Læs også:

Close
panna cotta mango

Gæster – her er desserten: Panna cotta med hvid chokolade og mango

Mad  | 

Gæster på en hverdag eller travl dag, det kan være svært at nå. Her er desserten, du kan lave dagen før. Panna cotta med hvid chokolade og mango – lyder det ikke bare lækkert … Den er er fra bogen ‘Hverdagsfester & Weekendgæster’ af Anne-Sophie Lahme

Dessert til 8 personer, buffetdessert til 16 personer

Panna cotta er en italiensk klassiker, og den kan bare noget! Panna cotta er italiensk for kogt fløde, som sammen med sukker og mælk er grundbestanddelen i retten, og så kan du ellers bare eksperimentere med smage og tilbehør.

Jeg har i årenes løb lavet den med et utal af smagskombinationer, og jeg tør godt garantere, at dine gæster bliver glade, uanset hvilken du vælger! Buon appetito!

panna cotta mango
Så er der også lavet dessert… (Foto: Ditte Ingemann)

Det skal du bruge

Ingredienser panna cotta
6 blade husblas
1 vaniljestang
2 kardemommekapsler 160 g hvidt sukker 350 g minimælk eller letmælk
300 g piskefløde
50 g god hvid chokolade

Ingredienser topping
2 modne mangoer
1 øko-lime
30 g sukker
½ dl vand

Sådan gør du

Lav først panna cottaen:

Læg husblassen i blød i koldt vand. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom den, vaniljekornene, kardemommekapslerne, sukker, mælk og fløde op i en gryde, og varm den langsomt op, imens du rører rundt. Du må ikke stoppe med at røre.

Når væsken begynder at boble i kanten, tilsætter du husblas og chokolade, og lader dem smelte.

Når begge dele er rørt ud, hælder du væsken igennem en sigte og kommer så det hele på rene glas.

Stil dem på køl i minimum fire timer og meget gerne til dagen efter.

Og så toppingen:

Imens gør du mangoen klar. Skræl den, fjern stenen, og kør kødet i en blender.

Kom det op i en gryde sammen med saften fra lime, sukker og vand, og lad det koge langsomt op, til sukkeret er op-løst, og lagen er dejligt sirupsagtig.

Køl lagen ned, og top panna cottaerne med den, enten lige inden du serverer, eller så de står klar med topping i køleskabet.

 

Sådan ser bogen ud:

hverdagsfester weekendgæster anne-sophie lahme bog

 

Læs også:

 

Lav en lækker cocktail med gin og figen

 


· Mere fra samme kategori ·