Læs også:

Close
(Foto: Rasmus Hjortshøj)

Kulturguide: Oplevelser i juni 2022

Kultur  | 

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i juni 2022, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i juni 2022 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i juni 2022 i København

Designmuseum Danmark genåbner efter historisk stor renovering

19. juni. Fra 90 kr. Designmuseum Danmark.

(Foto: Rasmus Hjortshøj)
(Foto: Rasmus Hjortshøj)

Efter en toårig renovering er Designmuseum Danmark nu klar med en åbningsdato. Gæster kan se frem til at besøge museet igen fra og med søndag den 19. juni. Museet genåbner med helt nye udstillinger, der viser den store spændvidde i museets samlinger – fra nye bud på, hvordan designere lige nu arbejder med at løse fremtidens udfordringer til et dramatisk vue ind i det historiske wunderkammer. Der er skruet helt op for sanselighed og æstetik, når museets unikke historiske samlinger bliver vist side om side med samtidigt design.

Museets genåbning markeres med en række forskellige arrangementer, hvor gæster kan opleve nye udstillinger, ny butik og café og havefaciliteter.

Læs mere her.

Københavnerstykker

3. juni til 31. juli. 90 kr. Nikolaj Kunsthal.

(Foto: Nanna Starck)
(Foto: Nanna Starck)

Hvad har Olafur Eliasson, Nanna Abell, Elmgreen & Dragset og Kinga Bartis til fælles? De er alle en del af udstillingen Københavnerstykker, der kan opleves i Nikolaj Kunsthal fra 3. juni til 31. juli. Den mangefacetterede udstilling, der indeholder mere end 150 værker, afspejler Københavns Kommunes indkøb af samtidskunst gennem de sidste fire år.

Udstillingen Københavnerstykker giver publikum en unik mulighed for at opleve et øjebliksbillede – den indeholder nemlig alle de 154 værker, som Rådet for Visuel Kunst har indkøbt til Københavns Kommune i perioden 2018-2021. Til daglig hænger værkerne rundt omkring på institutioner og offentlige arbejdspladser, for eksempel på skoler, kulturhuse, borgmesterkontorer, rådgivningscentre og bosteder for psykisk syge, til glæde for både borgere og medarbejdere.

Læs mere her.

MUSEUM FOR FREMTIDEN

3. juni til 25. juni. 70 kr. Sort/Hvid.

(Foto: Clara Lindstrøm Gleerup)
(Foto: Clara Lindstrøm Gleerup)

I MUSEUM FOR FREMTIDEN hører du en ung kvindes stemme. Hun byder dig velkommen i sit museum og beder dig gøre det levende sammen med hende. Her vil hun udstille sit mellemværende med samtiden og sine længsler efter en ny verdensopfattelse.

MUSEUM FOR FREMTIDEN er et tværkunstnerisk værk mellem teater og samtidskunst, forestilling og udstilling. Oplevelsen, der omfatter alle teatrets scener og rum, præsenterer originale kunstinstallationer af billedkunstnerne Ferdinand Ahm Krag, Helene Nymann og Studio ThinkingHand, i scenografi af Franciska Zahle og Helle Damgård, iscenesat og dramatiseret af Sort/Hvid som en kæde af blindgyder og åbninger i det besværlige og uafsluttelige arbejde mod at genantænde den politiske fantasi.

Læs mere her.

Tobias Dybvad – Levemand

9. juni til 11. juni. 330 kr. Bremen Teater. 

Tobias Dybvad er klar med sit nye One-man show ‘Levemand’ på Bremen Teater!

‘Levemand’ bliver et gensyn med den legende satiriske comedy-stil, der har gjort Dybvad til en af landets mest populære komikere! Som altid kan man af Tobias Dybvad forvente et gennemarbejdet show med et knaldhøjt teknisk niveau og den stramme og legesyge levering, som han er kendt for.

Læs mere her.

Oplevelser i juni 2022 i Aarhus

NorthSide

2.-4. juni. Fra 1.195 kr. Aarhus C.

Hvert år inviterer NorthSide til tre dages fantastisk musikfestival, hvor verdens største stjerner, såvel som nye spirende artister, særligt inden for indie og rock, præsenteres. NorthSide skaber en oplevelse, som ikke findes noget andet sted, og hvor økologi, urbanitet og bæredygtighed er grundsten.

I 2022 afholdes NorthSide, for første gang, i det smukke naturområde, Eskelunden, der ligger kun et stenkast fra Aarhus Å og lige i baghaven af smilets by.

Læs mere her.

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon

12. juni. Fra 299 kr. Aarhus C. 

Prøv kræfter med et halvmarathon til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. Aarhus klæder sig endnu engang på til fest, når tusindvis af løbere indtager Aarhus’ gader, som for en enkelt dag bliver forvandlet til et inferno af underholdning, glæde og feststemte motionister.

Aarhus Motion byder igen velkommen til 21,097 hæsblæsende kilometer, smækfyldt med underholdning og gode oplevelser gennem en totalt afspærret Aarhus midtby.

Læs mere her.

Rammstein

22. juni. Fra 610 kr. Aarhus C. 

Rammstein er notorisk kendt for deres dramatiske sceneudsmykninger, vilde pyroteknik og ekstremt velsmurte liveshows, hvor der er i den grad ikke er skruet ned for hverken det ekstraordinære eller ekstravagante.

Fans kan altså begynde at glæde sig til et vildt gensyn med Rammstein i 2022, når de bringer deres brandvarme liveshow til Ceres Park i Aarhus.

Læs mere her.

Oplevelser i juni 2022 i Odense

Forestilling: Romeo og Julie

21. maj til 15 juni. Fra 130 kr. Udendørs teater Kongens Have.

musik klassisk violin orkester shakespeare (Foto: Unsplash)
(Foto: Unsplash)

Kongens Have danner den perfekte og stemningsfulde ramme for en smuk og musikalsk version af Shakespeares verdensberømte kærlighedshistorie. Forestillingen om Romeo og Julie, der sætter livet på spil for kærligheden, er henlagt til det mafiaplagede Verona i 1946.

Romeo og Julie tilhører hver deres mafiafamilie: Montague og Capulet, der ligger i indædt konflikt. Alligevel sniger den unge Romeo sig med til fest hos familien Capulet, hvor han møder Julie. Det slår straks gnister imellem de to unge. Forelskelsen mellem Romeo og Julie vokser. Men selvom Romeo forsøger at holde sig fri af familiekonflikten, går det helt galt, da familiernes unge tørner sammen i et blodigt slagsmål. Med blod på hænderne må Romeo skjule sig, mens Julie forsøger at arrangere en desperat flugtplan for dem begge.

Læs mere her.

Anarkistens Ølsmagning

2., 16., 23. og 30 juni. 125 kr. Anarkist.

øl, fest (Foto: Unsplash)
(Foto: Unsplash)

Skal du opleve en ølsmagning i selskab med vennerne? Så kan du booke en ‘Anarkist Ølsmagning’ på Anarkist Beer and Food Lab. Anarkist Ølsmagning er en ølsmagning med fokus på specialøl, hvor du sammen med en af vores ølkyndige medarbejdere vil blive guidet i gennem smage, øltyper og øllets historie.

Læs mere her.

Foredrag med Emma Holten – Hvad er vi værd?

3. juni. 260 kr. Odense Koncerthus. 

Vi får fremlagt økonomi som en uangribelig sandhed. Man fortæller os, at de penge, der står på et menneskes bankkonto, afspejler den værdi, de har for samfundet. Og derfor er det hierarki, penge skaber naturligt, logisk, fair Men ligesom resten af samfundet har økonomi en historie, der ikke kan skilles fra alle de typer af diskrimination, der har præget menneskets tid her på jorden. Mens nogle tjener penge uden at arbejde, arbejder andre uden at tjene penge.

Feministisk økonomi er en kritik, der med udgangspunkt i alle menneskers lige værd, forsøger at komme til bunds i historiens uretfærdigheder, så vi sammen kan skabe noget bedre. Hør Emma Holten fortælle om, hvordan vi kan anskue økonomien hinanden for en mere bæredygtig fair måde.

Læs mere her.

Særudstilling – ‘Ung i 70’erne’

Løbende indtil 14. december. Fra 50 kr. Kulturmaskinen.

Museet Tidens Samlings nye særudstilling ‘Ung i 70’erne’ er en erindringsudstilling om et skelsættende årti med mange forskelligartede strømninger. Begreber som protestbevægelse, fællesskab og frisind blev en del af årtiet, der brød med tidligere tiders traditioner og fik omfattende indflydelse på fremtidens Danmark – såvel politisk som indenfor mode og boligindretning.

70’erne var en brydningstid præget af aktivisme og et ønske om at forandre verden. Både i offentligheden som indenfor det private hjem bølgede diskussionerne frem og tilbage mellem den unge og ældre generation. Ungdommen gjorde op med samfundets normer, søgte væk fra det pæne og polerede henimod det alternative, naturlige og hjemmegjorte.

Læs mere her.

Oplevelser i juni 2022 i øvrige byer

Vi Elsker – 90’erne og det bedste fra 00’erne

4. juni. Fra 398 kr. Dyrskuepladsen, Aalborg SV.

Vi havde en fantastisk fest i Aalborg i 2021, og selvfølgelig vender vi retur til et brag af en fest i 2022! Så glæd dig til 13 timers ren nostalgi, til tonerne af fede danske og internationale artister fra 90’erne og det bedste fra 00’erne, hvor vi sammen hylder musikken, og alt hvad de gyldne årtier har givet os!

Vi stiller op med helt op til 25 artister fra vores alle sammens ungdom, så du kan drømme dig tilbage til tiden, hvor denim, crop tops, chokers og scrunchies var fast inventar, og hvor der blev danset til de sene aftentimer til hits, der aldrig bliver glemt!

Læs mere her.

Elton John – CASA Arena – Horsens

7. juni. Fra 905 kr. CASA Arena Horsens.

Det er med stor glæde, at Elton John kan offentliggøre de sidste datoer på sin prisvindende Elton John Farewell Yellow Brick Road: The Final Tour i UK, Europa og Nordamerika. Elton vil afslutte sin verdensberømte tour på store stadions, med start den 27. maj 2022 i Frankfurt. Den sidste turné har stop i nogle af Europas største byer, så som Milano og Paris, samt en aften på CASA Arena i Horsens den 7. juni 2022, før touren kommer til Norwich, Liverpool, Sunderland, Bristol og Swansea næste juni (tourdatoer nedenfor).

CASA Arena showet vil være det sidste show på tour i Danmark. Det vil samtidig være Eltons debut på CASA Arena, men anden koncert i Horsens. Første gang musikbyen fik besøg af Elton John, var 4. juli 2003, hvor han spillede koncert på Friluftscenen Lunden.

Læs mere her.

Læs også: Tre hemmelige feriedestinationer du skal besøge, inden de bliver opdaget

strand ferie rejsestrand ferie rejse

· Mere fra samme kategori ·