
Lav selv lækre veganske nanbrød med hvidløgssmør
Hvem elsker ikke nanbrød, og her får du dem i en vegansk udgave. Opskriften er fra bogen ‘Boller og lagkage på vegansk’ af Maria Engbjerg
Nanbrød er et mustmake til dine indiske retter, så ikke en dråbe af den gode sauce går til spilde. Der findes ikke noget bedre at søbe et brød ned i alle de gode saucer. Her kan du gøre det på den veganske udgave.
Der bliver 6 styk af opskriften
Det skal du bruge
Ingredienser nanbrød
1 ½ dl lunkent vand
25 g gær
2 spsk olivenolie
1 ½ dl Alpro (sojayoghurt), naturel
2 spsk nigellafrø
1 tsk salt
400 g hvedemel
Ingredienser hvidløgssmør
50 g Vegan Block fra Naturli’
2 fed hvidløg, fintrevet

Sådan gør du
Hæld vandet i en røremaskine, og smuldr gæren i. Rør rundt, så gæren bliver opløst.
Tilsæt olie, yoghurt, nigellafrø og salt, og rør det sammen.
Tilsæt mel, og ælt dejen ved høj hastighed i cirka 10 minutter.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen hæve i 1 ½ time.
Vend den hævede dej ud på et meldrysset bord. Del den i seks lige store stykker, og rul dem ud, så de får en tykkelse på cirka 1 centimeter.
Lad dejen hvile på køkkenbordet i 10 minutter.
Varm en pande op til mellemhøj varme. Bag brødene på panden, et ad gangen, til de er gyldne på begge sider. Cirka
2-3 minutter på første side og 1 minut på den anden side.
De skal lyde hule, når man banker let på dem.
Læg dem på en tallerken med et viskestykke over, så de holder sig fugtige.
Hvidløgssmør:
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt fintrevet hvidløg.
Pensl nanbrødene med det smeltede hvidløgssmør.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Vigtige kosttilskud til veganere