sat hastighedsdæmpende foranstaltninger op i Frederiksgade. De er sat op med det formål at vanskeliggøre og helst forhindre gennemkørsel med høj hastighed, da vi naturligvis skal gøre alt, hvad vi kan for at øge trygheden og for at forhindre, at noget lignende kan ske samme sted igen, forklarer Klaus Arboe Rasmussen.

Betonklodserne, der er sat op i Frederiksgade, er en midlertidig løsning, og Østjyllands Politi er i dialog med Aarhus Kommune om en mere permanent ordning.

Den 33-årige blev tirsdag klokken 9.00 fremstillet i Retten i Aarhus med henblik på en forlængelse af hans varetægtsfængsling. Resultatet af fremstillingen vil blive kommunikeret ud via Østjyllands Politis Twitter-konto.

Da sagen fortsat behandles for lukkede døre i retten, ønsker Østjyllands Politi ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen.

domstol dom retssal
33-årig mand sigtet for forsøg på terrorisme i Aarhus … (Foto: Unsplash)

Læs også: Terrorangreb i New Zealand

Akademikerne arrangerer en debat på Political Festival of Europe

Political Festival of Europe afvikles for første gang den 25.- 28. august 2022 i Mariager. Her vil publikum opleve en lang række af debatter mellem europæiske borgere og beslutningstagere om nogle af de mest presserende spørgsmål. Overordnede temaer omfatter business, demokrati, klima, kultur, udenrigspolitik, sundhed og teknologi.Som hovedorganisation for 28 faglige organisationer er Akademikerne (AC) en vigtig aktør på arbejdsmarkedet. Political Festival of Europe er glad for at AC deltagelse. Festivalgæsterne kan møde AC på det Europæiske Folkemøde, hvor de arrangerer en debat om det psykologiske arbejdsmiljø.

– Tiden er moden til, at EU tager ansvar for det psykiske arbejdsmiljø. Vi ser desværre over hele Europa en meget bekymrende udvikling, hvor stress bidrager til omkring halvdelen af alle tabte arbejdsdage, og hvor 80% af lederne i EU er bekymrede over arbejdsrelateret stress. Vi vil derfor på topmødet sætte fokus på, hvordan EU kan styrke sin regulering indenfor psykisk arbejdsmiljø og komme videre end de oplysningskampagner, som indtil nu har været hjørnestenen i EUs indsats for et bedre psykisk arbejdsmiljø. EU har opnået store resultater indenfor det fysiske arbejdsmiljø – det kan og skal EU også, når det handler om at forebygge stress og dårligt psykisk arbejdsmiljø, understreger Lisbeth Lintz, formand for Akademikerne.

Diskussionen om arbejdsmarkedet er et stort emne på Political Festival of Europe. Der er allerede flere fagforeninger i Danmark såvel som deres europæiske organisationer, der har engageret sig og er med til at sætte dagsordenen på Festivalen ved at arrangere deres egne debatter.

– Political Festival of Europe ser frem til ACs debat om det psykiske arbejdsmiljø. Det er et vigtigt emne, der præger hverdagen af arbejdsgivere og arbejdstagere rundt om i verden. Vi er glade for at kunne give en platform til sådanne diskussioner og interessante udvekslinger, slutter Jan Bertelsen, CEO ved Political Festival of Europe.

Se programmet her, og følg med i Folkemødets udvikling og nyheder på sociale medier og i det månedlige nyhedsbrev her.

mariager politisk debat
Akademikerne arrangerer en debat på Political Festival of Europe … (Fotokollage: PR)

Læs også: Krigen i Ukraine får nu ram på de danske boligpriser

Nøgen bagdel på patruljevogn

Lettere overraskede så to betjente natten til lørdag klokken 2.58 en 23-årig mand trække bukserne ned og spørge “Er det her, man sætter sig”, hvorefter han klaskede sin nøgne bagdel op på kølerhjelmen af en patruljevogn, der holdt parkeret på Brovejen i Nykøbing F.

Og da den 23-årige modtog en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for gerningen, responderede han ved at flagre med den midterste finger mod betjentene. Det udløste så en sigtelse for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

politi politibil
Politiet blev noget overraskede lørdag nat … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Ung mand dømt for grov vold

Tysk fodboldklub vil ud til flere fans

Bayern Munchen vil tættere på de mange millioner fans, der aldrig får muligheden for at komme på stadion. Kampen for at få fodboldfans’ gunst er gået ind i en ny æra. Hvor den årlige trøje-lancering samt indhold på klubbernes hjemmeside for år tilbage kunne pirre interessen hos fans, er det helt anderledes i dag. Tal viser, at næsten halvdelen af nutidens sportsfans, især de unge, benytter digitale tjenester, mens de ser live-sport på TV eller digitalt.

Kun en promille af de mange millioner af FC Bayern fans verden over får muligheden for at sætte sig på Allianz Arena 75.000 sæder i München til en given kamp. Derfor vil FC Bayern forbinde de resterende millioner af fans med deres yndlingsklub på digitale platforme.

Det er blandt andet formålet bag et nyt flerårigt partnerskab mellem virksomheden Adobe og en af verdens mest historiske og succesfulde fodboldklubber FC Bayern München,  Partnerskabet skal fremme klubbens digitale transformation og give nye oplevelser til klubbens mange millioner af nuværende og fremtidige fans, både online og offline.

– Nutidens FC Bayern-fans er digitalt kyndige og omfavner nye måder at komme tættere på vores klub og spillere. Derfor er det vores mål at skabe nyskabende og interessante interaktioner, der giver millioner af passionerede fans over hele verden spænding på kampdagen, fortæller Oliver Kahn, CEO for FC Bayern.

Næsten halvdelen (47%) af nutidens sportsfans, især de unge, bruger flere enheder, mens de ser livesport på TV eller digitalt. Her er det især indhold som sociale medier, beskedtjenester og takeaway-tjenester.

Med det nye partnerskab og dermed flere digitale oplevelser på tværs af platforme, kanaler og enheder kommer FC Bayerns-fans derfor ikke længere til gå glip af et eneste øjeblik, uanset om de opholder sig hjemme, på farten eller på stadion. Når der f.eks. bliver scoret et mål, vil fansene modtage indhold på deres foretrukne kanaler for at fejre øjeblikket i realtid. Desuden vil fans kunne opleve eksklusiv adgang til behind-the-scenes-indhold samt andre matchday-oplevelser.

–  FC Bayern har millioner af fans verden over, og de er allerede på forkant med at revolutionere fan-oplevelserne. Med dette partnerskab vil FC Bayern skabe flere unikke oplevelser, så fansene kan fejre deres passion for klubben, ligegyldigt hvor i verden de befinder sig, fortæller Anil Chakravarthy, President for Digital Experience Business hos Adobe.

Rent praktisk skal Adobes Experience Cloud, herunder Adobe Consumer Data Platform, hjælpe FC Bayern med at administrere fanprofiler for bedre at forstå, hvordan deres fans interagerer med brandet. Det vil betyde, at den samlede oplevelse på kampdagen vil blive forstærket ved at give fansene eksklusiv adgang til billetter, rabatter og videoindhold.

Læs mere om samarbejdet på Adobes hjemmeside her.

bayern münchen
Tysk fodboldklub vil ud til flere fans … (Foto: PR)

Læs også: Vi taler med Nadia Nadim

Dagens billede: Hjælp til Skotlands kvinder

· Mere fra samme kategori ·