Læs også:

Close
(Foto: Tivoli Friheden)

Kulturguide: Oplevelser i april 2022

Kultur  | 

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i april 2022, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i april 2022 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i april 2022 i København

Støttekoncert for kampen mod unges mistrivsel: Tessa og Artigeardit er hovednavne

25. maj. 200 kr. Halvandet, Refshalevej 325, 1432 Købehavn.

(Foto: Ritzau)
(Foto: Ritzau)

For andet år i træk inviterer headspace Danmark til støttekoncerten GivOrdLyd! for at sætte fokus på landets unge og den stigende mistrivsel, som flere unge oplever. Det sker, når unge musikstjerner indtager Halvandet onsdag den 25. maj.

Vi har brug for at tage vores unge seriøst, lytte til dem og skabe de bedste betingelser for, at unges liv i kølvandet på coronakrisen bliver sjove, lærerige og latterfulde. Derfor inviterer organisationen headspace Danmark til støttekoncerten GivOrdLyd!, der er for unge, af unge og med unge i hovedrollen. Her vil headspace med en ægte festivalstemning hylde de hårdtprøvede unge, give dem lidt af den frihed og livsglæde tilbage, som de har lagt låg på under coronakrisen og skabe et rum for at tale om det, der rører sig i deres liv.

På plakaten er en række unge artister: den storroste ordsmed Artige Ardit, der er kendt for sine eftertænksomme og selvudleverende tekster og den hårdtslående hiphop-dronning Tessa, der med knivskarpe punchlines og ærlige tekster også giver et ærligt indblik i et ungdomsliv med store følelser, hård attitude og tunge tanker.

Læs mere her.

Niels Nedergaard: Fotografier fra Cairo

11. marts til 4. september. Gratis. Kunstmuseum Davids Samling København.

(Foto: Davids Samling)
(Foto: Davids Samling)

Så er der igen en ny og original fotoudstilling i Davids Samling. Denne gang med både fotografier og et lille udvalg af billedkunst fra kunstneren Niels Nedergaards tid i Cairo i 1980’erne. Nedergaard var ikke kendt for sit fotografi, men for sit maleri. Alligevel giver netop fotografiet et godt indblik i denne kunstners yderst originale værk, påvirket af æstetik og kultur fra Mellemøsten.

I 1979 rejste Nedergaard (1944-1987) til Cairo og slog sig ned. I de følgende syv år var den egyptiske hovedstad hans faste base, og med direkte adgang til byens puls og den arabiske arkitektur og ornamentik udviklede han et geometrisk og farvestrålende maleri uden sidestykke i dansk kunst. Fotografierne på udstillingen vidner om den inspiration, som Nedergaard hentede i megabyens fortid såvel som nutid, og såvel om dagen, som om natten.

Læs mere her.

ZULU OPEN MIC: Victor Lander

12. april. Fra 85 kr. Comedy Zoo, København.

Nu har du mulighed for at komme med i komikerens værksted og se optagelserne af programmet ZULU open mic. Victor Lander fører an og præsenterer en masse dejlige og dygtige komikere på scenen i Comedy Zoo!

Læs mere her.

Jenny Hval på Bremen Teater

6. april. 240 kr. + gebyr. Bremen Teater. 

Jenny Hval bringer sin sfæriske og vidtfavnende art-rock til København, når hun spiller koncert på Bremen Teater den 6. april. Den norske sangskriver, musiker og forfatter Jenny Hval har netop udgivet singlen ‘Jupiter’, og til april vender hun tilbage til Danmark, når hun spiller koncert på Bremen Teater.

Jenny Hval er blevet sammenlignet med Kate Bush og Laurie Anderson, og hun har turneret med både St. Vincent og Swans. På tværs af en lang række albums har hun udforsket et væld af genre og bevæget sig på tværs af stilarter og udtryk, hvilket har sikret hende ros og omtale inden- og udenfor Nordens grænser.

Læs mere her.

Byens Plantetorv åbner igen

Fra 26. marts. Gratis. Byens Plantetorv, Refshaleøen. 

Forårssolen er landet i København, og det er igen tid til at starte beplantningen af byens haver og altankasser. Byens Plantetorv slår derfor dørene op igen for forårs- og sommersæsonen og inviterer indenfor i Refshaleøens 700 kvm. rustikke bygning. Her kan byboeren finde sæsonaktuelle planter til haven og altanen og få rådgivning til, hvordan de skal passes og plejes, hvis de grønne fingre ikke sidder der af sig selv. Og har du ikke udstyret i orden, er der også hjælp at hente her.

Plantetorvet har nemlig et planteværksted, hvor du kan låne alle de remedier, der er brug for og finde jord og gødning. Du kan derfor gøre dine altankasser og krukker klar til foråret uden at stå med jordrester og gødning, som du ikke helt ved, hvor du skal opbevare. Det er derved let og enkelt at skabe liv og forårsglæde i haven eller på altanen – og så undgår man tilmed al oprydningen efterfølgende.

Læs mere her.

Tivoli Friheden åbner parkens 119. sæson

Fra 14. april. Fra 135 kr. Tivoli Friheden.

(Foto: Tivoli Friheden)
(Foto: Tivoli Friheden)

Når Tivoli Friheden slår dørene op, skærtorsdag den 14. april kl. 11:30, er det med store nyheder. Foråret er på vej, optimismen er stor og forårsblomsterne står i fuldt flor: Tivoli Friheden byder velkommen i påsken.

Årets kommende sommersæson byder på en række mindeværdige musikoplevelser og et fænomenalt musikprogram bestående af 19 af landets største og mest folkekære kunstnere, som blandt andet Christopher (19/8), AQUA (20/5), Scarlet Pleasure (24/6), tv-2 (27/5) og Dizzy Mizz Lizzy (2/9). Som gæst i Tivoli Friheden kan man i løbet af året se frem til at opleve velkendte højtider og traditioner, som Fed Fredag, Halloween og en magisk Jul i Friheden, der byder på inspiration og sjove aktiviteter for hele familien. Over sommerferien bliver der tilmed afholdt Danmarks største Blomsterfestival, der strækker sig over seks uger, og får gæsterne til at se, dufte og tænke blomster i et helt nyt lys.

Læs mere her.

Oplevelser i april 2022 i Aarhus

Koncert med Hjalmer

8. april. 275 kr. Train, Aarhus C.

Den 26-årige anmelderroste pop-charmør drager på landsdækkende forårsturné med dugfriske fortolkninger og sangene fra et kommende nyt album på sætlisten! Hjalmer er på rekordtid slået igennem på den danske musikscene. Selv ikke en verdensomspændende pandemi har kunnet sætte en stopper for den unge musikers popfærd, da han ovenpå udgivelsen af sit længeventede debutalbum, ’Midt i en drøm eller noget der ligner’, både ryddede bordet med hele fire GAFFA-priser i 2020 – bl.a. som Årets Danske Solist for andet år i træk – og kunne tage på endnu en anmelderrost, og ikke mindst totalt udsolgt, Danmarksturné.

Nu er Hjalmer endelig klar til at tage turen hele Danmark rundt igen. Det sker i foråret 2022 – med fuldt band og intet mindre end 19 spillesteder på plakaten!

Læs mere her.

Dorthe Gerlach i Musikhuset

10. april. 350 kr. Musikhuset Aarhus. 

Den karismatiske sangerinde med den stærke stemme er tilbage med sine danske sange. Kom og hør Dorthe Gerlach i Musikhuset.

Efter nogle år, hvor Dorthe Gerlach har haft særdeles travlt som den ene halvdel af countrypopduoen HUSH, skifter hun nu spor og tager på landevejen i 2022 med sine danske sange. Glæd dig til foråret, hvor en omfattende turné bringer hende til 23 byer, herunder Musikhuset, hvor hun giver koncert i Rytmisk sal.

Det er både stemningsfyldt og nærværende, når Dorthe Gerlach indtager scenen. Ikke alene besidder hun én af kongerigets mest særegne og smukke stemmer. Hun er også en ærlig og humoristisk historiefortæller, som aldrig er bange for at give noget af sig selv i mødet med musikken og sit publikum.

Læs mere her.

Shu-Bi-Dua – The Musical

6., 8. og 9. april. 245-775 kr. Musikhuset Aarhus. 

Megasuccesen SHU-BI-DUA – The Musical vender for fuld musik tilbage til Aarhus. Musicalen spillede i 2016 for fulde sale i Musikhuset og solgte flere end 180.000 billetter på landsplan.

Nu kan publikum igen glæde sig til lyden af alle de kendte og elskede hits fra Shu-bi-dua som Hvalborg, Den Røde Tråd, Minus til plus, Askepot, Fed Rock, Stærk Tobak og Vuffeli-vov. Shu-bi-duas iørefaldende, melodiske landeplager og skarpe, frække og gakkede tekster, danner rammen om et forrygende festligt og satirisk portræt af 80’erne og 90’ernes Danmark i SHU-BI-DUA – The Musical.

Læs mere her.

Oplevelser i april 2022 i Odense

Jacob Taarnhøj – Krøllehjern’

7. april. Fra 215 kr. Magasinet, Odense C.

Komikerkometen Jacob Taarnhøj kommer og krøller din hjerne igen i 2022! Gør jer klar til en indsigtsfuld, transcenderende og livsbekræftende rejse gennem store tidløse og presserende emner, såsom, men ikke mindst, og i særdeleshed. Krøllehjern’ indeholder desuden praktiske og nemme-at-gå-til løsninger på Klimakrisen, Israel-Palæstinakonflikten og bølge/partikel-dualiteten.

Ordekvilibristen Jacob Taarnhøj har en helt særlig og surrealistisk fortællestil, der gør hans shows til en unik oplevelse. Danskerne fik for alvor øjnene op for odenseaneren, da han i 2017 vandt Talentprisen ved ”Zulu Comedy Galla”, og har ligeledes i mange år været en af de drivende kræfter bag standup-scenen vest for Storebælt.

Læs mere her.

Koncert med Fyr og Flamme

16. april. Fra 275 kr. Musikhuset Posten. 

Fyr Og Flamme, sætter ild til det danske koncert-forår med hits og fest på Musikhuset Posten! Du kan godt begynde at kridte danseskoene! For ovenpå udgivelsen af et hitspækket debutalbum og dertil en fuldstændig udsolgt sensommerturné, er Danmarks ukronede dansegulvskonger, Fyr Og Flamme, endelig klar med nye koncerter.

Som selvudnævnte “teenageidoler, dine forældre kan forstå”, har de to kreative legekammerater, Jesper Groth og Laurits Emanuel, sammen fundet ind til et helstøbt udtryk i et musikalsk krydsfelt mellem rendyrket 80’er-nostalgi og moderne dansksproget pop, som fra første stortrommeslag sender signaler til dansefødderne såvel som hjertekulen.

Læs mere her.

Mads Langer indtager ODEON

23. april. Fra 375 kr. ODEON, Odense C.

Mads Langer tager til foråret 2022 på tour med sit nye album. På ”Where Oceans Meet” inviterer Mads Langer lytteren hen, hvor de helt store oplevelser mødes, kolliderer og bringer nye impulser til overfladen. De nye, store sange bindes sammen af nogle af de største hits fra nyere dansk radio-historie som ”Lightning”, ”Hanging With You” ”21:4” og ”Monsters In My Mind”.

”Where Oceans Meet” er kommet til verden i samarbejde med nogle af de største musikalske talenter og hit-magere som Eg White (Sam Smith, Adele, Pink, Dua Lipa, Celine Dion, Kylie Minogue), Evan Bogart (Beyoncé, Jason Derulo, Rihanna), Stuart Crichton (Selena Gomez, Backstreet Boys, Kesha), blot for at nævne et par stykker. Glæd dig til at opleve Mads Langer i ODEON!

Læs mere her.

Oplevelser i april 2022 i øvrige byer

Den største gratis sommerturné i Det Kongelige Teaters historie

20. april til 14. august. Gratis. I 24 byer. 

(Foto: Camilla Winther)
(Foto: Camilla Winther)

Det Kongelige Teater planlægger den største udendørsturné til dato, når Kongelig sommerballet og Opera i det fri besøger i alt 24 byer i Danmark. Arabesquer og arier under åben himmel. Opera i det fri og Kongelig sommerballet er efterhånden blevet en fast tradition for publikum rundt om i hele Danmark. Det kan noget ganske særligt at sidde med en picnickurv i den danske sommeraften med familie og venner mens solister fra Den Kongelige Opera eller dansere fra Den Kongelige Ballet optræder live. I år planlægger vi den største udendørs turné til dato med 12 stop for Opera i det fri og 12 stop for Kongelig Sommerballet.

Opera i det fri har i 16 år tiltrukket garvede operaelskere og nysgerrige begyndere. Det populære arrangement rummer en unik mulighed for publikum, da de har mulighed for at komme helt tæt på nogle af landets bedste operasangere.

Opera i det fri og Kongelig sommerballet er gratis for publikum og kommer rundt i hele landet. Se herunder, hvilke byer de to arrangementer lægger vejen forbi.

Det endelige program for Opera i det fri offentliggøres den 3. maj, mens programmet for Kongelig sommerballet offentliggøres den 18. maj.

Opera i det fri besøger i 2022: 

Fredag 20. maj 2022 kl.18, Bellahøj Friluftsscene, Brønshøj
Lørdag 21. maj 2022 kl.18, Munkebo Bakke, Munkebo
Søndag 22. maj 2022 kl.16, Byparken, Vejle

Fredag 27. maj 2022 kl.18, Øregårdsparken, Hellerup
Lørdag 28. maj 2022 kl.16, Amfiscenen Værket, Randers
Søndag 29. maj 2022 kl.16, HEART, Herning

Fredag 5. august 2022 kl.18, Sct. Knuds Kilde, Hjørring
Lørdag 6. august 2022 kl.18, Torvet, Vordingborg
Søndag 7. august 2022 kl.18, Fredensborg Slotshave ved Mindestenen, Fredensborg

Fredag 12. august 2022 kl.18, Anneberg Kulturpark, Nykøbing Sjælland
Lørdag 13. august 2022 kl.18, Skanseparken, Aarhus
Søndag 14. august 2022 kl.16, Byparken, Esbjerg

Læs mere her.

Heino Hansen’s Første Comedy Show

8. april. 265 kr. Nykøbing Falster Teater.

Den danske komiker Heino Hansen har de seneste år taget danskernes hjerter med storm – senest ved sin deltagelse i det populære tv-program Stormester. I 2021 står Heino foran sit store folkelige gennembrud, når han indtager landets scener med sit første klassiske standup show nogensinde: ”Heino Hansen’s Første Comedy Show”.

Du har med stor sandsynlighed set Heino Hansen på tv-skærmen, de sociale medier eller live i 2020 – den herlige komiker er nemlig blevet rasende populær blandt danskerne, blandt andet efter sin deltagelse i tv-programmet Stormester og via sine mange vittige indslag på sociale medier.

Læs mere her.

Læs også: Rejsetrends for 2022

rejse ferie havet strand

· Mere fra samme kategori ·