Læs også:

Close
bog bøger fem på stribe

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Bøger er gode for krop og sjæl og ikke mindst hjerne. Her får du lidt inspiration til august måneds læsning. Her er fem gode bøger på stribe

Jeg elsker bøger – bøger i alle afskygninger. Jeg kan bare ikke få nok. Vi tager nu hul på endnu en skøn sommermåned med forhåbentlig masser af sol og varme – og måske endda en ferie der venter forude …

Her får du fem gode grunde til at finde et hyggetidspunkt- og sted og kaste dig over bøgerne – store som små – gamle som nye, mens vi nyder de dejlige augustdage. Om du læser eller lytter til dem – det er op til dig. Så er du klar til hygge, hvilket for mig er at læse en god bog.

bog bøger fem på stribe
Så er der fem gode bøger til dig … (Foto: MY DAILY SPACE)

Den gode danske krimi med ‘det hele’

‘Eftermæle’ er en dansk krimi med både danmarkshistorie, en vaskeægte hverdagshelt og et drys bidende humor.

Kan en følelse af skyld heles med tiden? Efter 20 år med ro og regelmæssighed bag en skærm i redaktionssekretariatet på Dagbladet modtager Michael Eriksen et telefonopkald, som vender op og ned på hans tilværelse: Hans gamle ven og kollega, Kresten, er død.

Som unge var Michael og Kresten lovende journaliststjerner. De vandt Cavlingprisen for at grave en lyssky historie frem om en kendt dansk koncern, men endte med at miste alting i kølvandet på historien – inklusiv deres venskab. Michael har ikke set Kresten siden, og han skylder ham en undskyldning.

Da Michael beslutter sig for at slutte fred med Kresten posthumt, er han uvidende om, at det vil hvirvle ham ind i Krestens liv, deres fælles fortid og sætte hans egen trygge hverdag over styr. Snart er han trukket ind i et opklaringsarbejde, der fører ham på sporet af en dødbringende historie med tråde til 2. Verdenskrig. En historie nogen vil gøre meget for at holde skjult.

Ole Nørskov er uddannet journalist og har skrevet for blandt andre Dagbladet Børsen og fagbladet Journalisten. Han var gennem en årrække chef for MediaWatch og er nu selvstændig konsulent i mediebranchen. ‘Eftermæle’ er Ole Nørskovs debut som forfatter. Og det gør han virkelig godt. Jeg glæder mig til at læse MANGE flere af Ole.

ole nørskov bog eftermæle

‘Eftermæle’, 239,95 kr., saxo.com

Den om en af historiens enestående kvinder

Min forkærlighed for og til New York er stor – så bare der står New York i overskriften er jeg interesseret. Her er vi i New York i 1865. Den nygifte Emily Warren Roebling ærgrer sig, da hun og hendes mand sidder fast på færgen over den frosne East River. Det ville heller ikke være første gang, at der skete en alvorlig færgeulykke. Men denne gang slipper passagererne med skrækken. Hvor er det godt, at byen endelig har godkendt opførelsen af ​​en hængebro.

På det tidspunktaner Emily endnu ikke, at hun vil blive den, der skal fuldføre denne kolossale opgave. Hendes mand, chefingeniøren på Brooklyn Bridge, bliver alvorligt syg, og på trods af stor modstand må Emily overtage ledelsen af ​​den enorme og også farlige byggeplads. Hun vil vise sin elskede mand, at hun tror på deres fælles drøm. Hun vil bevise for verden, at kvinder også kan skabe underværker. Og så gør hun det, fordi hun ikke kan lade være, fordi hun elsker at arbejde, og ikke mindst fordi hun ved, at hun ville være den bedste til det.

‘Historiens enestående kvinder’ er en helt ny serie fra Gutkind, som i romanform fortæller om en række bemærkelsesværdige kvinder, der – udover at være enestående på hver deres område – har skabt historie, der inspirerer den dag i dag. Jeg glæder mig SÅ meget til at læse flere. For denne var jeg vild med – på alle måder.

Petra Hucke (født 1978), bor med sin mand og et hoved fuld af ideer i München. Hun oversætter fra engelsk og fransk, elsker at læse islandske romaner, på islandsk, og arbejder som freelance-redaktør med tysk skønlitteratur. Hun har tilbragt et halvt år i upstate New York, vundet et litteraturstipendium og har udgivet nogle romaner på eget forlag.

arkitekten fra new york bog petra hucke

‘Arkitekten fra New York’, 209,95 kr., saxo.com

Den ultimative feel good sommerferiebog

En bil. Fem mennesker. Tusind ting de i hvert fald Ikke skal tale om … Addie og hendes storesøster, Deb, er på vej til bryllup i det skotske højland. Men turen når knap at begynde, før en bil kører ind i dem. Føreren er ingen anden end Addies eks, Dylan, som hun ellers har haft held med at undgå i to år.

Dylan og hans ven, Marcus, er også på vej til brylluppet. Addie ved, at Marcus synes lige så lidt om hende, som hun gør om ham – og dét siger ikke så lidt. Til gengæld får hun stadig sommerfugle i maven, når hun ser Dylan. Nu står de fem strandede gæster med én køredygtig, rød Mini Cooper.

Så før Addie overhovedet når at protestere, er bilen proppet med mennesker, bagage og betændte hemmeligheder. En ulykke kommer sjældent alene, og Addies nøje planlagte tur bliver afbrudt af bilproblemer, flirts, forsvindingsnumre og skænderier.

Alt imens må Addie og Dylan se fortiden, sig selv og hinanden i øjnene. Roadtrip af Beth O’Leary er en romantisk komedie om en tur fyldt med overraskelser, excentriske rejsekammerater og lige dele lykketræf og sort uheld.

Der er dømt feel good – hygge – dejlig følelse i maven … Lige hvad man har brug for. Sådan kan bøger også være. Lette – nemme – gode for krop og sind – alt på den bedste måde.

bog road trip beth o'leary

‘Road Trip’, 199,95 kr.,bog-ide.dk

Den velskrevede historiske roman

En by opdelt – to adskilte søstre – og et umuligt valg. Så ved du hvad du går ind til. Og ja, vi er (igen) omkring 2. verdenskrig. Da Berlinmuren bliver rejst, befinder Karin sig i den forkerte del af byen. Fra den ene dag til den anden fanges hun under sovjetstyret i det uforsonlige Østberlin, adskilt fra sin tvillingesøster, Jutta. På hver sin side af muren lever Karin og Jutta parallelle liv i årevis, men Karin finder støtte hos Otto; den mand, der indgyder hende håb midt i det brutale Østtyske regime.

Da Jutta finder en hemmelig adgang gennem muren, bliver tvillingerne genforenet. Men Stasi er allestedsnærværende, og snart står Karin over for et umuligt valg: at flygte fra Vestberlin for at være sammen med sin søster, eller at ofre alt for at følge sit hjerte.

Alt er fiktion – men vi ved og kender jo et utal af historier, der ikke er langt fra denne. Læs den – og kom tæt på gode personskildringer og stærke skæbner …

kvinden bag muren mandy rototham bog

‘Kvinden bag muren’, 269,95 kr., saxo.com

Den der tryllebinder mig

Jeg har altid være vild med hendes bøger – slugt dem – ja også nogle gange udsat læsningen for at få dem til at være. I Lucinda Rileys ‘Mord på kostskolen’skal Jazmine ’Jazz’ Hunter opklare et muligt mord på en kostskole fyldt af mysterier.

På kostskolen Skt. Stephens ude på landet dør en elev pludseligt. Forstanderen forsøger at iscenesætte den traumatiske begivenhed som en ulykkelig ulykke, men politiet ønsker dog at efterforske det som drab. Sagen tildeles Jazmine ’Jazz’, som modvilligt vender tilbage til politiet for at gøre sin tidligere chef en tjeneste.

Hun kommer sammen med Alastair Miles ind i den elitære og lukkede kostskoleverden, hvor endnu en makaber hændelse indtræffer på skolen af mørke hemmeligheder…

‘Mord på kostskolen’ er en klassisk krimi af Lucinda Riley, som formår at skabe en fængslende atmosfære fyldt med grusomme mord. Hun forstår at holde en fast – og hun forstår at skrive murstenstykke bøger. Alt er godt.

bog lucinda riley mord på kostskolen

‘Mord på kostskolen’, 229,95 kr., saxo.com

 

Læs også:

På tur med Julie Hastrup

 

julie hastrup

· Mere fra samme kategori ·