Læs også:

Close
seng soveværelse sove

Lad op i dit soveværelse

Bolig  | 

Lad op i dit soveværelse. Lyder det ikke som den bedste ide … Soveværelset skal gerne være et sted, hvor du kan stresse ned, slappe af og få en god nats søvn. Få inspiration til dit soveværelse her

Dette indhold er sponsoreret

soveværelse
Et smukt soveværelse – hvem drømmer ikke om det … (Foto: Unsplash)

En smagfuldretning der kan gøre en forskel

Smagfuld boligindretning højner for mange livskvaliteten. For nogle er det en hobby, at indrette og flytte rundt på møbler og boligtilbehør, for andre en livsstil, som de ikke kan være foruden.

Alt efter smag og stil udvælges der interiør, som komplimenterer og forbedrer udtrykket af hjemmet. De forskellige rum i huset indrettes efter funktion og funktionalitet. Et sted, hvor indretningen er særlig vigtig, er i soveværelset. Soveværelsets funktion er først og fremmest, at sikre dig fred og ro. Det skal være et sted, hvor du kan slappe af efter en lang dag, og lade op til den næste.

Først og fremmest, er det selvfølgelig vigtigt, at du har en god og komfortabel seng, hvor kroppen kan restituere sig. Ligesom en god pude og dyne er et must. Se for eksempel dyner, puder, senge med mere – Sejsdyner.dk.

sove søvn
Det er vigtigt, at du ligger komfortabelt, når du skal sove. (Foto: Pexels)

Skab rammerne for god søvn og hvile

Til forskel fra de andre rum i dit hjem, hvor du gerne må slå dig løs, er det vigtigt, at du skaber nogle rolige rammer i dit soveværelse. Det er ikke så smart, at gå amok med vilde farver og massere af andre forstyrrende elementer. Derfor kan det være en udfordring, hvis du også gerne vil have et smagfuldt indrettet soveværelse, samtidig med, at du også skal tilgodese det faktum, at soveværelset skal være et sted, som er hyggeligt og behageligt at opholde sig i, og hvor der ikke er for meget, der forstyrrer øjet og freden.

For at skabe de bedste forhold for søvnen, bør du vælge farver, der beroliger sindet. Blå og grøn i rolige nuancer er farver, der beroliger sindet og har en afstressende effekt. Herudover skal du også have fundet en god seng, som passer til din stil, samt dyner og puder. Hos for eksempel Sejsdyner.dk kan du finde gode priser på kendte mærker indenfor dyner, puder, senge med mere …

seng sove søvn
Skab rammerne for god søvn og hvile … (Foto: Pexels)

Vælg praktisk og funktionelt

Når du skal tage stilling til, hvilke møbler du vil have ind i dit soveværelser, er det vigtigt, at du tænker praktisk og funktionelt. I soveværelset er det ikke befordrende, at indrette sig med alt for mange ting. Dels forstyrrer det øjet og roen, og dels afgiver de mange tekstiler støv, ligesom støvmider også tiltrækkes, hvilket er medvirkende til, at der ofte skal støves af.

seng sove søvn
Godnat og sov godt … (Foto: Pexels)

Når det kommer til valg af træsort til klædeskab, sengeborde og lignende, skal du også være opmærksom på, at støv er mere synligt på sorte og mørke møbler, hvilket får dit soveværelse til at se lidt støvet og nusset ud. Du kan jo tage på en inspirationstur på nettet for at se, hvad der gør sig godt.

 

Læs også:

 

Kvinder er ofte ansvarlige for familiens morgenrutiner

 

sove søvn stå op vækkeur morgen

· Mere fra samme kategori ·