
Lav lækre Bellini drinks
Det er sommer, solen skinner, og vi hygger med venner og familie. Prøv at lave en Bellini til dig selv og dine gæster. Den vil alle kunne lide
Bellini minder lidt om Mimosa, men denne her er med ferskensaft eller juice. Du kan lave saften selv men den kan også købes i udvalgte butikker. Drinken er også perfekt som velkomstdrink eller på et ekstralækkert brunchbord.

Det skal du bruge
Opskriften er til 2 personer/glas
Ingredienser
2 ferskener (helst hvide og modne)
2-3 spiseske agavesirup (du kan også bruge Monin-fersken sirup eller en god ferskenjuice hvis du ikke har meget tid)
anelse vand
30 cl prosecco (mere eller mindre som du kan lide det – smag gerne til første gang du laver den)

Historien om Bellini
Drinken er opfundet i 1948 i Venedig af barmanden Guiseppe Cipriani på den verdenskendte Harry’s Bar. Baren som også blev besøgt af datidens store kendisser som Orson Welles, Ernest Hemingway, Sinclair Lewis fik også den lækre drink at smage.
Cocktailen laves, i følge puristerne, når de hvide ferskner er i sæson – og that’s it! Meeeen almindelige ferskener kan også bruges i en hurtig vending.

Sådan gør du
Start med at lave ferskenjuicen – gerne i god tid eller dagen før.
Skold ferskenerne ved at lægge dem i en skål med kogende vand et godt minut. Tag derefter skrællen af.
Skær kødet i mindre stykker og blend derefter kødet med lidt agavesirup (du kan også bruge en færdig sukkersirup – smag til – nogle elsker det sødere end andre).
Kog det op og ind, så det bliver mere sirupsagtigt. Kom i køleskab og køl helt ned.
Når du skal lave drinken, så start med at hælde ferskenjuicen i glassene. Top med prosecco og pynt med en skive fersken. Du kan bruge alle slags mousserende vin – men da det er en italiensk drink, så er prosecco oplagt. Men en cava, crémant eller champagne kan også bruges, bare den der tør (brut).

Læs også:
