Læs også:

Close
tour de france cykelløb drøsselbjerg

SOMMERNEWS: Tour-feberen har ramt Danmark: Flest cykelskader i 20 måneder

Nyheder  | 

Tour-feberen har ramt Danmark: Flest cykelskader i 20 måneder · Bar i Esbjerg får kritik for opfordring til druk · JOE & THE JUICE leverer flot vækst · Mand narrede kvinde til at udlevere koder  · Østkyst Hustlers skyder Tivolis nyeste musikkoncept i gang lørdag · Dagens video: Kaos på stranden · Fredagsfjol: Kærlighed på tværs 🐾· Sommerpostkort: Sommer i Lynæs 💦

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tour-feberen har ramt Danmark: Flest cykelskader i 20 måneder

Antallet af sager, hvor en person er kommet til skade på cyklen, er det højeste i 20 måneder, viser ny opgørelse fra Topdanmark.

Danmark har taget Tour de France til sig – ikke mindst efter dagene, hvor cykelløbet var helt tæt på danskerne. Forhåbentligt har de professionelle ryttere mere held på cyklen, end det har været tilfældet på det seneste for danske cyklister. For en ny opgørelse fra Topdanmark viser, at antallet af sager hvor en person er kommet til skade på cyklen, steg med 77 procent i maj i forhold til måneden før. Det er det højeste niveau siden september 2020, hvor mange cyklister drønede rundt på vejene, mens coronakrisen hærgede.

– Det er ikke kun Jonas Vingegaard, Tadej Pogačar og de øvrige ryttere i feltet, der skal passe på, når de sætter sig op på cyklen, siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

Danmark er et vaskeægte cykelland, og det kan Topdanmark se på grafen over antal skader, som ligner en profil fra en bjergetape. Gevinsterne ved at cykle kan være glæden, et bedre helbred, mindre CO2-udledning og penge sparet på transport, men det er vigtigt, at alle cyklister husker at være opmærksomme, når de triller afsted, lyder det fra skadedirektøren.

– Vi opfordrer selvfølgelig til, at cyklisterne altid overholder færdselsloven, kører efter forholdene og viser hensyn til alle medtrafikanter. Men uanset, hvor godt man passer på sig selv og hinanden, så går det galt en gang imellem. Vi ser både store og små skader. Skaderne er afhængige af farten, alt efter om det er fru Jensen, som uheldigvis vælter på vej hjem fra supermarkedet, eller én person på en carbonracer, der måske kører over evne og tror man kan tage Kiddesvej oppe fra og ned, og som vælter i sin jagt på det ultimative kaffestop, udtaler Rasmus Ruby-Johansen.

Hvis uheldet er ude, kan der være mulighed for en erstatning, hvis du har et eller flere brud. Derudover kan der være hjælp at hente i form af behandlinger ved for eksempel fysioterapeut – og sidst, hvis man er rigtig uheldigt, kan der ske en udbetaling, hvis uheldet har medført, at du har et varigt mén fra uheldet.

Ifølge Idrættens Analyseinstitut svarede 10 procent af voksne danskere i en spørgeskemaundersøgelse ‘Danskernes motions- og idrætsvaner efter genåbning af idrætslivet’, gennemført i oktober 2021, at de inden for de sidste 12 måneder regelmæssigt havde dyrket landevejscykling.

tour de france cykelløb drøsselbjerg
Danskerne er vilde med Tour de France og at cykle … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Flere danskere skal op på cyklen

Bar i Esbjerg får kritik for opfordring til druk

Stalden Pool & Sportsbar i Esbjerg opfordrer i sin markedsføring til et umådeholdent indtag af alkohol. Derfor udtaler Alkoholreklamenævnet kritik og vil i den kommende periode holde særligt øje med barens markedsføring.

På sin Facebook-side opfordrer Stalden Pool & Sportsbar i Esbjerg gæster til at drikke sig til ‘Staldmester’ ved at drikke 10 fadøl á en halv liter. Som belønning får ‘Staldmesteren’ sit navn indgraveret på ‘Staldmestervæggen’.

Dette Facebook-opslag er i strid med retningslinjerne for markedsføring af alkohol, konkluderer Alkoholreklamenævnet efter at have behandlet sagen, og nævnet forventer, at Staldens Pool & Sportsbar indretter sin markedsføring af alkohol i overensstemmelse med retningslinjerne, herunder det konkrete opslag.

Staldens Pool & Sportsbar har ganske vist over for nævnet blandt andet anført, at baren ikke anser det for et ekstraordinært forbrug, at man har mulighed for at drikke ti øl i løbet af åbningstiden, som er på 15 timer. Men det er Alkoholreklamenævnets vurdering, at konceptet ‘Drik dig til staldmester’ er en opfordring til umådeholdent indtag af alkohol, uagtet at åbningstiden strækker sig over 15 timer.

– Det er en skærpende omstændighed, at gæsten belønnes for at drikke en masse store fadøl ved at få sit navn indgraveret på ‘Staldmestervæggen’, og ved at der udstedes et gavekort på 100 kroner , såfremt gæsten kan indtage de ti fadøl inden kl. 18, udtaler formanden for Alkoholreklamenævnet, Marlene Winther Plas. Efter Alkoholreklamenævnets opfattelse giver Staldens Pool & Sportsbar dermed indtryk af, at der ved indtagelse af store mængder alkohol kan opnås succes.

På dette grundlag udtaler Alkoholreklamenævnet kritik af markedsføringen, og nævnet vil i den kommende periode holde særligt øje med, at Staldens Pool & Sportsbars markedsføring af alkohol ikke er i strid med retningslinjerne. Finder Alkoholreklamenævnet yderligere overtrædelser, vil Alkoholreklamenævnet anmode Forbrugerombudsmanden om at tage sagen op til behandling efter markedsføringslovens regler.

bar drink
Bar i Esbjerg får kritik for opfordring til druk … (Foto: Pexels)

Læs også: Her er universitetsbarerne med størst chance for romance

JOE & THE JUICE leverer flot vækst

JOE & THE JUICE leverer betydelig vækst på omsætningen og øger profitabiliteten. På trods af endnu et år med omfattende coronarestriktioner hævede JOE & THE JUICE sin omsætning med mere end 30 procent til 1.110 millioner kroner, mens driftsresultatet (‘EBITDA’) steg med 9 procent.

– Vi er yderst tilfredse med resultatet. Selvom vi var underlagt vanskelige nedlukninger i flere måneder sidste år, klarede vi os igennem og leverede et resultat, der ikke alene overstiger vores forventninger, men også er på linje med resultatet fra 2019 – et år, der ikke havde nogen coronarestriktioner overhovedet. Jeg er utrolig stolt over indsatsen fra vores medarbejdere, der har leveret dette stærke comeback, udtaler Thomas Nørøxe, adm. direktør i JOE & THE JUICE.

Omsætningen steg med mere end 30 procent fra 835 millioner kroner i 2020 til 1.110 millioner kroneri 2021 og profitabiliteten blev også øget markant. Driftsresultatet steg med 9 procent fra 249 millioner kroner i 2020 til 272 millioner kroner i 2021. Bundlinjen på -208 millioner kroner er en forbedring på 245 millioner kroner i forhold til 2020-resultatet. Nettoresultatet inkluderer et højt niveau af rentebetalinger, afskrivninger og amortiseringer og afspejler også det høje investeringsniveau. Nettoresultatet forventes at blive forbedret betydeligt i 2022.

– 2021 gav os nogle af de bedste måneder, vi nogensinde har haft, især i byer som København, London og New York, hvor kundernes tilbagevenden til arbejdet havde en positiv indflydelse på besøgstallene. Både omsætningen og EBITDA-udviklingen oversteg vores forventninger og bekræfter, at vi er på rette vej mod vores mål om at have et positivt cash flow efter investeringer. Det understøttes af, at 2022 med stor sandsynlighed bliver endnu et rekordår for os, fortsætter Thomas Nørøxe.

Den digitale transformation hos JOE & THE JUICE fortsatte i 2021. Joe- appen, som gør det muligt for kunder at bestille kontaktløst og afhente deres mad uden om køen, nåede næsten en million registrerede brugere ved udgangen af 2021, og introduktionen af tredjeparts leveringstjenester øgede det digitale salg til 25 procent af årets samlede omsætning.

– I de sidste 20 år har vi arbejdet hårdt for at skabe en inkluderende kultur og en stærk fællesskabsfølelse. Vores identitet og kultur videreføres i vores digitale univers med Joe-appen, der sikrer, at kunderne kan få den fulde Joe-oplevelse – uanset om de besøger vores butikker eller bestiller fra sofaen derhjemme, siger Thomas Nørøxe.

JOE & THE JUICE fortsætter med at udvide verdenskortet i 2022 og planlægger at åbne mere end 20 butikker. Dette drives af knap 300 millioner kroner i yderligere finansiering opnået i løbet af 2021. Ledelsen forventer en stigning i omsætningen på mere end 30 procent i 2022 på trods af flere makroøkonomiske forhold.

– Vi er opmærksomme på flere udfordringer, der kan dukke op i 2022 og derefter. COVID-19 er stadig en joker. Inflationspresset og de geopolitiske spændinger kan også påvirke os. Men det ændrer ikke på, at JOE & THE JUICE er i storform, slutter Thomas Nørøxe.

Fakta:

Ved udgangen af 2021 drev JOE & THE JUICE 310 butikker i 16 lande i Europa, USA, Asien og Oceanien. På verdensplan er flere end 2.500 mennesker beskæftiget.

Digitale initiativer fortsatte med at bidrage positivt i 2021. Ved udgangen af året nåede Joe-appen ud til næsten en million registrerede brugere og var rullet ud på alle markeder sammen med adgang til JOE & THE JUICE på tredjeparters leveringstjenester.

Det digitale salg udgjorde cirka 25 procent af det samlede salg i 2021.

joe and the juice
JOE & THE JUICE leverer flot resultat … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Kaffeekspert gør dig klogere på kaffesproget

Mand narrede kvinde til at udlevere koder

En 22-årig kvinde fra Aarhus kontaktede mandag eftermiddag politiet, efter hun var blevet narret til at udlevere sin koder til sin netbank og desværre havde mistet en del tusinde kroner.

Kvinden fortalte, at hun var ringet op af en venlig mand, der havde præsenteret sig som medarbejder i kvindens bank. Manden havde forklaret, at nogen uretmæssigt havde overført nogle større beløb fra hendes konto til en anden konto, men at han gerne ville hjælpe hende og få annulleret overførslerne.

Det krævede bare, at hun udleverede nogle personlige oplysninger – blandt andet hendes koder til netbanken.

Da manden virkede troværdig, udleverede kvinden koderne, og senere opdagede hun så, at der var hævet en del tusinde kroner på hendes konto.

Østjyllands Politi opfordrer på det kraftigste til, at man aldrig udleverer sine koder til andre. Banken vil aldrig ringe til dig og bede om dine adgangskoder, NemID eller lignende.

NemID, nøglekort, Nem ID, IT, sikkerhed, netbank, mobilbank, app, teknologi, smartphone, netbank,
Atter er en person blevet franarret koder. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Mænd dømt for bedrageri overfor ældre

Østkyst Hustlers skyder Tivolis nyeste musikkoncept i gang lørdag

Det bliver ingen ringere end hele Danmarks rapband, Østkyst Hustlers der med solide hits som Han Får For Lidt, Kyssesvinet, Hustlerstil og Penge Ind På Torsdag skyder Tivolis nyeste musikkoncept i gang imorgen lørdag den 16. juli. Lørdagshits som det nye koncept hedder, kører henover syv lørdage sommeren igennem, og lader publikum synge med på sikre hits fra blandt andet Dodo & The Dodos, Poul Krebs og Michael Learns To Rock. Alle Lørdagshits-koncerter starter klokken 22 på Plænen.

I morgen vender 90’erne tilbage til Tivoli med hjælp fra rapbandet Østkyst Hustlers, der med hits som Bla Bla Bla, Håbløs, Hvor Cool Kan En Hvid Mand Blive og Ik ’S’ Meget vil tage publikum med på en rejse gennem solide, genkendelige hits og fede beats, når de går på scenen. Bandet der fik deres store gennembrud i 1995 med Verdens Længste Rap, er Danmarks ældste aktive rapband og består af Nikolaj Peyk, Bossy Bo og Jazzy H, og alle tre glæder sig til at være en del af Lørdagshits.

Østkyst Hustlers siger om at spille til Lørdagshits:

– Konceptet med at spille til Lørdagshits, som jo handler om at komme med en masse folkekære hits og spille dem, er jo en ære at få lov til. Og det er det fordi, det betyder, at man har lavet nogle hits for 25-30 år siden, der stadig holder. Det er fedt, at der findes sådan nogle sange. Vi er jo et land, hvor vi stadig hører Duggede Ruder og Han Får For Lidt for den sags skyld, og vi bliver glade, når vi gør det, og vi som band er sgu stolte af at have lavet et hit, der stadig lever efter 27 år.

Det er blandingen af nostalgi og genkendelsens fryd, som Tivoli håber at kunne frembringe i publikum under sommerens Lørdagshits-koncerter, som udover Østkyst Hustlers blandt andet står på Dodo & The Dodos, Anne Dorthe Michelsen & Maria Bramsen, Johnny Deluxe og Anna David.

østkyst hustlers
Der er dømt ren nostalgi i Tivoli lørdag … (Foto: PR)

Læs også: Lav Cakenhagens egen opskrift på mousse med hvid chokolade

Dagens video: Kaos på stranden

Fredagsfjol: Kærlighed på tværs 🐾

Sommerpostkort: Sommer i Lynæs 💦

· Mere fra samme kategori ·