Læs også:

Close
brystkræft kræft (Foto: Unsplash)

NEWS: Danskerne løber for brystkræftramte kvinder

Nyheder  | 

Danskerne løber for brystkræftramte kvinder · Herlufsholm får hård kritik · H.M. Dronningen indviede nyt museum for flygtningehistorier · Volbeat spiller endelig koncert i Danmark igen · Efterlysning af vidner i forbindelse med voldtægtsforsøg · Dagens video: Sealed with a kiss

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danskerne løber for brystkræftramte kvinder

I Danmark lever lige knap 74.000 kvinder med brystkræft. Støt Brysterne inviterer for tredje år i træk til Brysternes Motionsdag den 11. september for at støtte op om de mange kvinder og pårørende, der hver dag har sygdommen inde på livet.

I 2020 fik 4.855 kvinder diagnosen brystkræft. De blev dermed en del af den kedelige statistik af i alt 73.925 kvinder, der ifølge Cancerregistreret lever med diagnosen brystkræft i Danmark. Brystkræft er den mest udbredte kræftform blandt kvinder og rammer hver 9. kvinde. Sygdommen rammer ikke kun kvinderne selv, men i høj grad også deres pårørende.

Den 11. september afholder Støt Brysterne for tredje år i træk Brysternes Motionsdag. Motionsløbet foregår i år både virtuelt rundt om i landet og til et stort fysisk event på Charlottenlund Travbane.

– Når vi står sammen, kan det mærkes. Når vi går eller løber sammen, er vi både med til at forebygge kræft gennem motion, og vi viser også vores opbakning til kvinder over hele landet, som lever et liv med brystkræft, fortæller Sisan Bove, projektleder i Kræftens Bekæmpelse

Der er sket mange store gennembrud i brystkræftforskningen, som blandt andet har ført til mere effektive og skånsomme behandlingsmetoder. Desværre er der stadig mange, som lever med senfølger. Cirka 50% af alle, der er diagnosticeret med brystkræft, lever med senfølger og forringet livskvalitet i alderdommen.

–  Brystkræft er en forfærdelig sygdom. Mest for patienten, men i høj grad også for de pårørende. Heldigvis er behandlingen af brystkræft over de sidste 40 år blevet væsentligt forbedret. Over 70 procent kan i dag bevare brystet. Den forbedrede diagnostik og efterbehandling med stråler og medicin har medført, at cirka 75 procent af de kvinder, der behandles i dag, aldrig oplever tilbagefald af sygdommen, udtaler Niels Kroman, professor og overlæge ved Brystkirurgisk Afdeling, Herlev/Gentofte og Cheflæge i Kræftens Bekæmpelse.

Brysternes Motionsdag blev født under corona, hvor man ikke kunne samles i større grupper. Landet rundt snørede kvinder løbeskoene og gik eller løb sammen eller hver for sig for at samle ind til brystkræftsagen. I år udvides det virtuelle event med et fysisk motionsløb på Charlottenlund Travbane.

– Der sker noget helt særligt, når man samler mennesker omkring en vigtig sag. Derfor glæder vi os helt vildt til at tilføje et fysisk event til Brysternes Motionsdag efter et par år med adskillelse på grund af corona, siger Sisan Bove.

Det kræver ikke nogen særlige forudsætninger at deltage. Alle kan være med, og jo flere vi går eller løber sammen, jo mere kan vi gøre for brystkræftsagen. Man kan vælge at gå eller løbe 2, 5 eller 10 kilometer. Billetter kan købes frem til den 31. august 2022.

Den store opbakning til Brysterne Motionsdag fra både deltagere og sponsorerne har på de to første år indsamlet 2,9  millioner kroner til brystkræftsagen.

Sponsorerne for Brysternes Motionsdag er hovedsponsor Estée Lauder Cosmetics A/S og sponsorer er Libresse og Newline, som alle bakker op om brystkræftsagen.

Fakta Om Brysternes Motionsdag:

Tid: Den 11. september 2022

Tilmelding senest d. 31. august 2022, hvis man ønsker løbs T-shirt via cancer.dk/stoetbrysterne/brysternesmotionsdag/

Sted: Charlottenlund Travbane eller virtuelt rundt om i hele landet

Pris: 160-335 kroner

brystkræft kræft (Foto: Unsplash)
Danskerne løber for brystramte kvinder … (Foto: Unsplash)

Læs også: Videoguide: Sådan passer du bedst på brysterne

Herlufsholm får hård kritik

En dokumentar fik vendt op og ned på Herlufsholm og deres image. Nu får Herlufsholm også hård kritik i en undersøgelse fra Børne- og Undervisningsministeriet, der mener, at skolen har brudt loven i en så alvorlig grad, at den skal betale knap otte måneders statstilskud tilbage. Skolen har nemlig ikke sørget for at afhjælpe elevers mistrivsel, sådan lyder det fra ministeriet.

Og søndag eftermiddag meddelte kronprinsparret, at prins Christian stopper på Herlufsholm Kostskole, og at prinsesse Isabella alligevel ikke begynder i 9. klasse på skolen efter sommerferien. I nedenstående pressemeddelels forklarer de deres bevæggrunde. Kronprinsparret har også været under særdeles skarp kritik, og flere eksperter har udtalt, at netop Herlufsholmsagen var ved at blive en særdeles varm kartoffel og krise for parret. Men nu er en endelig beslutning taget. At sidste ord i sagen om Herlufsholm sikkert ikke er taget, er der stor sandsynlighed for. Men med udmeldingen har kongehuset fået lidt ro og kan vinde danskernes tillid tilbage …

Læs også: Læs om bogen ‘Kostskolen’

H.M. Dronningen indviede nyt museum for flygtningehistorier

Lørdag eftermiddag indviede Dronningen FLUGT – Refugee Museum of Denmark i selskab med blandt andre Tysklands vicekansler Robert Habeck, stjernearkitekt Bjarke Ingels og ministre fra Danmark og Tyskland.

Et af de mest imødesete byggerier i 2022 blev i dag indviet i Oksbøl på den jyske vestkyst. Et museum, der både i arkitektur og udstillinger sætter en helt ny standard for museer.

Mere end 300 inviterede gæster og pressefolk deltog i indvielsen af FLUGT, hvor Dronningen blandt andre fik selskab af Tysklands vicekancler Robert Habeck, indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen og Tysklands minister for internationale kulturspørgsmål, Katja Keul.

Museet, der åbner for offentligheden den 29. juni, er dedikeret til flygtninge og deres historier. Med udgangspunkt i de seneste hundrede års flygtningestrømme til Danmark formidler museet de universelle problemstillinger, følelser og nuancer, der knytter sig til dét at være et menneske på flugt.

Kompromisløs arkitektur og udstillinger, der kobler historie og aktualitet … I FLUGT smelter fortid og nutid sammen i et byggeri, der på én gang respekterer stedets historie og peger ind i fremtiden. De oprindelige bygninger fra danmarkshistoriens største flygtningelejr er bevaret og har fået tilføjet en spektakulær cortenstålsklædt nybygning.

Indenfor giver innovative og inddragende udstillinger de mange flygtningehistorier liv og inviterer til refleksion og samtale.

Fakta om FLUGT:

Til indvielsen deltager: H.M. Dronningen, Tysklands vicekansler Robert Habeck, indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen, tysk minister for internationale kulturspørgsmål Katja Keul og museets arkitekt, Bjarke Ingels.
Den tyske stat og delstaten Slesvig-Holsten samt Varde Kommune har ekstraordinært støttet opførelsen af museet.
Udstillingerne er muliggjort med generøs støtte fra bl.a. Nordea-fonden, Augustinus Fonden og Jyllands-Postens Fond.
Der er brugt 50 tons cortensstål til nybygningen.
Museets foyer er skabt af 110 limtræsspær, der tilsammen danner den svungne form. Ikke to af de 110 spær er ens.
Oksbøllejren var cirka fire kvadratkilometer og otte km i omkreds.
Da lejren var størst husede den 35.000 flygtninge, og svarede i størrelse til Danmarks femte største by.
Museet åbner for offentligheden den 29. juni.

Læs mere om FLUGT – Refugee Museum of Denmark på flugtmuseum.dk.

flugt margrethe
H.M. Dronningen indviede i dag FLUGT – Refugee Museum of Denmark. (Foto: PR)

Læs også: Kulturguide rundt i Danmark

Volbeat spiller endelig koncert i Danmark igen

Volbeat offentliggør europæisk efterårsturné, og spiller endelig koncert i Danmark igen! Special guests i Royal Arena vil være Skindred (UK) og Bad Wolves (US).

Efter næsten tre år uden danske koncerter, spiller de danske Rock’n’roll rebels Volbeat endelig i Danmark igen. De løfter i dag sløret for 32 europæiske datoer på deres ’Servant Of The Road World Tour’, hvor de inviterer Skindred med som special guests, Bad Wolves som opener (på det europæiske fastland), og Napalm Death (i UK og Irland).

Bandet udgav i december deres ottende album ‘Servant of the Mind’, der toppede en lang række hitlister, og viste en mere tung side af Volbeats sangskrivning. Herhjemme hittede duetten med Stine Bramsen ‘Dagen Før’, mens udlandet tog varmt imod den punkede ‘Wait A Minute My Girl’, og den tunge og signaturlydende Volbeat sang ‘Shotgun Blues’.

Sidst vi kunne opleve Volbeat live på dansk jord var 1. december 2019 i Royal Arena, så med næsten tre år uden et dansk Volbeat show, kan vi vist godt betegne ventetiden som en tørke. Derfor er det en fornøjelse at bandets verdensturné ‘Servant Of The Road World Tour’ lægger vejen forbi Royal Arena den 20. oktober 2022. Dette vil være bandets eneste stop i Danmark i år.

Volbeat udtaler:

– Endelig, efter så lang tid væk, er vi begejstrede for at kunne tage på en ordentlig Volbeat-headliner turné til vores venner på tværs af det europæiske fastland, Storbritannien og ikke mindst et DK-show for første gang i næsten tre år! Vi er så spændte og kan ikke vente med at se alle derude! Vi er ekstremt heldige at kunne tage Skindred og Bad Wolves med til Royal Arena, og dele denne oplevelse med to utrolige bands!

Med sig som special guest har de som nævnt det engelske ragga metalband Skindred der eksploderede lokalt de seneste år. Amerikanske Bad Wolves, der blev verdenskendt for deres fortolkning af The Cranberries’ ikoniske hit ‘Zombie’, åbner ballet.

Billetsalget starter fredag den 1. juli klokken 10.00. Læs mere om billettyper og VIP pakker samt presaleinfo på volbeat.dk.

volbeat
Billetsalget starter på fredag … (Foto: PR)

Læs også: RuPaul får sin egen 24-timers kanal

Efterlysning af vidner i forbindelse med voldtægtsforsøg

Fyns Politi søger efter vidner i forbindelse med et voldtægtsforsøg der fandt sted i Odense natten til lørdag den 25. juni mellem klokken 01.30 og klokken 02.45.

Voldtægtsforsøget blev begået mod en kvinde i 20-erne, og skete på et grønt område ned mod Odense Å bag Søndre Boulevard mellem nummer 202 og 212.

Kvinden har forklaret, at hun forlod Tinderbox den 25. juni omkring klokken 01.45 og gik ad Kløvermosevej mod øst og krydsede Søndre Boulevard. Hun gik til venstre og fortsatte ad Søndre Boulevard på det østlige fortov i nordlig retning. Omkring Søndre Boulevard nummer 204 blev hun antastet af en mand, som muligvis har fulgt efter hende. Overfaldet skete i et grønt område ved Odense Å bag Søndre Boulevard nummer 212.

Næsten samtidigt hørtes højtrøstende mennesker på Åstien, på den modsatte side af Odense Å. Gerningsmanden undløb herefter mod syd, langs med åen i retning af Kløvermosevej/Tietgens Alle. Det kan ikke udelukkes at gerningsmanden har fulgt efter kvinden fra Tinderbox.

Gerningsmanden beskrives som:

Mand, 40 – 45 år, høj, mørkt fuldskæg ikke veltrimmet, lys i huden, mørkt hår, normal af bygning, iført mørk hættetrøje med lynlås med hætten trukket op, mørke bukser, mørk hæs stemme, talte dansk, muligt ar, tatovering, udslæt eller lignende på den øverste del af bryst eller hals.

Det er muligt, at gerningsmanden har en frisk skade på den ene underarm ved håndleddet efter bid.

Vidner, der har befundet sig, hørt eller måske set noget på ovennævnte rute, bedes kontakte Fyns Politi på 114.

Har man lagt mærke til personer, der svarer til ovennævnte signalement og eventuelt med skader på underarm eller håndled, der kunne stamme fra et bid, er Fyns Politi også interesserede i oplysningerne.

blotter blufærdighedskrænkelsemand tunnel
Politiet efterlyser gerningsmand … (Foto: Unsplash)

Læs også: Børn udsat for overgreb og vold

Dagens video: Sealed with a kiss

· Mere fra samme kategori ·