Læs også:

Close
tommy hilfiger

SOMMERNEWS: Tommy Hilfiger vender tilbage til New York Fashion Week

Nyheder  | 

Tommy Hilfiger vender tilbage til New York Fashion Week · HBO kommer med nyskabende app · Ferietrafikken kan betyde kø ved landegrænsen · Ny strategi skal gøre dansk turisme grøn · Kørte med promille over 2,0 og fik beslaglagt bilen · Dagens billede: Grønland smelter · Sommerpostkort: Hygge på Bornholm 😎

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tommy Hilfiger vender tilbage til New York Fashion Week

Tommy Hilfiger Fall 2022 showet vil fordybe publikum i en udforskning af brandet, der vil forbinde virkeligheden og metaverset under industriens største ‘See Now, Buy Now’-platform, som tager publikum på en rejse fra Brooklyns havnefront, gennem en Roblox verden og videre til nye phygital koncepter, der lanceres globalt.

Det er første gang i tre år han er retur og nu med en eksperimenterende runway begivenhed, der afslører den seneste ‘See Now, Buy Now’ Fall 2022 kollektion. Gennem hele showet tages publikum på fysisk og digital rejse, der introducerer dem til en helt ny verden af Tommy Hilfiger.

Showet finder sted den 11. september klokken 19.00 EST. Den interaktive oplevelse tager inspiration fra New Yorks enestående, kreative scene, der er et epicenter for mennesker og subkulturer, en kollision mellem lo-fi og hi-tech og en fusion af stil og kreativitet. Oplevelsen vil være en kærlighedserklæring til New York City, Tommy Hilfiger brandets hjemstavn, og forbinde publikum gennem spontane og kreative øjeblikke i en fremvisning på Skyline Drive-In i Brooklyn og i simultant parallelt metaunivers.

– Jeg tænkte straks på New Yorks ikoniske, kreative kultur, da jeg overvejede, hvor vi skulle lancere vores retur til New York Fashion Week,” siger Tommy Hilfiger. Det her er hvor mode, kunst, musik og underholdning fandt sammen i en højere enhed, da jeg startede i industrien. Det er stadig den tilgang, der inspirerer til at engagere mig i cutting-edge fællesskaber for at opbygge nye, kreative opevelser. Denne sæson handler om en sammensmeltning af mine favoritter fra arkiverne og nye live koncepter samt den virtuelle verden. Det er det perfekte udtryk af, hvad vi står for, mens vi hylder vores rødder med en tilbagevenden til NYFW, udtaler Tommy Hilfiger.

Innovative multimedie brand aktiveringer til vække Tommy Hilfiger Fall 2022 kollektion til live – fra New York City til europæiske hovedstæder, til Chengdu og videre. Nye butikskoncepter i udvalgte Tommy Hilfiger butikker og takeovers med wholesale partnere verden over vil komplimentere den særlige oplevelse i New York. Samarbejder med globale talenter vil ligeledes blive lanceret på og udenfor showet i en kampagne, der hylder brandets rødder.

‘See Now, Buy Now’ showet vil blive livestreamet til det globale Roblox fællesskab med over 50 millioner daglige brugere. Her vil der også være avatarer med styles fra Fall 2022 kollektionen, som overtager den virtuelle New York verden. Hver og en style, som bliver vist under showet vil være tilgængeligt globalt gennem Tommy Hilfigers ‘See Now, Buy Now”‘ koncept, inklusiv eksklusive, digitale produkter på Roblox. Brandets samarbejde med det globale metaunivers blev lanceret i december 2021 og udvikles fortsat gennem flere faser.

tommy hilfiger
Tommy Hilfiger vender tilbage til New York Fashion Week. (Foto: PR)

Læs også: Tommy Hilfiger til Met Gala

HBO kommer med nyskabende app

Nu kan du få din helt egen drage med den nyskabende app ‘House of the Dragon: DracARys’. Op til premieren på den nye HBO Original-serie ‘House of the Dragon’ den 22. august, lancerer HBO Max nu ‘House of the Dragon: DracARys’ – den officielle augmented reality-app til serien.

Med appen vil fans over hele verden være i stand til at udklække og opdrage deres egne, virtuelle drager. Hver drage vil være unik, og efterhånden som den vokser, vil den udvikle sig og afsløre hemmelige dragekundskaber baseret på fortællingen fra forfatter George R.R. Martins verden.

Med appen kan brugere også lære valyriske ord fra serien, så man kan styre sin drage gennem et personligt stemmegenkendelsessystem. Når dragerne når voksenalderen, får de evnen til at strejfe rundt i verden og interagere med andre brugere og drager i andre lande.

– Med den absolut nyeste augmented reality-teknologi har vi med ‘House of the Dragon: DracARys’ appen skabt det mest personlige, responsive og virtuelle væsen, der nogensinde har levet på din telefon,  fortæller Victor Pineiro, direktør, Digital Innovation, HBO Max.

Appen kan nu downloades i Apple og Google Play app-butikker i 19 lande, herunder Danmark, Finland, Norge og Sverige.

‘House of the Dragon: DracARys’ er skabt af det kreative teknologistudie The Mill i samarbejde med HBO Max og udviklet ved hjælp af Unity game engine og Niantics Lightship teknologi med lyddesign af det Londonbaserede studie, Factory. Den blev lanceret den 20. juli til San Diego Comic-Con i USA.

House of the Dragon har premiere på HBO Max 22. august.

hbo house of the dragon
Gør dig klar til endnu en spændende serie fra HBO MAX … (Foto: PR)

Læs også: Vikings: Den sande historie om Rollo og Floki

Ferietrafikken kan betyde kø ved landegrænsen

UKA Vest er opmærksom på situationen og får – under hensyn til, at der er stikprøvevis indrejsekontrol – afviklet trafikken hurtigst muligt.

I denne tid kan der opstå kø ved den dansk-tyske landegrænse på grund af ferietrafik. Dette skyldes ikke mindst, at mange tyske borgere afvikler ferie og tager til Danmark.

Syd- og Sønderjyllands Politi er opmærksom på situationen og får – under hensyn til, at der er stikprøvevis indrejsekontrol – afviklet trafikken hurtigst muligt.

– Vi ved erfaringsmæssigt, at der desværre kan opstå kø ved grænsen, og at vejene i grænseområdet bliver belastet, når flere tusinde billister kører på ferie samtidig. Men vi følger situationen løbende og gør, hvad vi kan, for at lette afviklingen af trafikken, understreger vicepolitiinspektør Kristian Harbo Sørensen fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

UKA Vest åbner ved spidsbelastning et ekstra spor på motorvejen i Frøslev (ind over rastepladsen), som vi opfordrer bilisterne til at benytte.

Syd- og Sønderjyllands Politi vil i lighed med tidligere år forud for de kommende, store indrejsedage give trafikråd på dansk og tysk samt oplyse om den aktuelle indrejsesituation. Dette vil primært ske via vores Twitter-konto @SjylPoliti.

Faktaboks: Gode råd til trafikanterne i forbindelse med ferietrafikken:

  • Vær opmærksom på, at der kan opstå kø
  • Kør hjemmefra i ekstra god tid
  • Prøv at rejse på ydertidspunkter, fx tidlig morgen eller sen aften
  • Tjek på din GPS, hvor der er kortest kø ved de i alt 13 godkendte grænseovergange, hvor det er muligt at passere i bil (se kort). Du kan finde en mere detaljeret beskrivelse af de godkendte grænseovergange her.
  • Følg med i trafikmeldinger
  • Husk at have rejselegitimation klar i bilen, så den hurtigt kan vises frem i forbindelse med den stikprøvevise indrejsekontrol
  • Husk mad og drikke til rejsen – ikke mindst hvis turen trækker ud
grænse tyskland
Ferietrafikken kan betyde kø ved landegrænsen advarer UKA Vest om … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Trods høje brandstofpriser tager flere på bilferie

Ny strategi skal gøre dansk turisme grøn

Regeringen er kommet med en turismestrategi, som skal gøre Danmark til den grønneste turistdestination i Nordeuropa. Strategien er udarbejdet sammen med erhvervet og indeholder bl.a. en målsætning om, at 70 pct. af alle overnatningssteder være bæredygtighedscertificerede i 2030.

Turismeindustrien har stor betydning for Danmark, og efter corona-krisen er det vigtigt, at dansk turisme får et godt comeback, som også ruster erhvervet til en grønnere fremtid.

Regeringen offentliggør derfor i dag en ny strategi for dansk turisme, der er lavet sammen med erhvervslivet. Ambitionen er at sætte en grøn retning for turistmål og overnatningssteder frem mod 2030.

– Danmark skal være turisternes foretrukne grønne rejsemål. Det er ambitiøst, men med strategien vil vi lave en grøn genstartsmotor for erhvervet. Vi er allerede i gang med at få bæredygtighedscertificeret overnatningsstederne og få turisterne til at se Danmarks styrker som grøn destination, men vi skal have flere med. Her kan både vores kyst- og naturturisme og det lokale hotel, restaurant eller kro i endnu højere grad tænke grønt i forretningen. For uanset om man nyder en ferie på stenbroerne i København eller et kroophold i Tønder, så vil udendørslivet og naturen spille en stor rolle, og det skal det også gøre for fremtidens turisme, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Strategien sætter retningen for en udvikling af turismen i Danmark, der både er miljømæssig, økonomisk og socialt bæredygtig, og opstiller blandt andet pejlemærker for, hvor industrien skal være i 2030:

  • Turismen skal være grøn: Alle offentlige turismeorganisationer og 70 pct. af alle overnatningssteder skal være bæredygtighedscertificerede i 2030, og Danmark skal kendes som det mest bæredygtige turistmål i Nordeuropa.
  • Turismen skal bidrage til økonomisk vækst: Der skal skabes økonomisk vækst både ved at tiltrækker flere turister og ved at øge forbruget hos den enkelte turist, så turismeomsætningen i 2030 runder 190 mia. kr. Samtidig skal væksten især ske uden for højsæsonen.
  • Turismen skal bidrage til det omkringliggende samfund: Danskerne skal opleve, at turismen har positiv betydning for samfundet, medarbejderne i turismeerhvervet skal have en høj jobtilfredshed og turisterne skal have en god ferieoplevelse.

Strategien er udarbejdet i regi af Det Nationale Turismeforum, hvor der sidder repræsentanter for turismeerhvervet, kommunerne og destinationsselskaberne, de statslige turismefremmeorganisationer og forskningsverden, foruden Erhvervsministeriet.

nyhavn københavn
Ny strategi skal gøre dansk turisme grøn … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også:

Kørte med promille over 2,0 og fik beslaglagt bilen

Mandag klokken 07.01 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 58-årig mandlig bilist, der havde kørt på Havnevej i Grenaa bag ved en varebil, der kørte noget usikkert og slingrede en del. Pludselig svingede varebilen til venstre ad Hornsleths Allé, hvor den var kørt ind over fortovet og havde ramt et vejskilt.

Den 58-årige mand kunne se, at bilen holdt stille, men at der stadig sad nogen bag rattet, og han vendte derfor rundt for at tjekke, om føreren af varebilen var ok. Da manden gik hen til varebilen, kunne han se, at den kvindelige fører kørte frem og tilbage for at komme fri at det vejskilt, hun havde påkørt.

Da den 58-årige mand tog kontakt til kvinden, fik han staks mistanke om, at hun var påvirket, og han kontaktede derfor politiet, der bad ham om at forsøge at få fat i bilnøglerne, så kvinden ikke kunne køre videre.

Det lykkedes den 58-årige mand at få nøglerne ud af tændingen, hvorefter kvinden steg ud af bilen og begyndte at forlade stedet til fods. Den 58-årige mand fik hende dog retur til bilen, hvor de afventede politiet.

Da politiet ankom til stedet, blev den 48-årige kvinde alkometertestet, og det afslørede, at hun havde en promille over 2,0, hvorefter hun blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, og bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Det viste sig også, at kvinden allerede havde fået administrativt inddraget førerretten, hvorfor hun også blev sigtet for kørsel uden førerret. Senere på dagen blev varebilens 60-årige mandlige ejer desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

færdselsbetjent politi
Kvinde stoppet med promille over 2,0 … (Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi)

Læs også: Færdselspolitiet på besøg på Samsø

Dagens billede: Grønland smelter

Sommerpostkort: Hygge på Bornholm 😎

· Mere fra samme kategori ·