Læs også:

Close
have ilva

Årets havetrend: Indret dit private fristed

Bolig  | 

Forår og sommer – vi elsker den tid … Og vi skynder os udenfor, så snart vejret er til det. Haven er blevet manges tilholdssted, og vi higer efter at bruge den. Årets havetrend viser, at vi gerne vil bruge haven. Her får du gode råd til, hvordan du kan indrette dit private fristed

Efter flere år, hvor hjemmet har været både skole, arbejdsplads og fitnesscenter, stiger behovet for et privat helle i haven. Simplicitet er kodeordet i årets havetrend. Og vi er så klar – til at nyde udelivet …

De simple ting

Et simpelt cafésæt. En helt enkel bænk med udsigt. En liggestol under trækronerne. Det er det helt simple, der gør sig gældende, når den private hyggekrog skabes i et afgrænset område med vild natur.

Den helt store trend sidste år var at bruge udendørsarealerne som en udbygning af stuen, fordi det var her, der var mulighed for socialt samvær. Terrassen har stadig det formål. Men der er opstået et behov for et helt afslappet og private helle, forklarer designchef i ILVA Jane Schmücker Høegh:

– Hjemmets multifunktionalitet har udvidet sig til de udendørs arealer, og det har skabt et behov for et sted i haven, hvor vi bare kan være os selv. Det skal være helt rustikt uden iscenesættelse og nips. Det skal bare være et sted, hvor man kan finde roen i haven og lade tingene stå til.

have ilva
Man kunne godt forestille sig at sidde her og nyde både en kop kaffe og et glas vin … (Foto: PR)

Stadig plads til stil på terrassen

ILVA’s forårskollektion 2022 afspejler en enkel og rustik stil til uderummet, hvilket egner sig perfekt til havens private hyggekroge. Samtidig kan terrassens møbler få lov til være mere detaljerede og luksuriøse i deres udtryk.

– Der er masser af plads til det super stylede på terrassen, hvor man også sagtens kan sætte et personligt præg. Krukker, potter, tæpper og lamper kan vi selvfølgelig forsat pryde terrassen med. Det handler i høj grad om omgivelserne og afslapningen. Derfor er det naturlige og minimalistiske i højsædet i den private hyggekrog siger Jane Schmücker Høegh.

Det kommer blandt andet til udtryk i loungehvilestolen Himalaya, der er lavet i lys naturrattan og skabt til havens private hjørner.

havestol ilva
Loungehvilestolen Himalaya er lavet i lys naturratta … (Foto: PR)

Det simple skaber ro til at være alene

Det simple udtryk er ifølge designchefen med til at skabe en ro for øje og sind, som er tiltrængt i tiden efter corona.

– Vi har brug for at slappe af og lade op, især efter samfundet er åbnet igen. Mange har vænnet sig til ikke at kunne se andre mennesker, og det betyder også, at det for nogen har været en udfordring at komme i gang med at være social igen. Derfor kan det også være godt at have et sted, hvor det er okay bare at være helt sig selv, siger Jane Schmücker Høegh.

En gyngestol kan også være måde at slappe af på. Denne er både pæn og slidstærk.

ilva gyngestol
Klar til en lille middagslur … (Foto: PR)

Du kan finde flere ting fra ILVA her.

Et par ting du skal have

Mangler du små haveredskaber, så er dette sæt fra Fiskars perfekt som en start (består af lugeklo og to planteskeer) – også hvis du kan har små bede og krukker:

 

fiskars haveredskaber

Fiskars haveredskaber (3 stk), 89 kr., jemogfix.dk

 

En vandkande er et must – og det gør jo ikke noget den er pæn. Brug den til vanding af bede og potter. Den er i zink og udformet med rustbestandig, galvaniseret stål for ekstra lang levetid. Kan rumme syv liter vand.

vandkande

Vandkande, 119 kr., jemogfix.dk

Et tæppe får du brug for – for det kan blive koldt om aftenen. Dette hammamhåndklæde kan både bruges som tæppe og håndklæde, og så er det super fint i mønster og farver.

Denne model kaldes double sided er (sildebens)håndvævet på gammeldags manér. Den har forskellige toner i farverne på hver side af håndklædet, som også er blødere end de normale maskinvævede hammam håndklæder.

plaid

Hammam håndklæde/plaid, 75 kr., lagersalgslangerup.dk

Og så er der blomsterne – det er bare at gå i gang. Men fin noget der både lave fine blomster, og som også dufter godt. Denne sommerfugllavendel er også nem at holde.

Det er en aromatisk sommerplante, der har en busket vækst. Hele sæsonen pryder den med mange små toppe af lilla blomster, og så tiltrækker sommerfugle. JA TAK.

lavendel

Sommerfugllavendel, 45 kr., plantorama.dk

Læs også:

Havens spiselige blomster

 

blomst træ kirsebærtræ pink (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·