
Lav en vegansk jordbærcheesecake
Hvad med at lave en jordbærcheesecake, der er vegansk. Måske du skulle prøve det … For den ikke alene er smuk, men smager også ret godt, og så kan du med sindsro invitere dine veganske venner på besøg
Nu er vi faktisk ude i noget, der ikke skal bages. Men! Har vi ikke alle brug for opskriften på en god vegansk cheesecake? Den her får alle til at bede om både et stykke mere – og om opskriften. Så er du advaret …
Opskriften er til 12 personer …

Det skal du bruge
200 g frosne eller friske jordbær
Ingredienser bund:
75 g Vegan Block fra Naturli’
200 g Digestive-kiks
2 spsk lys sirup
Ingredienser fyld:
450 g rå og usaltede
cashewnødder, udblødt i 1 time (læg dem i en skål, og hæld kogende vand udover)
300 g kokosmælk, kun den fede del
150 g kokosolie
1 ½ dl ahornsirup
½ dl citronsaft (svarende til cirka 1 citron)
1 vaniljestang, kornene
1 tsk frysetørret
jordbærpulver
1 tsk rødbedepulver (kan udelades, men giver en flot farve)
¼ tsk flagesalt
eventuelt pynt
1-2 dl Alpro Whipping (piskbar vegansk fløde)
friske jordbær, skyllede, nippede, skåret i skiver
Sådan gør du
Kom jordbærrene i en gryde, bring dem i kog, og lad dem simre ved lav varme i 20 minutter.
Blend de kogte jordbær til en jævn, cremet konsistens, og lad herefter massen køle ned i køleskabet.
Bund:
Smelt smørret i en gryde.
Knus kiksene helt fint i en foodprocessor, eller læg dem i en pose, og knus dem med for eksempel en kagerulle.
Tilsæt det smeltede smør samt sirup, og blend det hele sammen.
Kom kikseblandingen i en form med løs bund (20 centimeter i diameter), og pres den flad, evt. ved hjælp af bunden på et glas.
Stil bunden på frys, mens du laver fyldet.
Fyld:
Kom alle ingredienserne til cheesecakefyldet i en blender, og blend, til du får en jævn, cremet masse.
Smag fyldet til – er det tilpas sødt til din smag? Hvis det er for sødt, kan du tilføje lidt citronsaft, og hvis det er for surt, kan du tilføje lidt mere sirup. Smag også til med salt.
Fordel fyldet oven på bunden, og stil kagen tilbage på frys i minimum seks timer.
Tag kagen ud cirka ½ time før den skal serveres, og pynt eventuelt med flødeskum og friske jordbær.
Kagen holder sig frisk og lækker i mindst fem dage på køl.

TIP til fed kokosmælk:
Når du skal bruge den fede kokosmælk er dette en god ide:
Jeg plejer at gøre det, at jeg et par timer før – eller dagen før – jeg skal bruge kokosmælken, stiller den i køleskabet med toppen nedad. Når det så er tid til at tage den i brug, har væsken samlet sig i den ende, man åbner, og man kan nemt lige hælde den fra. Smart.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Vigtige kosttilskud til veganere