Læs også:

Close
sankt hans tivoli

NEWS: Tivoli fejrer Sankt Hans

Nyheder  | 

Tivoli fejrer Sankt Hans · Sommertrafik på Storebæltsbroen · Dagplejer tiltalt for drab · Forsikringsbranchen forlænger gratis grænse-forsikring til ukrainske biler i Danmark · Narkobagmand idømt 12 års fængsel · Dagens billede: Russisk og kinesisk aftale

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tivoli fejrer Sankt Hans

Tivoli har lang tradition for at fejre årets mærkedage, hvor fællesskab, hygge og sang sættes i centrum. En af de ældste mærkedage, som bliver fejret i Tivoli, er Sankt Hansaften. Efter et par år med afstand og aflysninger, fejres Sankthansaften igen den 23. juni efter alle kunstens regler med mad, forlystelser og Holger Drachmanns Midsommervisen. Bålet tændes klokken 21.30, og inden da er der et bredt underholdningsprogram. Aftenen sluttes af med manér med Tivoli Illuminationer på Tivoli Søen.

Vi elsker vort land men ved midsommer mest, sådan har Drachmanns vise fra 1885 lydt omkring Sankthansbålet ved Tivoli Søen, så længe, at ingen husker, hvornår det skete første gang. Bålet tændes til tonerne af Tivoli-Gardens lurblæsere, mens den lyse aften gavmildt fyldes med dufte af geranier, candyfloss og solsortenes sang, der akkompagnerer Københavns Drengekor.

Blandt de mange underholdningstilbud i løbet af dagen kan de yngste og barnlige sjæle se frem til hele tre forskellige forestillinger med Rasmus Klump og Flora i Rasmus Klumps hus ved Tivoli Søen.

Pressechef i Tivoli Torben Plank siger:

– I gamle dage var midsommernatten fyldt med magiske kræfter og Sankt Hans er med tiden blevet blandt sommerens mest stemningsfulde fester i Tivoli. Der findes da heller ikke noget mere dansk end lyse nætter, knitrende bål og fællessang tilsat lidt forlystelses-sus i maven. Ingen kan sige sig helt fri af den stærke midsommermagi, når man står i skæret fra Sankthansbålet.

Dagens program i Tivoli:


11:00 Portene åbner
14:00 Rasmus Klump leger Teater, Rasmus Klumps Hus
15:00 Titte Bøh Rasmus Klump, Rasmus Klumps Hus
16:00 Rasmus Klumps livret, Rasmus Klumps Hus
18:30 Svinedrengen med scenografi af Dronning Margrethe Pantomimeteatret
18:30 Lillefredagsquizzen, Plænen
19:00 Lillefredag med Blæst, Plænen
20:00 Tivolidrømme, Pantomimeteatret
20:00 Midsommerkoncert i Tivoli Koncertsal med blandt andre Københavns Drengekor, Den Kongelige Ballet, cellist Josefine Opsahl (særskilt entre)
21:30 Sankthansbålet tændes på Tivoli Søen

sankt hans tivoli
Kom til Sankt Hans i Tivoli … (Foto: PR)

Læs også: Lav Cakenhagens egne flødeboller

Sommertrafik på Storebæltsbroen

Sidste skoledag på fredag er samtidig startskuddet til ferietid og dermed også rejseaktiviteter. Det betyder ekstra trafik over Storebæltsbroen, hvor weekenderne generelt bliver travle.

Mod Fyn og Jylland forventes flest biler at passere gennem betalingsanlægget på lørdage mellem kl. 10 og kl. 14, mens der i retning mod Sjælland vil være travlt både lørdage og søndage mellem kl. 12 og kl. 17.

For at undgå ekstra ventetid på turen er det en god ide at betale med bizz eller nummerplade i de grønne Ekspresbaner.

– Ud over at undgå den ekstra ventetid, så får man også den billigste tur over broen og sparer mindst 55 kr. pr. tur, siger chef for betalingsanlægget Jens Kjær Nielsen, og fortsætter

– Det er dog vigtigt at være godt forberedt på turen hjemmefra. Tjek altid, at betalingskortet er opdateret. Så er man sikker på, at bizz eller nummerplade virker, når man kommer til betalingsanlægget.

Det er stadig muligt at få en nummerpladeaftale inden sommerferien. Den kan nemlig benyttes til betaling allerede 20 minutter efter, den er oprettet.

Storebælts betalingsanlæg er opgraderet med ny teknologi, så der nu er selvbetjening i både kort- og kontantbanerne. Der er fortsat hjælp at hente ved et tryk på den røde ‘hjælp-knap’. I den anden ende sidder nemlig en medarbejder klar til at få trafikanterne sikkert gennem anlægget og videre på turen.

Gode råd til ferieturen:

Har du fået nyt betalingskort? Så husk at opdatere din aftale. Ellers risikerer du, at bommen ikke går op. Opdater eller tjek dine oplysninger på brobizz.com.

Har du ikke en bizz, kan du stadig nå at oprette en nummerpladeaftale og spare mindst 55 kr. på turen over Storebælt. Aftalen kan bruges efter 20 min. Opret på brobizz.com.

Hold dig opdateret om forholdene på broen via trafikmeldinger på Storebaelt.dk og Storebælts Facebook eller tilmeld dig vores 7-dages SMS-tjeneste (send BRO INFO til 1231).

HUSK:
Husk, at Storebæltsbroen er lukket for al biltrafik lørdag den 2. juli mellem klokken 13 og klokken 18, og at der lukkes allerede klokken 12.30 for trafik på den tilstødende motorvej ved Nyborg V og Slagelse V. Undgå derfor, hvis muligt, at planlægge turen over Storebælt til denne dag, men kør hellere i dagene op til lørdag eller vent med at køre over broen til søndag.

storebæltsbroen
Sommer på Storebæltsbroen … (Foto: PR)

Læs også: Pyloner lyser op i gult

Dagplejer tiltalt for drab

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har netop rejst tiltale mod en 57-årig midtjysk kvinde. Kvinden er tiltalt for i efteråret 2019 at have dræbt en 1-årig pige.

En 57-årig kvinde er tiltalt for manddrab. Ifølge anklageskriftet dræbte kvinden i november 2019 en 15 måneder gammel pige, som kvinden passede i sin dagpleje. Den kvindelige dagplejer er tiltalt for at have dræbt barnet ved – i tidsrummet mellem klokken cirka 6.30 og cirka 15.15 den 28. november 2019 – at have rusket den 15 måneder gamle pige og givet hende flere slag i hovedet, så pigen efterfølgende døde af sine kvæstelser.

Det fremgår af anklageskriftet, at hvis ikke retten dømmer kvinden for manddrab, så mener anklagemyndigheden, at hun bør dømmes for legemsangreb af særligt rå brutal eller farlig karakter med døden til følge under særligt skærpende omstændigheder.

Sagen forventes at køre som en nævningesag ved retten i Herning med første retsdag den 22. august 2022 klokken 9.00. Der er i alt afsat seks retsdage til sagen, og dommen ventes at falde den 5. september 2022.

Kvinden har siddet varetægtsfængslet siden den 18. juni 2021.

baby
Dagplejer anklaget for at slå baby ihjel … (Foto: Pexels)

Læs også: Idømt 8 års fængsel for drabsforsøg

Forsikringsbranchen forlænger gratis grænse-forsikring til ukrainske biler i Danmark

En samlet forsikringsbranche fortsætter hjælpen til flygtninge fra Ukraine, der kommer til landet i egne køretøjer. Tilbuddet om gratis grænseforsikring forlænges igen og denne gang frem til og med 31. august.

Nogle af de mange flygtninge fra Ukraine tager flugten i biler – enten ukrainske eller russiske. For at hjælpe de ukrainere, der flygter i bil fra deres hjemland og ind i Danmark, gav den danske forsikringsbranche i begyndelsen af marts en håndsrækning i form af en gratis grænseforsikring i 30 dage.

Hjælpen blev først udvidet frem til 1. juli. Og forsikringsselskaberne udvider nu for anden gang denne hjælp, så de gratis forsikringer gælder frem til og med 31. august 2022.

– Vi udsteder en gratis grænseforsikring til alle ukrainske flygtninge, der ankommer til Danmark, uanset om de kører i et ukrainsk eller et russisk indregistreret køretøj. De gratis grænseforsikringer gælder frem til og med den 31. august. Den samme slutdato gælder for de forsikringer, der bliver udstedt og forlænget indtil da, siger direktør Maria Clausen fra garantifonden DFIM, der udsteder forsikringerne og administrerer ordningen på vegne af branchen.

Hun oplyser, at der fortsat er stor efterspørgsel, og at der lige nu er 435 ukrainere, der har fået en gratis grænseforsikring. Der er pr. 20. juni ikke registreret nogen skader i forbindelse med de udstedte grænseforsikringer.

Grænseforsikringen er ligesom en motoransvarsforsikring og dækker det erstatningsansvar, som ejeren eller brugeren kan blive mødt med, hvis der sker et uheld i trafikken med skader på andre mennesker og deres ting.

For at få udstedt en gratis grænseforsikring – eller forlænget en eksisterende forsikring – skal man kontakte DFIM på dfim@dfim.dk.

Læs mere om grænseforsikringer – på engelsk og ukrainsk:

Grænseforsikringer – hvad er det og hvornår er de vigtige? – Læs på dansk her og på engelsk her.

fred ukraine peace tegn
Forsikringsbranchen forlænger til udgangen af august … (Foto: Pexels)

Læs også: FOKUSNEWS: Tal med børnene om krigen i Ukraine

Narkobagmand idømt 12 års fængsel

En 30-årig mand fra Silkeborg blev tirsdag ved Retten i Aarhus idømt 12 års fængsel for at have været i besiddelse af og handlet med flere kilo narkotika.

Langt størstedelen af den narkotika, den 30-årige mand har tilstået at have været i besiddelse af og handlet med, blev beslaglagt under en aktion på en adresse i Aarhus C den 2. februar i år. Her fandt politiet over 3,3 kilo heroin og godt 4,9 kilo kokain.

– Det er rigtig godt, at efterforskerne fik beslaglagt den store mængde narkotika, så vi får det ud af markedet. Nu bliver narkoen konfiskeret og destrueret i stedet for at ende ude på gaden, siger specialanklager Dorthe Lysgaard.

Efterfølgende blev der på mandens bopæl i Silkeborg fundet tusindvis af kontanter i forskellig valuta, der samlet set løb op i cirka 630.000 danske kroner. Penge som den 30-årige har tilstået stammer fra salg af yderligere 800 gram heroin og kokain.

Dømt for besiddelse og salg af mere end 10,7 kg narko.  Samlet set har den 30-årige mand tilstået besiddelse og salg af knap 6 kg kokain, 4,7 kg heroin og 690 gram amfetamin. Og det blev tirsdag ved Retten i Aarhus takseret til 12 års fængsel.

– Den 30-årige mand har haft den koordinerende rolle i netværket. Han har indkøbt og, i forening med andre, videredistribueret narkotika til en større persongruppe, hvilket han også har erkendt i retten. Der er tale om store mængder narkotika, og det synes jeg også, at dommen afspejler, siger Dorthe Lysgaard.

Den 30-årige mand modtog dommen og blev fortsat varetægtsfængslet efter dom.

Politiet kom på sporet af den 30-årige mand i december 2021 og slog til få måneder senere, hvor narkoen blev beslaglagt og den 30-årige bagmand samt en 45-årig medgerningsmand blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet.

Få dage senere blev to andre medgerningsmænd på 22 og 23 år også anholdt og fængslet i sagen. Den 22-årige mand, der kun spillede en mindre rolle, blev den 10. juni idømt ni måneders fængsel, heraf fem måneder betinget, for at have hjulpet med at gemme nogle penge af vejen.

Den 23-årige mand forventes at få dom den 1. juli i en tilståelsessag, mens den 45-årige mand fortsat afventer sin dom.

heroin narko
Første dom i narkosag afsagt … (Foto: Pexels)

Læs også: Flere narkosigtelser under festival

Dagens billede: Russisk og kinesisk aftale

 

· Mere fra samme kategori ·