Læs også:

Close
skagerrak gin

På tur med Skagerrak Gin

Rejser  | 

Forår og Danmark er den dejligste kombination, hvis altså vejret arter sig. Og det gjorde det, da vi tog med Skagerrak Gin til Nordjylland for at høre om den nordiske gin og smage på østers og se på den smukke nordjyske natur

Dagen var smuk (og vi taler ikke om, at det dagen efter sneede) – koldt – men med det smukkeste lys og en sol der viste sig fra sin bedste (forårs)side. Lige som det skulle være, når man skal ud at opleve det bedste af den danske natur, og også få meget mere at vide om Skagerrak Gin og tankerne bag. Og ja, så skulle vi også smage på god mad og masser af østers – som vi i øvrigt selv skulle være med til at fange …

På vej til Nordjylland

Det gør ikke noget, at man står tidligt op, når der er noget godt i vente. Og det var der … Det var en lang og spændende dag, der bød på en smuk dansk natur, der også viste sig fra sin absolut bedste side. Og ja, så var der usædvanlig lækre drinks og mad – sikke en kombination.

fly rejse
Så er vi på vej – Danmark du er dejlig … (Foto: MY DAILY SPACE)

En nordisk gin

Norden og den nordiske livsstil trender som aldrig før. Også når det gælder mad og drikke. Skagerrak Gin i den smukke blå flaske blev lanceret for et par år siden, som en hyldest til det nordiske spisekammer og natur.

Intet hav er som Skagerrak. Dens kraftfulde og nordiske natur er unik. Det kan være vildt og voldsom, og det kan være stille og roligt. Her forbinder vi os med os selv, med himlen og med havet. Naturen og floraen er hjertet i og omkring Skagerrak og dets sjæl, for her eksploderer alle sanser med spændende dufte og smukke farver. Den rå, salte vind bærer også sødmen af blomster og bær med sig. Alt dette er netop, hvad der ligger som inspiration for Skagerrak Gin.

Farvandet Skagerrak er omgivet af Danmark, Norge og Sverige. Derfor var bartendere fra hvert land også inviteret til at være med til at udvikle Skagerrak Gin i sin tid. Målet var at skabe en unik tør nordisk gin, hvilket tog flere måneder at nå frem til. Ginen indeholder en række unikke nordiske råvarer fra den fantastiske natur og flora omkring Skagerrak. Det er en gin, der er lige velegnet om man vil bruge den til klassiske gin cocktails som Dry Martini og Gin & Tonic eller mere avancerede og sofistikerede drinks.

Smagen er gennemsyret af ingredienser fra den nordiske natur og kystflora ved Skagerrak. Den nordiske angelica er sammen med enebær og koriander tre af ​​ginens klassiske ingredienser, som har været brugt som medicin og som naturlig smagsgiver i det nordiske køkken siden vikingerne. Skagerrak-kysten er også hjemsted for mange aromatiske blomster og bær som hyldeblomst, kamille, hyben og havtorn samt kommen. Og så er der tilsat den vigtige tang fra Skagerrak, der hedder dulse, og som bringer et frisk, let salt havsmag med sig, som når du nyder friske østers.

skagerrak gin
Farvandet Skagerrak er en del af Nordsøen, men det er også en nordisk, lækker gin. (Foto: MY DAILY SPACE) 

Lav en drink med Skagerrak gin. Her får du opskriften på en rhubarb collins.

skagerrak gin
Skagerrak Gin er en nordisk gin med mange ingredienser, der kendetegner norden – også rynket rose, som vi kender som hybenrosen … (Foto: PR)

Smukke og unikke drinks

Det var lagt op til en ‘dag med gin’ – og det var lige hvad det var – på den allerbedste måde. Og undervejs havde vi vores helt egen bartender med. I egen bil – godt læsset med gin og alt dertil – kørte han fra sted til sted og serverede den ene lækre drink efter den anden. Vi startede tidligt på dagen – og ja hvis vi skal indrømme det – sluttede sent. Men aldrig blev drinksene kedelige eller ligegyldige. Alle smagte godt.

skagerrak gin drink
Så klare, så lækre og så smukke drinks med Skagerrak gin fik serveret. (Foto: PR)

Gin ren eller som den klassiske Gin Tonic eller som disse lækre drinks går faktisk ret godt til mad – og ikke mindst østers. De drinks vores bartender havde kreeret (og rygtet gik på at han havde brugt flere uger på at udvikle dem – og det tror vi på – for de var helt unikke og magiske) passede så godt til al maden vi fik. De var velkomponerede – og netop Skagerrak Gin er en super sofistikeret og lækker gin, der med sine gode nordiske ingredienser er et perfekt match dertil.

skagerrak gin drink
Den smagte ekstra godt, da den blev serveret ude i den smukke natur … (Foto: MY DAILY SPACE)

Østers lige til at tage

Nogle steder i Danmark bugner det med østers, ja så mange så de kategoriseres som invasive. Men de er frit tilgængelige, og du kan også selv bare tage ud og fange dem. De kan fanges og spises året rundt – men i de varmeste perioder vil det måske være en god ide at springe over, hvis du selv indfanger dem.

Ved Tambohuse gik vi selv ud i vandet sammen med Thomas Laursen, der er sanker, og som også sanker for nogle af de bedste (Michelin)restauranter i Danmark. Selv er han vild med østers – og kan man fange dem selv er det jo reelt en gratis spise – af noget der er super dyrt på en restaurant – det kan man vist kalde ‘fine dining for fattigrøve’ …

thomas laursen østers
Thomas Laursen står midt ude i vandet og åbner de store østers til os … (Foto: MY DAILY SPACE)

Ved vandkanten var det bare at tage imod (hvis man ellers ikke selv stod ude i vandet og fangede dem) og så spise de lækre (og nogle af dem meget store) østers. Thomas havde lavet forskellige marinader/dressinger, man kunne komme ovenpå. Og de komplementerede østerssmagen så godt. Aldrig har jeg fået så mange østers – og følt mig så ‘udvalgt’.

øster (
Så er der østers direkte fra havet … (Foto: MY DAILY SPACE)

Efter en rum tid ved vandet havde kokken David og Thomas gjort klar med et veldækket bord og masser af små serveringer til os – der blev røget – braset – snittet – grillet – og der blev pyntet – og vi blev så (mad)forkælet …

blåmuslinger skagerrrak gin
Blåmuslinger klæder også Skagerrak Gin … (Foto: MY DAILY SPACE)

Lav en drink med Skagerrak gin. Her er opskriften på en Nordic Dry Gin.

Nordjylland og den smukke natur

Første stop var ved Vejlernes Naturcenter, hvor et af Nordeuropas vigtigste fugleområder forvaltes. Så smukt og helt unikt. Du kan læse mere om stedet og området i Thy her.

natur danmark
Et stop ved Vejlernes Naturcenter – uha der var smukt …(Foto: MY DAILY SPACE)

Ved Tambohuse slog vi os ned – og sikke en unik strand der ligger der midt i Thyholm. Den ligner og føles næsten som Danmark komprimeret til en maggiterning med den smukke natur – de blå kræfter – de ‘enkle virkemidler’ som er så kendetegnende for vores land. Og her midt i det hele kan du også ‘bare gå ud i vandet og tage østers op’ – det er ret vild og magisk.

nordjylland natur
Der er smukt i Nordjylland – ikke mindst her ved Tambohuse … (Foto: MY DAILY SPACE)

Inden turen gik tilbage, så vi solen gå ned over Skagerrak ved Bulbjerg … Bulbjerg er en kalkstensklippe på omkring 47 meter, der ligger ud til Vesterhavet i Nordvestjylland. Digteren Blicher kaldte den i 1839 for ‘Jyllands eneste klippe’ og eneste faste ‘bolværk mod havet. Bulbjerg i Thy finder du helt ude i Danmarks nordvestlige hjørne, hvoraf kælenavnet ‘Jyllands skulder’ også stammer. Og sikke et sted og natur – og ja solnedgang, som vi nød med en drink (mere) og skålede for og på en super magisk dag …

thomas laursen tang
Thomas Laursen forklarer om tang – og vi smagte også den salte tang – både den han stod med og som en ingrediens i ginen … (Foto: MY DAILY SPACE)

Og mens solen gik ned og vi stod lidt og skuttede os, så blev man også lidt ydmyg og ‘blown away’ over, hvad vi egentlig har ‘lige om hjørnet’ i Danmark. Man kan godt forstå, hvorfor mange turister, for eksempel tyskere, år efter år valfarter til den smukke jyske natur. Det burde vi måske også som danskere gøre – mere …

skagerrak gin
Skagerrak – et farvand og gin der passer ret godt sammen … (Foto: MY DAILY SPACE)

 

Læs også:

 

Postkort fra Bornholm

 

dueodde bornholm solnedgang (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·