Læs også:

Close
syden rejse ferie

Sommeren 2022: 3 velkendte rejsemål med skjulte perler

Nyheder  | 

Hvor skal du hen til sommer … For NU vil vi ud at rejse. Lad dig inspirere til sommeren 2022 med disse 3 velkendte rejsemål med skjulte perler

Dette indhold er sponsoreret

Der er ingen tvivl om, at rigtig mange danskere hungrer efter at komme uden for de danske landegrænser i år. Det er først her i 2022, at det føles trygt og sikkert at pakke kufferten igen. Dog er danskerne blevet mere forsigtige i deres valg af rejsemål.

strand sommer parasol ferie (Foto: Unsplash)
Drømmer du dig også allerede afsted i sommeren 2022 …  (Foto: Unsplash)

Hvor skal du rejse hen til sommer

Flere rejsebureauer melder om, at de mest populære destinationer i år bærer præg af at være velkendte og trygge rejsemål, fordi pandemiens mange aflysninger og uforudsigeligheder har skræmt de rejselystne.

Derfor vil denne artikel opliste tre fantastiske rejsemål, som alle er en god blanding af det velkendte men også det uudforskede, så eventyrlysten forhåbentlig kan komme igen … For hvem drømmer ikke om at komme ud at opleve andre dejlige (varme) lande …

Italien

Italien er en klassiker, og derfor er Italien også et velkendt og trygt rejsemål. Det kan måske godt virke som om, at der ikke længere er nogle uopdagede steder tilbage i Italien, men det er kun fordi, at folk vælger at besøge de samme områder igen og igen. Men en sommerferie i Italien kan byde på så meget mere, end du regner med. 

italien umbrien
Umbrien er helt sikkert værd at udforske … (Foto: Pexels)

Der findes faktisk en række uudforskede steder, hvor turister ikke flokkes som sild i en tønde. Besøg eksempelvis den uopdagede italienske middelalderlandsby, Brisighella, som ligger mellem Firenze og Ravenna eller den smukke by Perugia, der ligger på en bjergtop i Umbrien-regionen.

Kreta

De fleste kender Kreta som charter-øen, hvor du ikke laver så meget andet end at slikke sol og bade i det krystalblå vand sammen med alle de andre turister. Du kan dog sagtens tage på opdagelse blandt alle Kretas hemmeligheder, hvis du bevæger dig uden om den almene turistrute.

kreta rejse ferie grækenland
Grækenland er mange ting – og Kreta er ganske unik at rejse til … (Foto: Pexels)

Du kan eksempelvis leje en bil og køre vestpå, hvor det smukke naturfænomen, De Hvide Bjerge, ligger. Her glinser de mange bjergtoppe i solen på grund af deres høje indhold af kalksten. Hvis du derefter bevæger dig sydpå, finder du også en række charmerende og gæstfri landsbyer, som stadig er uopdagede af de mange turister.

Portugal

Portugal er også en populær rejsedestination blandt danskerne, men landet byder på masser af skjulte perler, som du med garanti ikke kender i forvejen. Hvis du befinder dig i det nordlige Portugal, bør du lægge vejen forbi den fantastiske landsby Sistelo. Sistelo er ét af Portugals syv underværker, men på trods af det er landsbyen ikke et kæmpe turistfænomen endnu.

 

Derudover bør du også besøge byen Coimbra, som er én af Portugals ældste byer. Her ligger et af de ældste universiteter i verden, som tiltrækker et hav af studerende hvert år. Derfor har byen den samme summende og historiske atmosfære som Lissabon og Porto – bare med færre turister.

 

Læs også:

berlin radiotårnet

12 ting du (måske) ikke vidste om Berlin

· Mere fra samme kategori ·