Læs også:

Close
iskaffe nespresso

Tørstig: Prøv en brasiliansk iskaffe med lime

Mad  | 

Sommer gør en liiidt mere tørstig – og kaffe slukker faktisk tørsten. Hvad med at prøve at lave en brasiliansk iskaffe med lime med den nye kapsel fra Nespresso – uhhhm – siger vi bare

I Danmark serveres iskaffe oftest med mælk eller plantedrikke. Med inspiration fra Brasilien kan man lave en mere frisk og lettere iskaffe ved at erstatte mælken med citrussaft. I denne opskrift bruger vi limesaft, hvis syrlighed matcher kaffens egen syre godt og giver masser af aroma.

iskaffe nespresso
Prøv en lækker brasiliansk iskaffe med lime … (Foto: PR)

Det skal du bruge

Ingredienser

  • En frisklavet dobbelt espresso cirka 80 ml (Jeg bruger Liminha Over Ice, som har noter af lime og mynte)

  • 10 ml vaniljesirup

  • Et skvæt frisk limesaft

  • Isterninger

  • En skive lime til pynt

Sådan gør du

Fyld et glas med is og overhæld med sirup.

Bryg din kaffe og hæld over i glasset.

Pres et skvæt frisk limesaft i og rør rundt.

Pynt glasset med en skive lime og servér.

Om kaffekapslen

Nespressos Barista Creations Liminha Over Ice er fremstillet med stor håndværksmæssig omhu, som afbalancerer kaffe og smagsstoffer for at inspirere til den forfriskende smag af sommer i Brasilien.

Selv siger de:

Det hele starter med at vælge de rigtige bønner, for det er ikke alle kaffer, der giver en god smag, når de afkøles. Vi startede med at vælge Arabica-kaffer fra de ikoniske kaffesteder Kenya og den indonesiske ø Java. Den indonesiske kaffe afrunder blandingen, og de berømte kenyanske bønner tilføjer en frisk syrlighed og frugtige noter, der supplerer smagen af lime og mynte. En let ristning holder de frugtige aromaer og den saftige syre i spil i denne espresso.

Smagen af lime- og mynte i Liminha Over Ice tilføjer en tropisk livlighed til denne delikate blanding – noterne af frisk citrus og delikat mynte afbalancerer et blødt strejf af bitterhed.

Læs også:

 

Kaffeekspert gør dig klogere på sproget om kaffe

 

kaffe kaffekop

· Mere fra samme kategori ·