
Lækre (og sunde) ‘Go’morgen’-muffins
Mangler du nogle gange inspiration til sund og også lækker morgenmad – både når du er på farten eller har masser af tid i weekenden. Disse Go’morgen-muffins er perfekte dertil
Disse Go’morgen-muffins er lidt søde – men faktisk helt uden sukker. De er lavet med banan og dadler og fyret kanel, nødder og masser af andet godt i dem. De er fra bogen ‘Sundt & Sjovt – Kalorie Lette Rette’. De er perfekte som morgenmad på farten – på et brunchbord eller når du er lækkersulten, og måske mest af alt har lyst til noget sødt,
Fakta:
Opskriften er til 2 Portioner: Fedt 30% · Protein 16% · Kulhydrat 49% · Kostfibre 4% …

Det skal du bruge
Ingredienser
1 mellemstort æg
150 g banan
100 g vaniljeskyr
10 g chiafrø
80 g havregryn
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
50 g dadler, uden sten
35 g mandler
Sådan gør du
1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. Kom alle ingredienserne på nær dadler og mandler i en minihakker eller foodprocessor.
3. Hak dadler og mandler groft og vend dem i massen.
4. Fordel dejen i muffinsforme.
5. Bag dem i cirka 15 minutter (hold øje med dem).
6. Tag dem ud og lad dem køle af.
Tip:
Lav en stor portion. De kan sagtens fryses eller ristes. Kan spises uden smør men også med lidt iskoldt smør på.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: