
Sådan laver du et lækkert bananbrød
Indrømmet – at kalde det et brød er nok en tilsnigelse – men hvem vil ikke gerne ‘tro’, de spiser noget sundt, når de reelt indtager en kage. Prøv at lave det hypede bananbrød selv. Det smager usædvanlig godt
Nej, det bliver ikke sundere af at blive kaldt brød i stedet for kage – men lækkert – sødt – blødt og fyldt med (gerne) overmodne bananer, det er det … Og skal vi lige lade som om, vi også gør noget ved madspilden, så er det modne, gerne overmodne bananer, man bruger. Så bliver DE da brugt …

Det skal du bruge
Ingredienser

Sådan gør du
Start med at pisk esukker og æg sammen til en lys og luftig masse.
Tilsæt derefter mel, bagepulver, kanel, vaniljesukker, salt og olie, og rør det sammen til en ensartet dej.
Tænd ovnen på 170° varmluft.
Mos bananerne med en gaffel – skulle gerne nemt da de er modne.
Hak chokoladen i små stykker. Vend begge dele i dejen.
Hæld dejen i en smurt brødform, og bag bananbrødet i ovnen i cirka 50 minutter. Tjek med en strikkepind eller andet spidst og sørg for, der ikke hænger dej ved, når du stikker en nål i.
TIP
Er du vild med nødder kan alle slags tilsættes sammen med chokoladen (det skal være hakket).
Læs også: