
Kanelsneglekage med vaniljefrosting og valnødder
Hvem elsker ikke kanelsnegle. Og her er de bare med et lille twist … Kanelsneglekage med vaniljefrosting og valnødder. Opskriften er fra bogen ‘Skærekager de luxe’. Måske du skulle kaste dig over lidt lækkert til kaffen
Når man bager kanelsnegle i en form, vokser de sammen under bagningen, og alt det lækre fyld bliver i sneglene og i bunden af fadet i stedet for at løbe ud på pladen. Sæt formen med kanelsnegle direkte på brunch- eller fødselsdagsbordet og lad gæsterne selv brække deres bløde kanelsnegl af. Husk, at sødt bagværk som for eksempelb disse kanelsnegle altid skal serveres, mens det stadig er lunt og friskbagt.

Der bliver i alt 12 stykker af opskriften …
Det skal du bruge
Ingredienser til kanelremonce
100 g blødt smør
100 g brun farin
1 tsk vaniljesukker
1 spsk stødt kanel
Ingredienser til gærdej
2½ dl sødmælk
25 g gær
50 g lys sirup
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk vaniljesukker
½ tsk salt
400 g hvedemel
75 g blødt smør
1 sammenpisket æg til pensling
Ingredienser til vaniljefrosting
50 g blødt smør
100 g flødeost naturel
1¼ dl flormelis
1 tsk vaniljesukker
Ingredienser til pynt
50 g valnødder
eventuelt spiseligt guldstøv
Bagetid er 20-25 minutter
Hævetid: I alt 2 timer
Sådan gør du
Kanelremonce:
Rør smør, brun farin, vaniljesukker og kanel sammen til en ensartet masse.
Gærdej:
Lun mælken, til den er lillefingervarm. Rør gæren ud i mælken.
Tilsæt sirup og rør rundt.
Tilsæt kardemomme, vaniljesukker, salt og det meste af hvedemelet og ælt dejen sammen.
Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen og ælt dejen grundigt å en røremaskine i cirka fem minutter.
Tilsæt resten af hvedemelet til sidst, hvis dejen stadig er lidt klistret – den skal være glat og lækkert smidig.
Læg dejen i en skål, dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve lunt i 1 time.
Når dejen har hævet, hældes den ud på et let meldrysset bord og rulles ud til en stor firkant. Smør kanelremoncen ud
på dejen i et jævnt lag, rul dejen sammen til en roulade og skær den ud i 12 lige tykke snegle.
Smør bageformen med lidt smør og beklæd den med bagepapir. Fordel sneglene i formen med lidt afstand imellem og lad dem hæve lunt og tildækket i 1 time.
Tænd ovnen på 200 °C. Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg og bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er
gyldne og gennembagte. Afkøl dem let på en rist.
Vaniljefrosting:
Pisk smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker.
Smør lidt vaniljefrosting på hver kanelsnegl.
Pynt:
Pynt med grofthakkede valnødder og eventuelt spiseligt guldstøv.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: