Læs også:

Close
smykker

Bæredygtighed med genbrugsstil

Mode  | 

Bæredygtighed med genbrugsstil – vi ser det mere og mere. Vi er begyndte at tænkte anderledes og ikke bare købe og købe og forbruge og forbruge. Bæredygtighed er også blevet et must for mange. Og det kan man eksekvere ved at tænke i genbrug

smykker
Også indenfor smykker findes der mange muligheder … (Foto: Unsplash)

Dette indhold er sponsoreret

Inden for moden opererer man med forårsmode, sommermode, efterårsmode og vintermode. Og det gælder ikke kun tøj, det gælder hår, makeup, smykker, tasker og alt muligt andet. Også boligindretningen står for skud for modetendenserne. Det kan egentlig godt blive lidt for meget indimellem, og lidt for belastende og stressende.

Stå af moderæset

Derfor er der også flere og flere, der er begyndt at stå af moderæset, og bare give sig selv lov til at være sig selv, klæde sig, som man vil og indrette sig, som man vil, og ikke konstant lade sig diktere af moden. Dels er det en lettelse, men det er også billigere og mere bæredygtigt.

Gamle smykker som for eksempel bismark armbånd, dagmarkors og murstenshalsbåndet kommer til ære og værdighed igen. Sommerkjolen fra forrige år kan stadig bruges, ditto kan yndlingssandalerne fra Angulus. Vi ser det mere og mere – det er blevet trendy at finde unikke ting, der har en historie og liv bag sig …

bismark armbånd
Du har garanteret set sådan et før. Det er så fine, og der sættes alle mulige forskellige charms på, der måske betyder noget for dig … (Foto: PR)

Genbrug er populært

Det er selvfølgelig de færreste, der har lyst til at falde igennem i modebilledet ved ikke at dyrke de seneste tendenser og den seneste mode. Men faktisk er en af de seneste tendenser netop ikke at lade sig styre af moden, men derimod at leve mere bæredygtigt og genbruge og genanvende det, som man allerede har. Eller at finde noget brugt, som kan genbruges eller genanvendes.

Man sparer en masse ressourcer, det er mere CO2 venligt og som en ekstra gevinst sparer man også en masse penge. Flere og flere butikker med genbrugstøj dukker op. Kræmmermarkeder, Instagram og genbrugsbutikker har kronede dage.

Skønne loppefund fra Loppeforum i Odense (Foto: Privat)
Skønne loppefund kan gøre dit hjem helt unikt … (Foto: Privat)

Der er forretninger, som sætter gamle smykker i stand, som for eksempel bismark armbånd, brugte møbler finder genanvendelse igen. Enten decomposed eller customized, så man får det lige, som man gerne vil have det. Bæredygtighed er blevet et buzzord og trender.

Madspild

For mange går der sport i at spare og genbruge. Dette gælder også i den daglige husholdning og hvad madspild angår. Der findes hjemmesider og instagramsider, som kun beskæftiger sig med dette emne. Og der er masser af gode råde og tips at hente i forhold til at spare på husholdningsbudgettet, og hermed også CO2.

For eksempel kan man finde forslag til, hvordan man kan lave knækbrød af gamle rugbrødsrester, hvordan man kan genanvende en rest kogte kartofler ved at mase dem flade, smøre dem med olie og krydre med salt og peber, og så give dem en tur i ovnen.

Grøntsager, sundt, mad, aftensmad, madspild, middag, løg
Det er næsten blevet en sport at sørge for at ens madspild minimeres så meget som muligt, og at vi ikke bare smider god mad ud … (Foto: Pexels)

Eller at sætte grøntsagsender i vand, så de spirer igen. Det er efterhånden blevet ret moderne og mere trendy at genbruge, recycle og tænke bæredygtighed ind i de fleste aspekter af livet frem for at forbruge løs. Dette er de istandsatte smykker, som bismark armbånd, genbrug af tøj og møbler og andre tiltag for at undgå madspild på, tydelige beviser på.

Læs også:

 

Verdens nemmeste knækbrød

 

knækbrød kerner (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·