Læs også:

Close

Inspiration til din næste rejse: 6 afslappende rejsemål 

Rejser  | 

Drømmer du om at rejse lidt ud i verden. Se og opleve andre lande og måske bare hygge og slappe af. Booking.com deler her 6 afslappende rejsemål. Bliv inspireret til din kommende rejse

Booking.coms seneste undersøgelse viser, at over to tredjedele (71%) af de rejsende gerne vil koble af mentalt, når de er på ferie*, hvilket tyder på at wellness-rejser stadig er meget efterspurgte. Derfor har Booking.com set nærmere på sine mere end 28 millioner registrerede enheder (inklusive 6,4 millioner huse, lejligheder og andre unikke overnatningssteder der kan bookes) og udvalgt seks af de bedste resorter for at hjælpe de rejsende med at få ro i sindet.

pige kvinde tænker zen
Drømmer du også om en lækker og afslappende ferie – så drøm lidt videre her … (Foto: Unsplash)

Fra den vidtrækkende ørken i Chile til det Indiske Ocean i Mauritius kan du vælge dit foretrukne sted og drømmerejse i hele verden til et fredfyldt ophold med hvile og afslapning. Lyder det ikke godt. Kom i rejsestemning her – det er ikke billige steder at rejse hen – men man har vel lov at drømme …

Byron Bay, Australien

Denne by ved stranden er perfekt for dem der er på udkig efter sol, hav, sand, fred og ro. Det bæredygtige overnatningssted Crystalbrook Byron (tidligere Byron at Byron) er et besøg værd. Dette fantastiske resort ligger blandt 18 hektar land og er perfekt for dem der gerne vil koble af i både krop og sind og komme tættere på naturen, med gratis, daglige udendørs yogatimer og endeløse vandrestier i den omkringliggende regnskov.

Her ses Crystalbrook i Byron Bay … (Foto: Booking.com)

De rejsende kan tage på en afslappende Brunswick River Sunset Eco Cruise for at udforske Byrons dyre- og havliv inden de vender tilbage for at nyde en lækker middag på restauranten Forrest, hvor 80% af ingredienserne er lokalt producerede, inklusive lækker fisk og skaldyr der er anskaffet på bæredygtig vis.

Du kan gå smukke ture i Byron Bay … (Foto: Booking.com)

Nordcalifornien, USA

Booking.coms undersøgelse viser at over halvdelen (51%) af de danske rejsende gerne vil prøve de bedste steder at spise og drikke på deres næste ferie,** så vinregionen Napa Valley bør helt klart stå øverst på listen. Der er en overflod af luksusresorter for at sikre, at de rejsende får en rolig og fredfyldt tur, blandt andet det elegante Auberge du Soleil, An Auberge Resort.

Auberge du Soleil giver en lyst til at slappe af og aldrig forlade stedet – altså hvis man havde råd … (Foto: Booking.com)

Resortet ligger i en 33 hektar stor olivenlund og har 50 værelser og suiter, tilbyder tilpassede vinsmagningskurser og huser Napa Valleys første gourmetrestaurant. Gæsterne kan slappe af ved den udendørs swimmingpool i en af badehytterne, nyde de flotte omgivelser på en vandretur gennem bakkerne eller få genoprettet den indre balance med et besøg på La Pagode, hotellets japansk-inspirerede wellness-område, der ligger gemt væk inde i den store udendørs skulpturhave.

Udsigten over Napa Valley er betagende … (Foto: Booking.com)

Bressanone, Italien

Bressanone er også kendt som “Brixen” og er en af de ældste byer i Sydtyrol, en provins i det nordøstlige Italien. Det er det perfekte rejsemål for dig der leder efter en kombination af kultur og afslapning. Med et ophold på det elegante wellness-resort Forestis Dolomites kan de rejsende nyde den fabelagtige panoramaudsigt over Dolomitterne, som står opført på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Italien har noget at byde på både vinter og sommer … (Foto: Booking.com)

Dette familiedrevne hotel, der ligger afsondret på den sydlige skråning af bjerget Plose i de sydtyrolske alper, har en stor spa hvor gæsterne kan få bodyscrubs eller skovsaltbade, samt en restaurant med friske råvarer fra lokale bønder.

Hotellet har vinduer der går fra gulv til loft, og som giver en fabelagtig udsigt over de omkringliggende skove. Her tilbydes desuden en række forskellige oplevelser der skal styrke både krop og sjæl, bl.a. vandreture på snesko om vinteren og skovyoga om sommeren.

På den sydlige skråning af bjerget Plose i de sydtyrolske alper ligger dette smukke sted.  (Foto: Booking.com)

Dibba, Oman

Med bjergtoppe, fantastiske landskaber og krystalklart vand er Dibba det ultimative rejsemål for dem der ønsker at slappe af i naturen. Six Senses Zighy Bay vender ud mod det Arabiske Hav og kan byde på det bedste fra to verdener når det kommer til beroligende udsigt: bjerge på den ene side og en fantastisk privat strand på den anden side.

En hamamoplevelse er også muligt … (Foto: Booking.com)

Dette resort i landlig stil er en del af vores program for bæredygtige overnatningssteder og tilbyder luksuriøse villaer med privat pool og et stort spa- og wellness-område, hvor der blandt andet er skønne marokkanske hamam.

Six Senses Zighy Bay vender ud mod det Arabiske Hav … (Foto: Booking.com)

Krabi, Thailand

Det luksuriøse Phulay Bay, A Ritz-Carlton Reserve der ligger i en tropisk have, er det perfekte overnatningssted for dig der gerne vil væk fra byens stress og jag. Resortet ligger ved Andamanhavets bred og er et elegant, traditionelt overnatningssted med luksuriøs spa og pool.

Det luksuriøse Phulay Bay, A Ritz-Carlton Reserve ligger i en tropisk have …  (Foto: Booking.com)

For gæster der gerne vil prøve noget nyt, tilbydes der en række unikke kulturelle oplevelser, herunder thailandsk madlavning og undervisning i batikmaleri. Resortet har også fået Booking.coms mærkat for bæredygtige overnatningssteder for sine mange bæredygtige tiltag.

Du kan tage ud til Wareerak Hot Springs, der er kendt for sine beroligende og terapeutiske mineralrige kilder – det perfekte sted at slappe af og nyde vandets helende egenskaber mens du er omgivet af jungle.

Der er dømt rent zen-stemning på dette lækre resort … (Foto: Booking.com)

Cap Malheureux, Mauritius

Mauritius er berømt for det blå vand og de hvide strande og er et perfekt rejsemål til et både fredfyldt og luksuriøst ophold. Cap Malheureux ligger på nordkysten, og her finder man det idylliske Paradise Cove Boutique Hotel. Dette resort er kun for voksne og ligger direkte på en privat strand.

Det idylliske Paradise Cove Boutique Hotel har den smukkeste stil og indretning … (Foto: Booking.com)

Der er en frodig tropisk have med infinity-pool, fire restauranter og barer samt spa og mulighed for en række forskellige aktiviteter, f.eks. snorkling og ture på en båd med glasbund. Resortet har fokus på både fred og ro og bæredygtighed, og har fået mærkaten for bæredygtige overnatningssteder for sine tiltag for at beskytte miljøet og bidrage til den lokale økonomi og lokalsamfundet.

Det idylliske Paradise Cove Boutique Hotel har en udsigt, der er svær at slå … (Foto: Booking.com)

Om undersøgelsen:

*Undersøgelse bestilt af Booking.com og gennemført uafhængigt blandt 48.413 adspurgte i 31 forskellige lande (2.000 fra USA, 1.864 fra Canada, 1.999 fra Mexico, 2.003 fra Colombia, 2.005 fra Brasilien, 2.002 fra Argentina, 1.020 fra Chile, 1.777 fra Australien, 818 fra New Zealand, 1.999 fra Spanien, 2.002 fra Italien, 1.998 fra Frankrig, 1.990 fra Storbritannien, 2.005 fra Tyskland, 2.003 fra Holland, 985 fra Danmark, 999 fra Sverige, 910 fra Kroatien, 918 fra Schweiz, 1.986 fra Belgien, 998 fra Rusland, 953 fra Israel, 1.999 fra Indien, 1.990 fra Kina, 901 fra Hongkong, 1.775 fra Thailand, 1.001 fra Singapore, 975 fra Taiwan, 1.800 fra Vietnam, 1.757 fra Sydkorea, 1.001 fra Japan). For at kunne deltage i spørgeundersøgelsen skulle deltagerne være mindst 18 år gamle, have rejst mindst én gang i de seneste 12 måneder på forretnings- eller fritidsrejse, planlægge at rejse i 2022 og være enten den primære beslutningstager eller være involveret i beslutningsprocessen for rejsen. Deltagerne udfyldte et online spørgeskema i januar 2022.

**Undersøgelse bestilt af Booking.com og udført blandt en række voksne med planer om at rejse i forbindelse med arbejde eller fritid indenfor de næste 12-24 måneder. I alt deltog 24.055 personer fordelt på 31 lande og territorier (herunder 501 fra Argentina, 1003 fra Australien, 500 fra Belgien, 1001 fra Brasilien, 500 fra Canada, 1000 fra Kina, 1007 fra Colombia, 1001 fra Kroatien, 508 fra Danmark, 1002 fra Frankrig, 1000 fra Tyskland, 1005 fra Hongkong, 1000 fra Indien, 502 fra Israel, 1003 fra Italien, 1002 fra Japan, 500 fra Mexico, 501 fra Holland, 501 fra New Zealand, 500 fra Peru, 1000 fra Rusland, 1005 fra Singapore, 1002 fra Sydkorea, 1002 fra Spanien, 501 fra Sverige, 501 fra Schweiz, 504 fra Taiwan, 500 fra Thailand, 1000 fra Storbritannien, 1002 fra USA og 501 fra Vietnam). Deltagerne udfyldte et online spørgeskema i august 2021.

 

Læs også:

Marrakech kontrasternes by

 

marrakech rejse farver afrika rejseguide (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·