Læs også:

Close
brie indbagt

Kartoffelindbagt økologisk brie

Mad  | 

Kartoffelindbagt økologisk brie – lyder det ikke lækkert. Opskriften er fra bogen ‘Kartofler’, som flere kendte kokke har samarbejdet om. Denne opskrift er udviklet af kokken Søren Gericke

Opskriften er til 10-12 personer

brie indbagt
Så er der lækker indbagt brie … (Foto: PR)

Det skal du bruge

Ingredienser

1 kg økologisk hvidskimmelost, ikke for moden
4 store melede kartofler
1⁄2 kg kartofler, Æggeblomme *
300 g butterdej
1 spsk brun farin
5 friske abrikoser
saft af 1⁄2 citron
rugmel til udrulning
1⁄2 kop kold stærk kaffe
1 dl rug flager
salt

*Æggeblomme: Gul Æggeblomme eller bare Æggeblomme er en rund og fast kartoffel, som er gulkødet.

Sådan gør du

Kog de melede kartofler med skræl godt møre med 1 teske salt. Lad dem dampe tørre og køle af.

Pil kartoflerne og mos dem groft med hænderne.

Ælt butterdejen igennem, så man bryder lagene (kaldet mat butterdej).

Fold den matte butterdej med de mosede kartofler flere gange, til en ensartet konsistens. Pak den i film og afkøl helt.

Vask og kog Æggeblomme-kartoflerne og skær dem i skiver. Smelt brun farin i en gryde og kom abrikoser i. Vend det godt sammen i 4-5 minutter. Smag til med citronsaft.

Vend kartoffelskiverne med abrikosmassen.

Rul kartoffeldejen ud i rugmel og placer brien i midten.

Kom abrikos- og kartoffelmassen oven på osten og pak kartoffeldejen rundt om. Pensl den med kold kaffe og drys med rug flager.

Bages i ovnen ved 175 °C i cirka 20 minutter, til den er sprød. Server den indbagte brie med syrlige syltede jordbær og nødder i daddelsirup.

 

Sådan ser bogen ud:

 

bog kartofler

 

Læs også:

 

Lav din egen rabarberkompot

 

rabarber kompot

· Mere fra samme kategori ·