Læs også:

Close
cirkus Tivoli (Foto: Unsplash)

Kulturguide: Oplevelser i august 2022

Kultur  | 

Kulturguiden for august 2022 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense samt øvrige byer.

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i august 2022, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i august 2022 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i august 2022 i København

Danmarks Underholdningsorkester fylder Frederiksberg med fællessang

13. august. Gratis. Frederiksberg.

(Foto: Danmarks Underholdningsorkester)
(Foto: Danmarks Underholdningsorkester)

WALKaSONG er en musikalsk tur rundt på Frederiksberg, hvor vi blandt andet åbner dørene til Frederiksberg Rådhus, Frederiksberg Slotskirke, Museet STORM, Bakkehuset, Café Intime, Betty Nansen Teatret og TV2 Lorry. Frederiksberg er fyldt med skønne steder, og på WALKaSONG er du selv med til at skabe den fælles oplevelse.

Dagen er for alle, der har lyst til at opleve Frederiksberg og fællessang på en ny og spændende måde. Det er gratis at deltage. På hver lokation hylder vi den danske sangskat. Ved Frederiksberg Chokolade synger vi eksempelvis Tju Bang Chokolademand, mens vi på Café Intime skruer helt op for Grand Prix-stemningen. Ved den lokale efterskole synger vi med og om de smukke, unge mennesker.

Læs mere her.

Klassiske sommerkoncerter og torsdagsbar på Glyptotektet

Hver torsdag og søndag i august. Fra 110 kr. Glyptotektet.

Oplev verdensklasse musikere blandt romerske guder og helte, når Glyptoteket inviterer til en ny sæson af klassiske sommerkoncerter i museets majestætiske Festsal. Du kan blandt andet opleve den danske verdenscellist Andreas Brantelid og Den Danske Strygekvartet. Koncerterne kan opleves hver søndag i august og september kl. 12-13.

Hver torsdag i august kan du også invitere familie og venner til en skøn sommeraften på museets tagterrasse, hvor der serveres kølige drikke og lækker mad med udsigt over København.

Læs mere her.

Foredrag med Daniel Rye

29. august. Fra 299 kr. Bremen Teater.

(Foto: Tikko)
(Foto: Tikko)

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt, han gennemlevede som gidsel – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut. Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. I 398 dage var Daniel Rye gidsel hos Islamisk Stat.

Læs mere her.

LoppeLinda på Dronning Louises Bro

28. august. Gratis. Dronning Louises Bro.

Kom til loppemarked på Dronning Louises Bro den 28. august kl. 10-15, hvor private sælger ud af tøj og sko. Dronning Louises Bro LoppeMarked afholdes på fortorvet på hver side af broen.

Det er først-til-mølle, hvis du selv ønsker en stand til dit tøj. Standene står til 250 kr. + gebyr. Alle medbringer eget bord, tøjstativer og lignende, hvor der vil være opsætning fra kl. 8:30.

Læs mere her.

Sommer i Tivoli

14. juli til 25. september. Fra 145 kr. Tivoli. 

Sommer i Tivoli er en eventyrlig tid med farverige blomster, spændende smagsoplevelser og sommersjov en masse. Nyd en gåtur i den smukke have med historiske bygninger, hyggelige kroge og humørspredende hvin. Mærk suset i Rutschebanen, nyd udsigten fra Ballongyngen, eller sæt gang i lattermusklerne i Monsunen. Vær med til en bred vifte af sommerkoncerter, og gå ombord i alverdens lækre fristelser og kulinariske oplevelser.

Om aftenen skaber tusindvis af funklende lamper en eventyrlig atmosfære, der er helt unik. Rund aftenen af med et af de helt store fyrværkerishows, når vi på udvalgte dage fyrer op for smukke farver, skøn musik og masser af overraskelser på himlen i sommernatten.

Læs mere her.

Oplevelser i august 2022 i Aarhus

KØN PÅ SCENEN

1. april til 30. september. Fra 60 kr. Domkirkepladsen 5. 

Oplev udstillingen KØN PÅ SCENEN på KØN Gender Museum Denmark. Opdag hvordan scenekunsten har spejlet, fortolket og præget tidernes opfattelse af køn i samarbejde med Aarhus Teater.

I 2022 er det 300 år siden, at et dansktalende teater for første gang slog dørene op. Det fejrer KØN Gender Museum med udstillingen KØN PÅ SCENEN – Teater til tiden markerer jubilæet. Teaterets fremstilling af og opgør med kønsroller har gennem tiden skabt store debatter.

Læs mere her.

Artigeardit & ICEKIID til Fed Fredag

12. august. Fra 150 kr. Tivoli Friheden.

Oplev et brag af en fest, når Artigeardit og ICEKIID indtager scenen i Tivoli Friheden til Fed Fredag. For du kan glæde dig til at opleve de unge talenter, når ICEKIID og Artigeardit indtager scenen. Som ambitiøs sanger, rapper og sangskriver har ICEKIID skabt en helt unik lyd. ICEKIID har de sidste år præsenteret en helt ny og uprøvet genre indenfor dansk musik. Artigeardit har formået at skabe sit helt eget musikalske og visuelle univers med hans tekster om hans eget liv. Lyden er ikonisk, forførende og let genkendelig, og du kender helt sikkert hits som “Er her”.

Læs mere her.

GrimFest i Aarhus

4.-6. august. Fra 350 kr. Grimhøjgaard, Aarhus. 

GrimFest er en festival i Aarhus, hvor du kan opleve up-coming bands, musik fra undergrunden og mere eksperimenterende artister. Festivalen har to store scener og et par mindre til de mere skæve indslag.

GrimFest foregår ved haven omkring Grimhøjgård ved Brabrand, og er velsagtens en af landets hyggeligste havefester. GrimFest arbejder på nye tiltag hele tiden, så du kan opleve flere og flere ting på festivalen.

Læs mere her.

Oplevelser i august 2022 i Odense

Veras Market i Storm Pakhus

7. august. Gratis. Lerchesgade 4, Odense C. 

Gå ikke glip af Odenses vildeste indendørs tøjmarked, når Veras Market på udvalgte søndage forvandler Storms Pakhus til et sandt loppemekka. Så tag en ven under armen og join Veras #veravolution i kampen om at mindske tøjspild. Shop sprødt, brugt kluns til gavn for miljøet fra over 40 private stande – eller tjen selv kassen med en stand, hvor du endda kan leje bord, tøjstativ og bøjler af Veras.

Læs mere her.

Huxi Bach Testshow

10.-11. august. 195 kr. Vestergade 95b, Odense C. 

Huxi Bach skal på tour med sit 6. One-man show ’Alt er godt’ i efteråret 2022 og lægger i den forbindelse vejen forbi Teater95B for at teste materiale af. Huxi Bach er faktisk i tvivl. Men tvivl er godt, for så er man trods alt ikke skråsikker. Det eneste sikre er, at Huxi er klar til at tage livtag med stort og småt endnu en gang i sit 6. one-man show. Skøre politikere, manipulerende medier og terroriserende børnehavebørn. Plus det løse.

Læs mere her.

Anders Matthesen – JOKES fra en hvid, straight mand

25. august. Fra 325 kr. ODEON. 

Anders Matthesen er tilbage med spritny stand-up, som vi kender det bedst – Matthesen, en mikrofon og en kæmpe pulje af jokes.

Som sædvanligt tager Matthesen udgangspunkt i sin egen navle, og hans groteske og underfundige observationer af det, vi alle sammen kender, græmmes og undres over. Emnerne er vidunderligt blandede og den eneste gennemgående fællesnævner og røde tråd er jokes, jokes masser af jokes – og den helt store, kæmpe ’griner’.

Læs mere her.

Hugorm og Malte Ebert i Den Fynske Landsby

27. august. 375 kr. Den Fynske Landsby. 

Lørdag den 27. august kan publikum opleve stjernerne Hugorm og Malte Ebert. Èn aften, to koncerter. De fortolkede hinanden i Toppen af Poppens 2021. De, Malte Ebert, måske bedre kendt under navnet ”Gulddreng” og Simon Kvamm fra trioen Hugorm, fortolkede hinandens sange i Toppen af Poppen 2021. Deres legen med ord, afkodninger af hinandens personligheder med fortolkninger og følelser, gav nogle i iøjnefaldende og spændende versioner af de originale hits og artisterne selv. En anden nuance og endnu et bevis på at de begge er en særklasse for sig – særdeles talentfulde og medrivende.

Publikum kan glæde sig til en storslået fest og aften under bøgetræerne i Den Fynske Landsby.

Læs mere her.

Oplevelser i august 2022 i øvrige byer

Cirkus Baldoni besøger Nordsjælland

23.-24. august. Fra 220 kr. Skævinge og Græsted. 

cirkus Tivoli (Foto: Unsplash)
(Foto: Unsplash)

20- års jubilæumstur. Årets bedste nyhed – Cirkus Baldoni kører atter på de danske landeveje med et brag af en fødselsdagsforestilling. Cirkus Baldoni gæster rigtig mange byer i Nordsjælland.

Det er et cirkus uden dyr. Dog kan I allerede nu glæde jer til et gensyn med løven Leonardo og hunden Charlie, som selvfølgelig er med på tur, når Cirkus Baldoni kommer forbi. Mød også en elefant, søløve, papegøje og en hest i Baldoni’s manege. Dog kan du være sikker på, at der ikke er nogen, som er allergiske overfor de skønne dyr, som er med i årets forestilling. Er du også nysgerrig? Så må du selv opleve hele Cirkus Baldoni-oplevelsen!

Læs mere her.

Syng solen ned i Liseleje

7. og 14 august. Gratis. Liseleje Strand. 

solnedgang bade vand sommer sommerferie sol (Foto: Unsplash)
(Foto: Unsplash)

Kom og vær med til at synge solen ned sammen med de lokale på stranden i Liseleje. Den 7. og 14 august samles Liselejes sangglade borgere, sommerhusgæster, turister og andet godtfolk, til sommerlig godnatsang ved solnedgang. En aldeles fin anledning til at møde byens befolkning og få en sludder – og samtidigt nyde en sommeraften, solnedgangen og den hvide Liseleje strand. Hvem ved, måske får du også lyst til en aftendukkert?

Læs mere her.

Læs også: Sommer i kendisland

strand rejse ferie

 

· Mere fra samme kategori ·