Læs også:

Close
hår

Guide til at undgå fedtet hår

Skønhed  | 

Kender du det, du vasker og forsøger at holde dit hår rent og lækkert, og alligevel har håret det med at klaske sammen og se fedtet ud. Her får du en lille guide til at undgå fedtet hår

Dette indhold er sponsoreret

De fleste ved hvor irriterende det er, når håret ser fedtet og kedeligt ud. Fedtet hår er noget alle døjer med, men nogle er mere plaget af det end andre, og der kan være mange grunde til, at håret bliver mere fedtet, lige fra de hårprodukter man bruger til ens kost.

hår hårvask frisør
Få gode råd så du kan undgå fedtet hår … (Foto: Pexels)

Der findes heldigvis mange gode guides til shampoo specielt egnet til fedtet hår, hvor du hurtigt kan finde ud af, hvad der er bedst i test og finde det produkt, der passer lige netop til dit hår. Læs videre for at lære mere om hvordan du undgår fedtet hår, og find en smart guide til hvilke produkter du burde bruge.

Find en god shampoo til fedtet hår

En af de bedste ting du kan gøre for at bekæmpe fedtet hår er at finde en shampoo specielt lavet til fedtet hår. Som udgangspunkt gælder det om at finde en shampoo, der kan hjælpe med at balancere olierne i håret og hovedbunden, men som ikke udtørrer eller indeholder skadelige stoffer og kemikalier.

Hvis du har brug for lidt ekstra hjælp til at finde et godt produkt kan du læse denne guide til shampoo til fedtet hår, hvor du kan finde en række lækre shampoos, der er specielt egnet til fedtet hår og læse om deres egenskaber og om, hvordan de klarer sig i test.

hår
Husk ikke at vaske håret for ofte … (Foto: Unsplash)

Vask ikke håret for tit

Udover at bruge en god shampoo er der også andre ting du kan gøre. Et godt råd er at undgå at vaske dit hår for tit. Det er helt naturligt at ville vaske håret hvis det ser fedtet ud, men pas på med at vaske det for ofte, da det kan få din hovedbund til at producere endnu mere talg, hvilket er hvad der gør håret fedtet.

Når du vasker dit hår er det naturligvis godt at bruge en shampoo til fedtet hår, som du kan finde i guiden ovenover, men prøv dig frem og lær hvor ofte dit hår egentligt skal vaskes, og prøv at undgå at vaske det hver eneste dag. Håret vil med tiden vende sig til den nye rutine og se mindre fedtet ud.

hår pige ryg hårpleje fletning (Foto: Unsplash)
Pas godt på dit hår, så det ser sundt ud og er stærkt … (Foto: Unsplash)

Undgå kemikalier

Et godt tip til at bekæmpe det fedtede hår er at undgå kemikalier og skadelige stoffer. Mange shampoo på markedet indeholder stoffet SLS, også kaldt sodium lauryl sulfat, der får produktet til at skumme, men det kan let irritere og udtørre din hovedbund og føre til en overproduktion af talg.

hår pige ansigt kvinde (Foto: Unsplash)
Pas på hvis dine hårprodukter indeholder kemikalier . (Foto: Unsplash)

Silikone er også et stof du burde undgå, hvis du vil slippe af med det fedtede hår, da det blokerer for optagelsen af sundt fedt og stoffer i håret.

 

Læs også:

 

Forstå hvad der ligger bag allergyCertified

 

allergycertified (Collage: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·