Læs også:

Close
thai tam tam zennie

Asiatisk aftensmad: Thai Tam Tam

Mad  | 

Er du også vild med thaimad og elsker både duftene og smagene. Så skulle du prøve at lave denne lækre Thai Tam Tam, som også er mega sund

Thai Tam Tam er fra bogen ‘Ren kærlighed med super bowls’ af Zennie og Martin Bonde Mogensen. LavPad thai af glaskål og tofu – kan også laves i en vegansk udgave.

thai tam tam zennie
Lav asiatisk til aftensmad … (Foto: PR)

Det skal du bruge

Ingredienser 

4 spsk ristede peanuts
200 g glaskål
200 g fast tofu
2 spsk kokosolie til stegning
Salt (gerne Himalayasalt efter Læsø Sydesalt, hvis du har det)
friskkværnet peber efter smag og behag
1 rødløg
2 fed hvidløg
4 forårsløg
2 æg
1 spsk honning (eller palmesukker eller dadelsirup, hvis du er veganer)
2 spsk limesaft
2 spsk fiskesauce
100 g friske bønnespirer
1 tsk chiliflager

Sådan gør du

Hak peanuts groft, og rist dem på en varm, tør pande uden fedtstof, til de er gyldne. Sæt dem til side.

Begynd med at vaske og skrælle glaskålen, og lav den bagefter til ‘spaghetti’ ved at køre den gennem en spiralizer.
En spiralizer er et supersmart køkkeninstrument, som nemt og hurtigt kan forvandle dine hårde grønsager – for eksempel kål, kartoffel og zucchini – til lange, flotte spaghettier.

Dræn tofuen, og skær den i små tern på 1 x 1 centimeter.

Varm en wok eller en stor pande op på medium varme, og tilsæt kokosolien.

Lynsteg tofuen, til stykkerne er gyldne på alle sider. Smag til med lidt salt og peber, og tag tofuen op af wokken, og læg den til side.

Skræl rødløg, hvidløg og forårsløg. Skær herefter rødløgene i tynde skiver, og pres hvidløget eller hak det fint.

Forårsløget snittes fint og lægges til side til senere brug.

Lynsteg nu rødløg og hvidløg i wokken, til det er en smule gyldent.

Tag løgene op af wokken, og læg dem til side.

Pisk de to æg sammen, hæld de sammenpiskede æg i wokken, og rør godt rundt, som om du lavede røræg.

Tilsæt glaskålen, og bland den godt med æggemassen.

Tilsæt så sukker, honning eller sirup samt limesaft og fiskesauce, og lynsteg i 2 minutter.

Kom hvidløg og rødløg tilbage i wokken, og tilsæt bønnespirer og de fintsnittede forårsløg.

Til sidst vender du den stegte tofu i retten og gennemvarmer alle ingredienserne.

Hak de ristede peanuts groft, og hæld så retten op i dine serveringsbowl. Pynt med de ristede peanuts og chiliflagerne, og servér!

TIP:

Spiralizer kan skære grønsager til flotte spiraler eller spaghetti, som er et super alternativ til den glutenholdige pasta og en genial måde at få flere grønsager på.

Du får flotte ens resultater hver gang, og spiralizeren er meget nem at bruge.

Hårde grønsager egner sig bedst til en spiralizer. Det kan for eksempel være gulerod, agurk, zucchini, kartoffel, rødbede, persillerod, glaskål og andre hårde grønsager.

De udskårne grønsager kan spises rå eller behandles, som du ellers ville have gjort.

 

Sådan ser bogen ud:

 

super bowls zenia stampe

 

Læs også:

Opskrift på sød kartoffel og linsesuppe

 

kartoffel linsesuppe suppe ayurveda (Foto: Cecilie Loulou Simonsen)

· Mere fra samme kategori ·