Læs også:

Close
mobil smadret

Elektronik – gode råd til at undgå skader

Mit liv  | 

Du kender det helt sikkert ALT for godt. Hvem har ikke tabt en mobil eller computer og stået og holdt vejret … Men det sker desværre. Måske kan du gøre lidt for, at det sker mere sjældent. Her er gode råd til at undgå skader på din elektronik

Hos GF Forsikring ser de det ofte, folk der har fået ødelagt deres mobil eller ipad eller måske laptop. Derfor kommer de nu med lidt gode råd, som vi sikkert alle kan have glæde af.

Mobiltelefoner, tablets og computere kan let få skader eller blive ødelagt i en travl hverdag. Det er ikke bare dyrt for dig, hvis de går i stykker. Det er også irriterende, hvis du skal undvære dem. Her får du tips til at forebygge skader på din elektronik.

mobil pige
Pas på din elektronik – vi bruger den jo hele tiden … (Foto: Pexels)

Opskriften på ødelagt elektronik

Bruger du din mobil eller tablet i køkkenet – for hvis du kigger på en opskrift, mens du laver mad – så placer den i en holder, væk fra overskabe og hvor du arbejder. Der kan nemt falde noget ned fra et skab, og du kan også spilde eller tabe noget i farten.

Hold kaffekopper og vandflasker langt væk fra computeren på arbejdsbordet. Placer dem i god afstand på et sted, hvor der ikke sker nogen skade, hvis koppen eller flasken vælter.

Transporter din computer i en vandtæt taske med computerrum. Hold vandflasker væk fra det rum, hvor computeren ligger, og undlad at proppe tasken med bøger og madkasser, som kan presse på computeren.

trist ked af pige computer arbejde skole (Foto: Pxhere)
Pas godt på din mobil og computer … (Foto: Pxhere)

Computer, tablet og mobil

Beskyt din mobil og tablet med et cover, og få sat et panserglas/beskyttelsesglas på skærmen. Brug et stødabsorberende og vandtæt sleeve til din computer.

Læg ikke din tablet eller computer fra dig i en sofa, seng eller stol. Du risikerer, at nogen (eller du selv) sætter sig oven på den.

Tænk dig om, når du stiller din computer, tablet og mobil til opladning. Ledninger må ikke hænge i vejen, så man kan gå ind i dem og trække elektronikken på gulvet.

Træk stikkene ud på din elektronik i tordenvejr. Du kan også få en autoriseret elinstallatør til at installere en overspændingsafleder i boligens eltavle. På den måde kan du beskytte alle husstandens el-apparater og elektronik i tordenvejr.

Brug og og efterlad aldrig din mobil, tablet eller computer under en dyne eller et tæppe. Den kan blive meget varm – især hvis du samtidig lader den op.

Veninder, smartphone, iPhone
Kender du det – du sidder med mobilen og pludselig taber du den …(Foto: Pexels)

Fem måder at undgå fugtskader på elektronik

• Tænd ikke apparatet, før det har samme temperatur som omgivelserne, og eventuel kondensvand er fordampet.

• Hold elektronik – for eksempel din mobiltelefon – adskilt fra vådt eller fugtigt tøj.

• Læg din mobiltelefon i en lomme, der ikke kan blive fugtig af regn eller sne.

• Sved og kropsvarme kan også skabe fugt i mobiltelefonen, så lad være med at have den for tæt på kroppen.

• Hvis din mobiltelefon er vandtæt, er det meget vigtigt, at du lukker alle dæksler på mobiltelefonen, inden den bliver udsat for vand.

Instagram, app, feed, sociale medier, iphone, smartphone, mobil, telefon
Har du prøvet at tabe din mobil i toilettet – det er IKKE sjovt … (Foto: Pexels)

Førstehjælp til fugtig og våd elektronik

Dugger skærmen på din mobiltelefon, eller har du mistanke om, at et elektronisk produkt har været udsat for fugt, så kan du yde førstehjælp sådan her:

• Sluk produktet øjeblikkeligt (og fjern et eventuelt cover).

• Fjern batteriet, hvis det er umiddelbart tilgængeligt.

• Læg apparatet på en lun radiator, så vandet både kan løbe ud og fordampe.

Kontakt herefter en autoriseret reparatør, som kan efterse produktet.

pige computer kede sig
Få gode råd til din elektronik … (Foto: Pexels)

De dumme tab

Har din pc haft et lidt for hårdt møde med klinkegulvet eller din telefon et vådt møde med toilettet?

Sekunderne kan være lange fra skaden sker, til du finder ud af, om din elektronik stadig virker. Og uh, det kan blive dyrt selv at erstatte – og umuligt at undvære.

Med en elektronikforsikring hos for eksempel GF Forsikring kan de hjælpe dig – selvom det jo ville være bedst, hvis skaden helt kunne undgås.

De bedste råd er også de mest banale – du får de tre mest oplagte genopfrisket lige her – hvisk dem endelig videre til din teenager:

1. Tag mobilen op af lommen på badebukserne – før du hopper i vandet.

2. Tag mobilen op af baglommen – før du går på toilettet.

3. Beskyt din mobil med panserglas og et cover.

Få en elektronikforsikring

Det kan være en god ide at supplere indboforsikringen med en elektronikforsikring, som dækker husstandens telefoner, computere, tablets og andet elektronik.

Elektronikforsikringen dækker pludselig skade og funktionsfejl i elektronisk udstyr, der er op til fire år gammelt.

Ved at udvide indboforsikringen med elektronikforsikring kan du sige nej tak til de ekstra elektronikforsikringer, som butikkerne ofte tilbyder, når du køber nyt elektronisk udstyr.

Kilde: forbrug.dk og GF Forsikring.

Læs mere her.

Læs også:

 

Hvor er din smartphone

mobilforbrug, afhængighed, mobil, test, space, vaner, liv, mobil,

· Mere fra samme kategori ·