Læs også:

Close
strand sol pige

Beskyt dig mod solen

Skønhed  | 

Solen skinner – så husk at beskytte dig mod solens stråler. Det kan være svært at styre sig, når solen titter frem. Her får du gode solråd

Dette indlæg er sponsoreret 

ferie strand sol
Trænger du også til lidt sol og varme på kroppen … (Foto: Unsplash)

Den kære sol er en kilde til mange gode ting, men når det angår ens hud, kan den desværre også forårsage en række skader. Blandt andet er solen medvirkende til at skabe rynker og pigmentforandringer i huden.

Pigmentforandringer kan ses som enten mørke eller lyse misfarvninger på huden. Desuden kan den føre til mere alvorlige lidelser, såsom hudkræft. Men hvis du husker at bruge solcreme i den daglige hudplejerutine, kan du effektivt forebygge ovenstående. 

creme
Husk at passe på din hud i solen … (Foto: Unsplash)

Dagcreme med solfaktor

Det er naturligvis mest vores ansigt, som er udsat for solens stråler året rundt. Derfor kan det klart anbefales, at du hele året rundt bruger en dagcreme med solfaktor. Som minimum bør du bruge en dagcreme med solfaktor 15, men det er klart at foretrække, at du især i sommermånederne bruger en dagcreme med solfaktor 30.

Solen er en kilde til d-vitamin, varme og lys, som altsammen bidrager til at booste vores mentale og fysiske helbred, så derfor bør du naturligvis ikke undgå solens stråler. Det er bare vigtigt, at du husker at beskytte dig mod dens skadelige virkninger, så du ikke skal døje med skadevirkninger senere i dit liv.

Det er klart bedst at forebygge fremfor at reparere. Vælg derfor altid en dagcreme med spf, når du skal bevæge dig ud i dagslys. 

Det er særligt mængden, du skal fokusere på

Når du påfører din dagcreme med spf er det vigtigt, at du bruger nok. Det er nemlig særlig mængden, der er afgørende for, hvor høj en beskyttelse du opnår. For at opnå den fulde beskyttelse, skal du faktisk bruge omtrent en halv teske creme til hele ansigtet, hvilket måske er mere, end du umiddelbart ville bruge.

Hvis du derfor gerne vil spare på din dyre dagcreme med spf, kan du med fordel bruge solcreme i stedet. Undersøgelser har vist, at folk ofte glemmer vigtige dele af ansigtet, når de smører deres dagcreme med spf ud. Det er særligt omkring øjnene, hårgrænsen i panden, læberne, ørerne og midt på næsen, at folk glemmer at fordele cremen ordentligt. Derfor bør du altså være særlig opmærksom på at få påsmurt cremen ordentligt på disse områder. 

sol himmel sky
Bliv klogere på hvordan du skal beskytte dig i solen … (Foto: Pexels)

Forskellen på UVA-stråler og UVB-stråler

Solen udsender to typer stråling, henholdsvis UVA og UVB. UVA-stråler trænger dybt ind i huden, og det er dem, der gør, at du kan opnå en mørk kulør. Desværre er det også dem, der kan medføre hudkræft. UVB-stråler trænger derimod kun ind i hudens yderste hudlag. Disse er årsag til, at du får rynker, mørke pletter og en generelt slappere hud. Derfor bør du altså beskytte dig mod begge typer stråling. 

 

Læs også:

Beautynyheder til dig

 

aprilfund

· Mere fra samme kategori ·