Læs også:

Close
blomster dekoration

Blomsterdekorationer til påske

Bolig  | 

Hvis du elsker blomster, kan du ikke undvære dem i påsken. De bringer glæde og giver en følelse af en ny begyndelse. Foråret er på vej! Også selvom det er koldt udenfor, så kan du stadig skabe forår indenfor

Bliv inspireret til fine blomster- og påskedekorationer til selv kan lave – både hvis du skal have gæster eller blot vil gøre din bolig lidt forårshyggelig.

blomsterløg
Sæt flere urtepotteskjulere sammen og miks blomsterne. Her ser du små påskeliljler, hyacinter og perlehyancinter. Kun hyacinterne er afskårne, de andre står med løg … (Foto: ibulb/Wouter Koppen)

Påskestemning

For at få en god påskeweekend er det allervigtigste at omgive sig med sine nærmeste og sørge for en masse farvede æg, pyntede påskeris og selvfølgelig forårsblomster. Blomster skaber en god stemning. En masse farvestrålende blomster lyser hele huset op.

Blomsterløg i krukker giver også en god stemning. Brug forårsblomster som borddekorationer eller på andre måder i indretningen.

Perlehyancinter

De er fine og spinkle og de ses ofte i lilla, men perlehyancter fås også i både hvide og sart lyserøde. Fylder du en vase eller skål har du på ingen tid lavet en fin dekoration.

perlehyacinter
Her er perlehyacinerne i sart lyserøde. Har de stadig løg på så plant dem ud i haven eller på altanen, når de er lidt trætte. (Foto: ibulb/Wouter Koppen)

Den anderledes buket

Den emmer måske ikke af påske. Men den er smuk og har tulipaner, allium, ranunkler og kahlaer og i og sætter du den sammen med nogle fine påskeæg – så vil den pynte på ethvert bord – påske eller ej.

 

buket
Gule tulipaner ser helt anderledes ud, når de sættes sammen med den smukke, mørke bordeaux farve … (Foto: ibulb/Wouter Koppen)

Påskefarve

Gul er en typisk påskefarve. Det er solens farve, som forhåbentlig viser sit ansigt igen efter de mørke vintermåneder. Derfor er gule blomster ekstremt populære omkring påske. Tænk bare på gule tulipaner, påskeliljer, hyacinter eller smørblomster.

Gul med gul på

Prøv at holde dig til kun gule blomster, så får du den ultimative påskebuket …

påske gul
En helt gul buket kan næsten ikke blive mere påskeagtigt. Den spræller af forår – og ja påske … (Foto: ibulb/Wouter Koppen)

Selvfølgelig kan du også bruge andre farver til dine påskedekorationer. Du kan for eksempel bruge forårsblomster i pastelfarver.

Fine blomsterdekorationer

Du kan lave dem enkle, storslåede – med mange farver eller tone-i-tone. Alt kan være smukt bare det er gjort med kærlighed til blomsterne.

Blomsterdekorationer til påske kan godt fylde lidt, hvis det er til påskebordet. Men du kan også lave flere mindre.

Her får et du et par eksempler på blomsterdekorationer, du selv kan lave.

Den feminine og storslåede

blomster dekoration
Tulipaner er altid gode i buketter, og her er de i en ekstra fin pudderrosa farve (den hedder ‘Honeymoon’) og sat sammen med blandt andet anemoner og ranunkler. (Foto: ibulb/Wouter Koppen)

Tulipaner og grene

tulipaner
Tulipaner i flere pink og lyserøde nuancer sat sammen med noget grønt er magisk … (Foto: ibulb/Wouter Koppen)

Sjove påskedekorationer

Om du bruger blomster og æg til at dekorere med eller som en del af maden, det er op til dig. Bare du er sikker på, om blomsterne er spiselige eller ej. Forårets farver spændende vidt – fra de fine pasteller til de stærke gule og saftige grønne nuancer.

Brug påskens mange muligheder fra æg til fjer til andre fine dekorationsmuligheder, når du skal både dække og pynte på i dit hjem eller på påskebordet.

Knald på farverne

Miks dem de mange smukker farver – vi trænger til dem efter en lang, grå vinter. Klip blomsterhovederne af og miks dem med for eksempel æg og andre spiselige ting. Du kan også sætte dem i æggebakker som på billeder. Det ser sødt ud.

ibulb påske
Der er ingen begrænsninger for, hvad du kan sætte sammen. Noget kan du købe, andet måske finde i skoven eller i en have … (Foto: ibulb/Wouter Koppen)

Servering af kagen 

Der er fuld skrald på farverne og smagen i en citronkage og den er flankeret af masser af pink og gule ting og små chokoladepåskeæg. Sådan kan du også servere påskekagen.

Opskrift på små citronkager med birkes.

påske
Når du skal servere påskekagen så pynt med påskefarver … (Foto: ibulb/Wouter Koppen)

Værtindegave

Hvis du bliver inviteret hjem til nogen i påskeferien, er helt friske forårsblomster den ideelle værtindegave.

hyacinter
En hel buket med hyacinter i alle tænkelige farver er virkelig smukt – og så med et stort glas chokolade påskeæg – så er der dømt påske og eller fin værtindegave … (Foto: ibulb/Wouter Koppen)

Blomster spreder nemlig glæde med deres smukke farver, forskellige former og fantastiske duft. De giver den heldige modtager den spirende forårsstemning, vi alle længes efter. God påske!

narcisser blomst
Forår er lig med blomster alle vegne – også narcisser som hører til påskeliljefamilien … (Foto: ibulb/Wouter Koppen)

Vil du vide mere om løgblomster? Gå ind på www.ilsysays.com.

 

Læs også:

 

Læg sommerblomstløg i haven nu

 

ibulb have blomsterbed

· Mere fra samme kategori ·