Læs også:

Close
ukraine

Nyt samarbejde mellem KL og DI skal bringe ukrainere i job

Nyheder  | 

Nyt samarbejde mellem KL og DI skal bringe ukrainere i job · Fjern plastik fra havene med din taxi-tur · Tiltalt arrangerede gaderæs midt på motorvej · Michael Katz Krefeld modtager Krimimessens Publikumspris 2022 · Kvinde stukket ned på gaden · Dagens billede: På opkøb

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nyt samarbejde mellem KL og DI skal bringe ukrainere i job

KL og DI vil nu samle Danmarks kommuner i et systematisk samarbejde, der skal bringe ukrainske flygtninge i job og give dem en god dagligdag. Det tværkommunale netværk – ”Lokale job for ukrainere” – har første møde i dag.

Kommuner og virksomheder på tværs af landet står klar til at åbne deres døre for ukrainske flygtninge. De vil alle deltage aktivt i at hjælpe dem med at få et så meningsfuldt ophold i Danmark som muligt. Her er et arbejde guld værd. Men det er helt uoverskueligt, hvor ukrainerne er i Danmark, hvilke kompetencer, de har, deres ønsker til job og så videre. Derfor etablerer KL og DI samarbejdet – Lokale job for ukrainere. Første møde mellem de indtil nu 58 deltagende kommuner er i dag.

– Der er gode viljer over hele linjen for at give de ukrainske flygtninge fra den brutale krig et meningsfuldt ophold i Danmark – og gerne med et job. Virksomheder, kommuner og borgere står i kø for at hjælpe. Men vi mangler at få sat i system, hvordan vi får koblet ukrainere sammen med virksomheder på den mest funktionelle måde. Med det tværkommunale møde i dag har vi indledt arbejdet for at få løst den udfordring, siger vicedirektør i DI Steen Nielsen.

Alle deltagende kommuner er med på dagens virtuelle møde. 58 kommuner har meldt sig til samarbejdet, men håbet hos KL og DI er snart at få alle landets kommuner med. De skal samarbejde og dele erfaringer om, hvordan vi på tværs af landet kan hjælpe ukrainerne med at finde job, integrere sig og skabe en dagligdag i Danmark.

Hvordan kommuner kan registrere og systematisere ukrainerne i kommunen og organisere dialogen med lokale virksomheder om jobmuligheder er en af de store udfordringer. Også her skal samarbejdet vise sin styrke. For trods de mange gode viljer, så skal der et yderst systematisk arbejde til, for at matche flygtninge og virksomheder i stort antal.

– Det er en kæmpe opgave, vi står med som samfund, og derfor skal vi alle være fleksible, så de ukrainske flygtninge får den rette støtte, når de kommer hertil. Heldigvis er alle parat til at hjælpe, og allerede nu er der mange steder en god dialog mellem kommuner og lokale virksomheder, så dem, der kan, hurtigt kan komme i job, siger, cheføkonom i KL, Morten Mandøe.

– Med netværket prøver vi på i fællesskab at blive klogere på, hvad vi hver især kan byde ind med, og få udbredt de gode eksempler på samarbejde mellem kommuner og virksomheder. Det lokale samarbejde er allerede stærkt – nu styrker vi det yderligere, slutter han.

Netværket vil også adressere de administrative byrder, som kommuner og virksomheder støder på undervejs, når de vil ansætte ukrainere. DI og KL vil løbende indsamle erfaringer og finde løsninger, der kan lette administrationen og fremme en effektiv integration af ukrainere i det danske samfund.

Vi kender endnu ikke det samlede antal flygtninge, der søger mod Danmark. Men uanset hvad, kræver den nye situation hurtig handling og samarbejde på tværs af kommuner og virksomheder for at finde løsninger, der kan gøre en forskel for fordrevne ukrainere. Derfor er initiativet fra KL og DI så vigtigt.

For kommunerne deltager ledende kommunale embedsfolk med ansvar for arbejdsmarkedspolitikken sammen med DI og KL på det første tværkommunale møde i dag.

ukraine
Samarbejde mellem DI og kommunerne skal få ukrainske flygtninge i arbejde i Danmark … (Foto: Pexels)

Læs også: Fokusnews: Tal med børn om krigen i Ukraine

Fjern plastik fra havene med din taxi-tur

I april måned kan du booke en Viggo og være med til at fjerne 2 kg plastik fra verdenshavene. Et nyt samarbejde mellem den grønne taxitjeneste Viggo og den australske vinproducent The Hidden Sea vil nemlig sætte fokus på plastik i havene sammen.

Når du booker en Viggo i april, kan du være heldig at blive samlet op i den såkaldte ‘Hidden Sea-Viggo’.

Et samarbejde mellem den bæredygtige, australske vinproducent og tech- og mobilitetsvirksomheden Viggo, vil give Viggos brugere muligheden for at være med til at fjerne plastik fra havene. Med dig på farten får du ligeledes en flaske Hidden Sea vin, hvis du fanger Hidden Sea-Viggo’en torsdag til lørdag i tidsrummet 17-21.

– Vi synes, det er vigtigt at sætte fokus på nogle af de problemstillinger, vi står overfor – både klima- og miljømæssigt. Samtidigt vil vi gerne engagere vores brugere til også at gøre en forskel, fortæller Kenneth Herschel, CEO i Viggo.

The Hidden Sea er en bæredygtig, australsk vinproducent, som har en mission om at fjerne 1 milliard plastikflasker fra verdenshavene før 2030.

For hver vin The Hidden Sea sælger, fjerner de 10 halv liters plastikflasker fra havet. Mængden af plastik bliver dog drastisk øget i samarbejdet, hvor man som bruger af Viggo kan være med til at fjerne hele 2 kg plastik, hvis man er heldig at blive hentet i en Hidden Sea Viggo. Kører man derfor en enkelt tur i bilen, bliver man det, der kaldes “ocean waste plastic neutral” for et helt år.

– Vi kan godt lide at skabe en oplevelse for vores kunder – og det gør vi blandt andet gennem samarbejder som disse, hvor man både selv kan gøre noget godt, men man også får forkælelsen af at få en flaske vin med på vejen fortæller Anne Clara Laugesen, Head of Marketing hos Viggo, og fortsætter:

– Det er vigtigt for os i Viggo også selv at gøre en forskel. Og det er altid sjovest at gøre sammen med andre grønne virksomheder – og sammen med vores brugere.

The Hidden Sea-bilen vil være at finde i den Københavnske gader i hele april måned.

viggo taxa
Kør i taxa i april og fjern plastik fra havene … (Foto: PR)

Læs også: Historisk beslutning i FN om global aftale om plastikforurening i verdenshavene

Tiltalt arrangerede gaderæs midt på motorvej

Med påstand om frihedsstraf tiltaler anklagemyndigheden nu en 19-årig mand for at agere ’starter’ af ulovlige gaderæs midt på Frederikssundmotorvejen en lørdag aften i februar.

Ifølge anklageskriftet er en 19-årig mand fra Vestsjælland nu tiltalt for at medvirke til afvikling af flere ulovlige gaderæs på Frederikssundmotorvejen lørdag den 12. februar mellem klokken 22.40 og 22.50.

Tilsyneladende stod han midt ud på motorvejen mellem kørebanerne, vinkede ventende biler frem to og to og gav dem håndtegn til start, hvorefter bilerne kørte om kap mod hinanden i høj hastighed ud ad motorvejen.

Anklagemyndigheden lægger op til en frihedsstraf, fordi medvirken til kap- og væddeløbskørsel på en offentlig vej er omfattet af skærpelserne for vanvidskørsel og dermed kan udløse 20 dages ubetinget fængsel.

Den 19-årige er desuden tiltalt for at give anvisninger for trafikken uden bemyndigelse.

Den pågældende lørdag aften anmeldte flere bilister, at der blev kørt gaderæs på Frederikssundmotorvejen, og at den var blokeret. Da politiet kom frem, stak alle af, men en færdselsbetjent pågreb ’starteren’.

Sagen skal afgøres ved Retten i Hillerød sidst i april. Københavns Vestegns Politi fortsætter indsatsen mod ulovlige gaderæs på offentlige veje.

tåget motorvej
Ung mand arrangerede gaderæs på motorvej …(Foto: Pexels)

Læs også: Ulovligt gaderæs udløste frihedsstraf

Michael Katz Krefeld modtager Krimimessens Publikumspris 2022

Forfatteren Michael Katz Krefeld modtog søndag Krimimessens Publikumspris 2022. Han har dermed som den eneste modtaget prisen to gange, senest i 2018. Prisen blev indstiftet i 2016.

– Som krimiforfatter kan man ikke få en bedre pris i Danmark. Her er det jo krimilæserne, som stemmer, sagde en glad Krefeld, da han fik overrakt prisen af Horsens’ borgmester Peter Sørensen.

– Det er en stor ære at hylde en meget, meget populær forfatter, som læserne har stemt på som deres favorit, sagde Peter Sørensen.

Michael Katz Krefeld holder to serier kørende parallelt: Serien om den hårdslående kriminalkommisær Cecilie Mars, og serien om privatopdageren Ravn, der bor på sin båd i Christianshavns Kanal med sin hund Møffe.

Sidste år udgav han ‘Imperiet’, bind 7 i Ravn-serien, hvor den skandaleombruste rigmandsdatter Christiane Saxenholm er blevet kidnappet. Snart er Ravn inddraget i en blodig magtkamp om kontrollen over et finansimperium til en værdi af 3,5 milliarder kroner – en kamp, der truer med at styrte Saxenholm-familien i grus.

I efteråret 2022 udkommer tredje og sidste bind i Cecilie Mars-serien.

Michael Katz Krefeld debuterede i 2007 og har for sine bøger modtaget blandt andet Det Danske Kriminalakademis debutantpris, prisen for Bedste danske krimi, Martha-prisen for danskernes yndlingsforfatter, samt en Mofibo Award. Serien om Ravn er solgt til udgivelse i flere end 20 lande. Sidste år var den kendte krimiforfatter også deltager i Vild Med Dans på TV2.

krimimessen
Anerkendelse til elsket krimiforfatter … (Foto. PR)

Læs også: Fem på stribe: Boginspiration til dig 

Kvinde stukket ned på gaden

En 70-årig kvinde fra Slagelse var mandag eftermiddag udsat for et overfald ved Vestsjællandscenteret i Slagelse. Kvinden blev tilsyneladende umotiveret stukket i ryggen med en kniv, og en politipatrulje så kort efter en mand, der passede på signalementet af gerningsmanden i nærheden.

Det var en 71-årig mand, som blev anholdt klokken 16.50 og sigtet for kvalificeret vold. Den 71-årige skal nu afhøres nærmere, og det forventes, at han bliver fremstillet i grundlovsforhør tirsdag. Kvinden blev kørt til behandling på sygehuset i Slagelse, og hun er uden for livsfare.

Politi
Voldsomt knivstikkeri i Slagelse ved byens storcenter. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Knivstikkeri i Horsens

Dagens billede: På opkøb

· Mere fra samme kategori ·