Læs også:

Close
cartel wolt

Nu kan du få bikinien leveret med Wolt

Nyheder  | 

Nu kan du få bikinien leveret med Wolt · Fire mænd anholdt i sag om hvidvask af penge fra organiseret kriminalitet · RuPaul får sin egen 24 timers kanal · Fly er det mest klimavenlige valg, når du tager til Folkemødet · Tivoli Fejrer Islands Nationaldag · Dagens video: Bryllupsklokkerne har ringet · Fredagsfjol: Gucci looove 😂

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nu kan du få bikinien leveret med Wolt

Nu kan københavnerne få sig en spontan og bæredygtig dukkert i dansk designet badetøj fra Copenhagen Cartel. Ved et enkelt klik kan man nu bestille fra det miljøbevidste brand, der indgår samarbejde med Wolt.

Sommer i København er lig med kølig rosé på et af byens mange sol- og badespots. Hører man til dem, der lidt for ofte kommer afsted uden badetøjet, så kan man nu få både bikini eller badeshorts leveret med Wolt lige til havnekanten inden for en halv time. Det bæredygtige danske brand Copenhagen Cartel indgår nemlig samarbejde med leveringstjenesten Wolt.

– I København ser vi nogle af verdens mest moderne forbrugere, der virkelig går op i, hvordan deres produkter er fremstillet – og som efterspørger den bekvemme og hurtige levering. Så vi glæder os til at kunne give københavnerne en spontan badetur i sommervarmen, ovenikøbet med et plus på klimakontoen, lyder det fra Wolts head of Retail, Jakob S. Bollerup, der står for Wolts samarbejder med detailbutikker over hele Danmark.

Det skal være nemt at tage ansvar … Copenhagen Cartel blev sat i verden af CEO & Founder Katrine Lee Larsen i 2018, der ville skabe en bæredygtig virksomhed, der sætter mennesker og klima først. Ved at udfordre de traditionelle produktions- og forbrugsmønstre tilbyder Copenhagen Cartel en bred palette af produkter skabt af genanvendelige materialer, primært havplast.

– Vi arbejder for at gøre en forskel hver eneste dag og inspirere virksomheder, brands og forbrugere til at tænke nyt og tage mere ansvar. For os er det er enormt vigtigt, at vi er med til gøre det ansvarlige valg (mere) tilgængeligt. Det skal være nemt for forbrugeren at tage ansvar. Og samarbejdet med Wolt rammer lige netop ned i dette. Det bliver ikke nemmere end at bestille din bæredygtige bikini til levering på 30 minutter, og vi glæder os til at gå live i dag, fortæller Velua Frost, der er kommunikationschef hos Copenhagen Cartel.

For den moderne forbruger skal det være nemt og bekvemt at få leveret lige det, man står og mangler, og det skal fremfor alt spare tid for forbrugeren. Begrebet convenience – eller bekvemmelighed er kommet for at blive, hvis man spørger Jakob S. Bollerup.

– For os er det vigtigt at kunne levere lige præcis det, som du lige står og mangler nu og her, og det betyder stort set alt, som kan være i en Wolt-taske. Tid er en vigtig faktor for københavnerne, og det er her, vi kommer ind. Vi vil være din digitale bedste ven, når du har glemt kagen til kaffen med svigerforældrene, eller du er kommet ud af døren uden badeshortsene. Med Copenhagen Cartel på app’en kan vi nu redde strand- eller bryggeturen, og vi er spændte på at se, hvad samarbejdet bringer med sig her ind over sommeren, slutter Jakob S. Bollerup.

Københavnerne kan kunne bestille badetøj fra Copenhagen Cartel på Wolt-appen fra den 13. juni.

cartel wolt
Klar til en dukkert – nu kan du få bikinien leveret med Wolt … (Foto: PR)

 

Læs også: 10 ting du måske ikke vidste om København

Fire mænd anholdt i sag om hvidvask af penge fra organiseret kriminalitet

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) anholdte tirsdag aften fire mænd i en sag om hvidvask af mindst 80 millioner kroner, der stammer fra organiseret kriminalitet.

De fire mænd blev anholdt tirsdag den 14. juni i tidsrummet fra klokken 17 til 19. Den ene blev anholdt i København, hvor han blev fundet i besiddelse af omkring tre millioner kroner, som han ifølge politiets mistanke skulle transportere til Sverige.

To andre blev efterfølgende anholdt i hovedstadsområdet. Svensk politi foretog derudover en ransagning på en adresse i Malmø, hvor der yderligere blev fundet et anseeligt millionbeløb. Her blev den fjerde mand anholdt.

De anholdte mænd er i alderen fra 28 til 49 år, og de tilhører efter politiets opfattelse samme netværk, der har specialiseret sig i transport, smugling og hvidvask af penge. Der er tale om to syriske statsborgere, samt to svenske statsborgere med syrisk baggrund.

Anholdelserne sker efter en efterforskning, hvor der har været et tæt samarbejde med det svenske politi og de svenske myndigheder.

De fire anholdte er sigtet for i perioden fra januar 2022 til anholdelsestidspunktet at have organiseret håndteringen af ikke under 80 millioner kroner.

– Vi har med anholdelserne slået til mod et netværk, der har specialiseret sig i transport og hvidvask af penge. I kampen mod den organiserede kriminalitet har vi fokus på alle de led, der indgår i de forskellige kriminalitetsformer. Og vi har med denne efterforskning ramt de kriminelle et af de steder , hvor det gør mest ondt. Endvidere har samarbejdet med svensk politi været utroligt positivt. NSK har løbende et tæt samarbejde med de svenske myndigheder, især i Øresundsregionen. Det er muligt, at de kriminelle har en forestilling om, at myndighederne bliver hægtet af, når de kører på tværs af grænsen, men som denne aktion viser, så er vi i stand til at agere hurtigt og effektivt i samarbejdet med de svenske myndigheder, udtaler vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra NSK.

Tre af de anholdte blev fremstillet i grundlovsforhør i onsdags den 15. juni i Dommervagten i København med krav om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden begærede lukkede døre.

retten court (Foto: Unsplash)
Fire mænd anholdt i sag om hvidvask af penge fra organiseret kriminalitet … (Foto: Unplash)

Læs også: Mand anholdt i stor hvidvasksag

RuPaul får sin egen 24 timers kanal

RuPaul’s Drag Race – et af verdens mest populære realityformater – får nu sin egen 24-timers kanal på Pluto TV. Fra den 10. juni har seerne på Pluto TV i Norge, Sverige og Danmark kunne få adgang til en hel tv-kanal, der er dedikeret til RuPauls Emmy®-prisvindende realityshow RuPaul’s Drag Race. Det populære show har nemlig fået sin helt egen kanal på Pluto TV, hvor alt det bedste fra de mange sæsoner vises 24 timer i døgnet.

Realityfans får nu endnu en rigtig god grund til at læne sig tilbage i sofaen og nyde indholdet på den nye streamingplatform Pluto TV med den dedikerede 24-timers kanal, der sender RuPaul’s Drag Race døgnet rundt. I showet kæmper deltagerne i hver sæson om $100.000 og en eftertragtet plads i Drag Race Hall of Fame. I hver episode kæmper legendariske queens om titlen, indtil kun én drag queen kan krones som vinderen.

RuPaul’s DragRace betragtes som et af de mest indflydelsesrige realityprogrammer i moderne tv-historie og bliver ofte krediteret for at bringe drag ind i ‘mainstream’ medierne. Serien er produceret i fjorten sæsoner, og har inspireret til adskillige spin-off-serier, blandt andre RuPaul’s Drag U og RuPaul’s Secret Celebrity Drag Race.

– Det er under en måned siden, at Pluto TV blev lanceret i Danmark, og vi glæder os over, at tjenesten er blevet særdeles godt modtaget på det danske marked. Vi startede ud med 73 kanaler og med en klar ambition om at nå op på 100 kanaler inden årets udgang. Nu tager vi endnu et skridt i den retning, når vi lancerer en helt tv-kanal dedikeret til RuPaul’s legendariske show, fortæller Jesper Haahr, Indholdschef for Pluto TV i Norden og fortsætter:

– Pluto TV er sammen med vores moderselskab Paramount stærkt engageret i at sætte fokus på mangfoldighed, lighed og inklusion. RuPaul’s Drag Race er som show en fantastisk eksponent for disse værdier, og så er det jo ikke mindst eminent underholdning, som kan tåle at blive set igen og igen. Vi  har glædet os meget til at byde velkommen til alle de fantastiske queens på Pluto TV, slutter Jesper Haahr.

Den nye 24-timers kanal kommer naturligvis til at hedde RuPaul’s Drag Race og kan som alt andet indhold på Pluto TV ses gratis og uden krav om registrering.

rupaul
Nu kan du se RuPaul 24 timer i døgnet … (Foto: PR)

Læs også: RuPauls 10 livslektioner

Fly er det mest klimavenlige valg, når du tager til Folkemødet

Hvis du skal fra København til Bornholm – for eksempel for at deltage i Folkemødet – er det mest klimavenligt at rejse med fly. Man udleder væsentligt mindre CO2 ved at flyve til Rønne, end hvis man kører i bil eller tog til Ystad og tager hurtigfærgen til Rønne, viser en analyse, som Niras har lavet for Brancheforeningen Dansk Luftfart.

I analysen er der som et eksempel på en hel rejse regnet på en tur fra Bagsværd nord for København til Rønne på Bornholm. Hvis man kører i bil til lufthavnen og tager flyet til Bornholm, udleder man 24-39 kg CO2 – alt efter bil og flytype. Samme tur i bil og færge udleder 47-58 kg CO2 alt efter, om du kører med el- eller benzinbil. Med kombinationen af eltog og færge udleder man 46 kg CO2 pr. passager.

Det er hurtigfærgen fra Ystad til Rønne, som trækker ned i klimaregnskabet, så den ender med at blive til flyets fordel.

– Det er helt sikkert overraskende for mange, men tingene er nogen gange mere nuancerede, end man tror. Indenrigsfly er i nogle tilfælde det mest klimavenlige valg, og så kommer man oven i købet hurtigere frem, siger Karsten Lauritzen, direktør i Dansk Luftfart, der er en del af DI Transport.

Der er en lang række forudsætninger i beregningerne. For eksempel er der regnet med et gennemsnit på 1,3 personer i bilerne – et gennemsnit som DTU også bruger i deres transportvaneundersøgelse. Der er taget højde for, hvor mange passagerer der i gennemsnit er ombord på fly og færger. Og det er med i beregningerne, at nogle flytyper bruger mere brændstof end andre.

– Vi påstår ikke, at det altid vil være det mest klimavenlige at tage flyet. Hvis man fylder bilen helt op med passagerer eller cykler på noget af distancen, kan balancen blive rykket. Men som udgangspunkt er indenrigsflyvning ikke så dårligt for klimaet, som mange tror, siger Karsten Lauritzen.

Det går i øjeblikket stærkt med udviklingen af alternative drivmidler til luftfarten i form af grønne brændstoffer, og der er både dansk og europæisk lovgivning på vej, der vil reducere flyets CO2-aftryk mærkbart.

Niras har også analyseret en rejse fra Bagsværd til Aalborg. Togrejsen er det mest klimavenlige, men flyrejsen er meget tæt på. Også her er en rejse med benzin eller dieselbil og hurtigfærge markant dårligere for klimaet.

Hvis rejsen går til Aarhus er der lidt større forskel på tog og fly – til togets fordel.

– I de kommende år vil der ske store forandringer. Flere vil køre i elbil, og inden for en kort årrække vil de gamle dieseltog blive skiftet ud med nye eltog. På lidt længere sigt vil indenrigsflyene flyve på bæredygtige brændstoffer. Så inden længe kommer vi til at lave analysen om igen. I mens kan vi glæde os over, at det bliver mere og mere klimavenligt at rejse mellem landsdelene, slutter Karsten Lauritzen.

sas, pilot, piloter, strejke, fly, rejse, lufthavn
Skal du til Folkemødet, så er fly den mest klimavenlige måde at tage derover på. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Kender du begrebet flyskam

Tivoli Fejrer Islands Nationaldag

Mange forbinder måske Island med vulkaner, sagaer og uldne sweatre, men i dag den 17. juni er det en meget bredere pallette af islandsk kultur, der bliver præsenteret i Tivoli i anledning af Islands Nationaldag. I løbet af dagen kan man blandt andet opleve islandsk musik og stand-up, islandsk Michelin-mad og Tivolis hidtil længste guirlander med vimpler strikket af islandsk uld i bæredygtighedens tegn. Dagen sluttes af med Fredagsrock med Tina Dickow.

For første gang nogensinde fejrer Tivoli, i år den islandske nationaldag, som markerer Islands løsrivelse fra Danmark i 1944. Dagen bliver markeret med en smukt dekoreret Have i Islands tegn, hvor Tivolis gæster kan opleve en perlerække af islandske kunstnere, smage islandsk mad og fejre vores nordatlantiske broderfolk.

Frederiks Wiedemann, som er Kulturdirektør i Tivoli siger om fejringen:

– Tivoli har med stor succes fejret både 4th of July og Bastilledag, og nu synes vi, det giver god mening at udvide fejringerne med Islands Nationaldag. Ligesom med de franske og amerikanske pendanter forsøger vi her at skabe en autentisk fejring med masser af islandske islæt tilsat en god portion Tivoli-magi. Derfor har vi allieret os med nogle af de bedste kreative kræfter fra Island, som sammen med Tivolis dygtige folk har lagt sig i selen for at skabe en unik nationaldag.

Tivolis gæster kan opleve de længste guirlander med vimpler strikket af islandsk uld. De over 1.000 vimpler vil hænge fra Hovedalleen og hele vejen ned til Orangeriet, hvor mange af kunstnerne vil optræde i løbet af eftermiddagen og aftenen. Ideen med en guirlande af strikket islandsk uld i Tivoli er startet af fire islandske. De har aktiveret strikkere fra Island, Færøerne, Sverige og Danmark for at skabe rekord-guirlanden. Som supplement har de også købt slidte islandske sweatre fra Røde Kors og klippet vimpler ud af dem.

I løbet af eftermiddagen og aftenen er der masser af islandsk underholdning i Haven. Man kan blandt andet opleve et dygtigt islandsk kor, den islandske upcycling tekstilkunstner, Ýrúrarí, som kommer med tips til, hvordan man kan opfriske sin slidte sweater og høre komik på islandsk, når den islandske stand-up komiker Vilhelm Neto indtager Orangeriet. På Plænen underholder det islandske soulband Moses Hightower, inden Tina Dickow slutter aftenen af med en Fredagsrock-koncert. Tina Dickow bor til daglig på Island, som hun flyttede til på grund af kærlighed – både til sin islandske mand og til landet.

Islands vel nok største kokkenavn, Gunnar Gislason, har slået sig sammen med vinderen af Michelin-guidens Young Chef award, Christoffer Sørensen fra Studio, for sammen at skabe dansk/islandsk magi på tallerkenerne i anledning af nationaldagen. Gunnar Gislason, som er køkkenchef på den islandske Michlin-restaurant, Dill, besøger nemlig Det japanske Tårn i Tivoli, hvor Christoffer Sørensen og holdet fra STUDIO kører pop-up i maj og juni. Sammen kreerer de to stjernekokke en unik once in a lifetime menu fuld af islandske smage, råvarer og tilberedninger tilsat Christoffer Sørensens nordisk/asiatiske twist. Gunnar Gislasson vender tilbage til Det japanske Tårn den 1. august, hvor han sammen med holdet fra Dill åbner pop-up-restaurant i en måned, men nationaldagsmenuen bliver altså kun lavet denne ene gang.

Er man mere til det søde køkken, har Cakenhagens prisvindende konditorer kreeret en særlig islandsk kage – en islandsk skyr cheesecake med naturens røde bær – som kun kan købes den 16.-18. juni.

Dagen sker i samarbejde med Den Islandske Ambassade i København, Iceland Air og Visit Iceland.

gunni island tivoli
Fredag fejres Island på mange måder i Tivoli – også gourmetkokken fra Island er en del af dette … (Foto: PR)

Læs også: Tivoli slår dørene op for ny sæson

Dagens billede: Bryllupsklokkerne har ringet

 

Fredagsfjol: Gucci loooove 😂

· Mere fra samme kategori ·