Læs også:

Close
top gun tom cruise

Tom Cruise hitter

Nyheder  | 

Tom Cruise hitter · Salget af byggegrunde styrtdykker · Sydøstjyllands Politi fortsætter efterforskning af drab i Kolding · Otte personer anholdt efter knivstikkeri i Vollsmose · Danskerne stemte JA · Sigtet for at besidde en børnesexdukke · Dagens billede: Johnny Depp vinder

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tom Cruise hitter

‘TOP GUN 2: Maverick’ fik en flyvende start i åbningsweekenden, hvor 153.000 danskere strømmende i biografen for at se Tom Cruise i rollen som jagerpiloten Maverick.

Det er 36 år siden, at den ikoniske klassiker ‘Top Gun’ fik biografpremiere i Danmark. Da Tom Cruise for mere end 10 år siden endelig annoncerede, at han var klar til en Top Gun 2, gjorde fansene sig klar til mødet med Maverick i biografens mørke.

At der skulle gå helt så lang tid, var der måske ingen, der havde regnet med, da filmoptagelserne omsider gik i gang i maj 2018. Først fire år senere kunne TOP GUN: MAVERICK endelig få biografpremiere. Ventetiden var forbi og publikum stod klar, og TOP GUN: MAVERICK fløj direkte ind på førstepladsen. Hos anmelderne var der heller ingen tvivl om, at Tom Cruise stod skarpt og overbevisende som Maverick trods det var mere end 35 år siden, Tom Cruise sidst var i jagerpilot-uniformen.

DirektørMichael Berg, United International Pictures Danmark udtaler:

– At United International Pictures i Danmark har haft sin største åbningsweekend med ‘TOP GUN 2: Maverick’ nogensinde er en stor glæde! Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at det giver så meget desto større begejstring, at det er blevet den største premiereweekend for Tom Cruise og Paramount Pictures i Danmark.

For Tom Cruise har det været vigtigt, at filmen skulle have biografpremiere. I Danmark er filmen også blevet en såkaldt ’generationsfilm’, hvor både mænd og kvinder – gamle som unge ser og oplever ‘TOP GUN 2: Maverick’ i biografen. Udover gensynet med Tom Cruise og Val Kilmer, er det også de imponerende stunts og vilde flyvninger, der oftest er udført af skuespillerne selv – og det begrænsede brug af CGI i filmen, der betager publikum.

top gun tom cruise
Tom Cruise spiller også Pete ‘Maverick’ Mitchell i Top Gun 2: Maverick … (Foto: PR)

Læs også: Filmanmeldelse: ‘Topgun 2: Maverick’

Salget af byggegrunde styrtdykker

Salget af byggegrunde til private boliger er i 2022 reduceret til næsten en tredjedel af, hvad det var sidste år. Hos alle landets ejendomsmæglere er der i månederne januar til april solgt 652 grunde til helårsboliger mod 1.713 grunde i samme periode sidste år. Det svarer til en nedgang på ikke mindre end 62 pct. For fritidshusgrundene ser det endnu værre ud. Her er der i år kun solgt 221 grunde mod 636 sidste år, svarende til 65 pct. færre. For sammenligningens skyld ses det, at villasalget ‘kun’er faldet 28 pct. i samme periode. Det viser en helt ny opgørelse fra EDC, baseret på salgstal fra alle landets ejendomsmæglere.

Nu var 2021 ganske vist et helt ekstraordinært år for bolighandel, og derfor har EDC også sat tallene for 2022 i relation til et gennemsnitstal for tiden før Corona-effekten, dvs. januar til april i årene 2018, 2019 og 2020. Her viser det sig, at salget af villaer i år ligger på et niveau 14 pct. bedre end før Corona, mens grundsalget af helårsgrunde er 20 pct. lavere. Salget af fritidshusgrunde er stort set uændret sammenlignet med 2018-2020.

– Tallene viser, at appetitten på at bygge nyt er dalet kraftigt i forhold til lysten til at købe et brugt hus. Der ligger ganske vist en del ‘skjulte’ grundsalg i form af gamle og slidte ejendomme, der sælges som villaer eller fritidshuse udelukkende med henblik på nedrivning, men det er ikke nyt og forklarer ikke de dramatisk ændrede tal, forklarer EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann.

Forklaringen skal ifølge Jan Nordmann findes to steder: Dels i det manglende udbud af grunde og dels i manglen på håndværkere og materialer og deraf følgende stigende priser på nybyg: – I hele Danmark udbydes der i øjeblikket færre end 1000 grunde til helårsboliger via landets ejendomsmæglere. I de mest attraktive områder, er der ofte slet ingen grunde til salg. Det får naturligvis betydning for, hvor meget vi som ejendomsmæglere kan sælge.

Også mangel på håndværkere har betydning for byggelysten:

–  Jeg tror, at mange egentlig har lyst til at gå i gang med et byggeprojekt, men forholder sig afventende fordi de kan se og høre, at det generelt er svært at skaffe både materialer og håndværkere. I sidste ende leder det til stigende priser, hvilket også får mange til at droppe tanken for i stedet at lede efter et brugt hus, slutter Jan Nordmann.

Der er i Danmark godt 1,1 mio. parcelhuse, og der er ifølge Danmarks Statistik færdiggjort ca. 6.000 nye huse årligt de seneste år. Sættes den gennemsnitlige levetid for et moderne parcelhus lidt optimistisk til 100 år, skal der derfor bygges 11.000 nye huse om året blot for at holde bestanden ved lige. Med andre ord er byggeaktiviteten for lav i forhold til det forventede behov.

edc
Salget af byggegrunde til private boliger er i 2022 reduceret til næsten en tredjedel af, hvad det var sidste år. Hos alle landets ejendomsmæglere er der i månederne januar til april solgt 652 grunde til helårsboliger mod 1.713 grunde i samme periode sidste år. Det svarer til en nedgang på ikke mindre end 62 pct. (Foto: PR)

Læs også: PensionDanmark rejser skov for at erstatte træer brugt til bæredygtigt byggeri

Sydøstjyllands Politi fortsætter efterforskning af drab i Kolding

Torsdag den 26. maj blev et nedgravet lig fundet i Vonsild nær Kolding, og tre personer blev samme dag fremstillet i et lukket grundlovsforhør, sigtet for drab, ved Retten i Kolding. De blev alle tre varetægtsfængslet i fire uger ved grundlovsforhøret. En afgørelse ingen af dem kærede.

Sydøstjyllands Politi har siden fundet af det nedgravede lig foretaget en omfattende efterforskning på findestedet i Vonsild og på en række andre adresser i Kolding, og de tekniske undersøgelser fortsætter de næste dage på både Hollændervej i Kolding og på adressen i Vonsild. Her vil Sydøstjyllands Politi i samarbejde med Nationalt Kriminalteknisk Center (NKC) foretage yderligere tekniske undersøgelser, og der vil også blive gennemført en obduktion af afdøde på Retsmedicinsk Institut.

Efterforskningen omfatter også forhøringer med henblik på at finde eventuelle vidner, der kan belyse de forskellige dele i hændelsesforløbet.

Den afdøde, som Sydøstjyllands Politi, mener er blevet dræbt, formodes at være en 43-årig mand fra Kolding, som af pårørende blev efterlyst den 7. maj 2022. De tre personer, som nu er fængslet og sigtet for drabet på den 43-årige, har efter Sydøstjyllands Politis opfattelse kendt den afdøde mand i forvejen. Der er tale om en 32-årig og 39-årig mand og en 35-årig kvinde, alle fra Kolding-området. Alle tre nægtede sig skyldige ved Grundlovsforhøret.

Den fortsatte efterforskning vil fokusere på omstændighederne ved drabet og blandt forsøge at klarlægge hændelsesforløbet, motivet, hvordan den afdøde person er blevet dræbt samt endeligt fastlægge identiteten af afdøde.

Af hensyn til den igangværende og fortsat omfattende efterforskning, og at grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, er det ikke muligt at dele yderligere oplysninger med offentligheden på nuværende tidspunkt. Hvis der under den videre efterforskning vil blive muligt at dele oplysninger med offentligheden, vil der blive udsendt en nyhed herom.

politi, 112, udrykning, 911, nødsituation, hjælp, kriminel, ulovlig, anholdt, dom, dommer
Sydøstjyllands Politi fortsætter efterforskning af drab i Kolding … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Kvinde sigtet for drab og drabsforsøg på plejehjem

Otte personer anholdt efter knivstikkeri i Vollsmose

Otte personer er natten til onsdag blevet anholdt i forbindelse med knivstikkeri i Vollsmose, hvor to personer blevet stukket med kniv. Den ene person er alvorligt tilskadekommen og indlagt på sygehuset. Den anden er lettere tilskadekommen og er også til behandling på sygehuset.

Fyns Politi fik kl. 01:15 melding om en hændelse i krydset Vollsmose Alle og Kertemindevejen, hvor en bil tilsyneladende forsætligt havde påkørt en person, der efterfølgende blev overfaldet og stukket med en kniv. Han er lettere tilskadekommen. Samtidig blev en anden person på stedet også overfaldet og stukket med kniv. Han er alvorligt tilskadekommen og indlagt på sygehuset.

Forud for knivstikkeriet havde politiet fået oplysninger om en hændelse på Østre Ringvej mellem Niels Bohrs Alle og Nyborgvej – efter oplysningerne var der tale om et muligt stenkast mod en bil. Alt tyder på, at der er tale om en bil, der var indblandet i det efterfølgende knivstikkeri.

Hændelserne betyder, at politiet har været massivt til stede i Vollsmose og ved OUH natten igennem, samt at politiet mellem klokken cirka 6:00 og 7:00 afspærrede Østre Ringvej mellem Niels Bohrs Alle og Nyborgvej.

Også i løbet af dagen vil Fyns Politi være massivt til stede i Vollsmose samt andre steder i byen som følge af nattens hændelser. Fyns Politi har i øjeblikket ikke yderligere oplysninger.

kniv
Der har været knivstikkeri i Vollsmose … (Foto: Unsplash)

Læs også: Skuddrab på Fyn

Danskerne stemte JA

Danskernes ja er et kæmpe ja tak til internationalt samarbejde. Danmark afskaffer EU-forsvarsforbeholdet og sikrer sig dermed en bedre plads med mere indflydelse i EU-samarbejdet. Det har danskerne besluttet skal ske efter folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet onsdag. Nu skal vi bruge vores nye og vigtige stemme i EU-forsvarssamarbejdet til at medvirke til at skabe et mere sikkert og trygt Europa, siger DI’s topchef.

I 30 år har Danmark ikke kunnet deltage i EU’s sikkerheds- og forsvarssamarbejde på grund af et forbehold, der nu bliver afskaffet. Det har danskerne besluttet onsdag ved en historisk folkeafstemning. Resultatet glæder landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, da det blandt andet betyder, at Danmark får en plads ved bordet, når vigtige sikkerheds- og forsvarspolitiske beslutninger skal træffes, der under alle omstændigheder har stor betydning for vores land.

– Danmark har fået en ny og vigtig stemme i EU’s forsvarssamarbejde, som vi skal bruge til at skabe et mere sikkert og trygt Europa. Ruslands aggressive invasion i Ukraine har ændret verden og sikkerhedstruslen mod Vesten på meget kort tid, og det kalder simpelthen på et stærkere Europa. Når der skal træffes vigtige beslutninger i EU, der har direkte betydning for Danmark, skal vi selvfølgelig være med ved bordet. Og det får vi heldigvis mulighed for nu, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

valg
Optælling cirkaklokken  22.00 … (Grafik: TV2)

Forsvarsforbeholdet indebærer, at Danmark ikke har kunnet deltage i udarbejdelsen og gennemførelsen af EU’s afgørelser og aktioner, som har indvirkning på forsvarsområdet. Danmark er det eneste land, der har haft et forsvarsforbehold, hvilket har kostet indflydelse i EU.

– Danskernes ja er et kæmpe ja tak til internationalt samarbejde. Forsvarsforbeholdet har spændt ben for vores muligheder for at tage aktiv del i EU-samarbejdet på forsvarsområdet. Nu kommer vi til at løbe med. Vi kommer til at være med til at lægge den kurs, der skal sikre Europas fremtid og vi kommer til at være med til at beslutte, hvilken forsvarsteknologi, vi skal satse på for at stå stærkest muligt – sammen. Vores sikkerhed er helt afgørende for os alle – også for erhvervslivet, udtaler Lars Sandahl Sørensen.

– I dag hænger sikkerhedspolitik uløseligt sammen med erhvervspolitik. Dansk erhvervsliv har de bedste muligheder for at udvikle sig i en sikker og fredelig verden. For danske virksomheder og deres medarbejdere har udviklingen i Ukraine været en alvorlig påmindelse om, at vi lever i en urolig og omskiftelig verden, hvor vi ikke kan tage noget for givet. Vi skal hele tiden være parate til at forsvare vores interesser og finde veje ud af kriser, der opstår, siger Lars Sandahl Sørensen.

Et styrket EU på forsvarsområdet bidrager samtidig til et stærkere NATO, som der i den grad er og bliver brug for i fremtiden.

– Et stærkt EU er en forudsætning for et stærkt NATO. Vi støtter NATO’s målsætning og politikernes ønske om at øge det danske forsvarsbudget på 2 pct. af BNP. Som samfund skal vi til at tænke forsvar på en helt ny måde, der indebærer et langt tættere offentligt-privat samspil, slutter Lars Sandahl Sørensen.

valg
Danskerne stemte JA … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: FOKUSNEWS: Dét søger danskerne på op til afstemningen om forsvarsforbeholdet

Sigtet for at besidde en børnesexdukke

Københavns Vestegns Politi har rejst sigtelse mod en 25-årig mand for at besidde en børnesexdukke. Sagen er den første af sin art efter børnesexdukker blev kriminaliseret den 1. marts i år.

Under efterforskning af en sexkrænkelsessag, hvor blandt andet en 14-årig pige blev forsøgt afpresset til at sende intime fotos af sig selv, beslaglagde efterforskere et dukke-underliv hos den 25-årige mistænkte gerningsmand.

Dukke-underlivet var fremstillet til et seksuelt formål, og var udformet som en del af et barns krop ifølge efterforskernes vurdering.

Den 1. marts trådte en ny bestemmelse i kraft, hvorefter den, som besidder en dukke, der fremstår som et barn, og som er konstrueret til et seksuelt formål straffes med bøde eller fængsel indtil et år efter straffelovens § 235a.

–  Vi mener, at børnedukke-underlivet er omfattet af den nye børnesexdukke-bestemmelse, og derfor har vi beslaglagt den og rejst sigtelse mod ejeren, udtaler politikommissær Tue Lauenblad, leder af efterforskningsafdelingen for kriminalitet i nære relationer ved Københavns Vestegns Politi.

Dukkedelen blev beslaglagt i april, og eftersom efterforskningen stadig pågår, kan politikommissæren ikke frigive flere detaljer fra sagen. Senere skal anklagemyndigheden vurdere, om der kan rejses tiltale efter den nye bestemmelse, og i så fald bliver det op til en domstol at afgøre sagen. Den 25-årige har endnu ikke taget stilling til sigtelsen.

Straffelovens § 235a:

‘Den, som fremstiller eller sælger eller på anden måde overdrager en dukke, som fremstår som et barn, og som er konstrueret med et seksuelt formål for øje, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.
Stk. 2. Den, som besidder en dukke som nævnt i stk. 1, straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år.’

domstol dom retssal
Sigtet for at besidde en børnesexdukke … Sagen er den første af sin art … (Foto: Unsplash)

Læs også: Mand tiltalt for besiddelse af store mængder børneporno

Dagens billede: Johnny Depp vinder

· Mere fra samme kategori ·