Læs også:

Close
kærlighed lov heart hjerte

Klumme: Kaspers ærlige holdning til at swipe løs på datingapps

Mit liv  | 

Hvad føler du, når du swiper løs på datingapps? Har du egentlig tænkt over det, eller gør du det bare på livet løs. Jeg stiller spørgsmålet, fordi jeg efter flere års overvejelser er nået frem til, at det ikke er noget for mig

For at forstå, hvordan jeg er nået dertil, er du nødt til at vide lidt om, hvem jeg er … Mine venner og veninder siger, at jeg er en sød fyr med flotte øje og en lækker røv. Umiddelbart burde det jo være et godt udgangspunkt for at finde både hurtige knald og allerhelst mit livs kærlighed på datingapps …

kasper skov
Journalist Kasper Skov fortæller en side af dating, som vi måske ikke altid tænker på … (Foto: helle Moos)

Hvem er jeg

trods det at andre synes jeg er en fin og god fyr, så er det ikke lykkedes mig at finde en kæreste. Der er nemlig et men … Jeg er født for tidligt, hvilket blandt andet betyder, at jeg går på en anderledes måde end andre gør. Jeg kan sagtens gå, men det kan tydeligt ses, at jeg ikke er “normal’.

I de fleste sammenhænge, tænker jeg ikke over det selv. Det er og bliver jo et livsvilkår, jeg ikke kan ændre ved, og som jeg også har lært at leve med og acceptere. Men her når du dater, så popper det bare op igen som et ‘issue’ …

tinder dating
Har du også prøvet igen og igen at swipe på Tinder … (Foto: Unsplash)

Nej, tak til mere vennezone

Dating er faktisk den eneste del af mit liv, der er tynget af det. Jeg er evigt og altid endt i den berygtede vennezone igen og igen. Jeg vil gerne være en god ven, men nogle gange vil jeg også være mere end det – som alle vel har lyst til – også jeg. Og jeg er bare aldrig ‘nået længere end vennezonen.

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal ændre det faktum, og jeg har efterhånden opgivet at prøve at finde ud af det. Selvfølgelig har jeg læst alle de sædvanlige råd om, hvordan man skaber interesse og tiltrækning hos kvinder. Men mine fysiske ting, der adskiller mig fra andre, gør datinglivet virkelig svært for mig. Og det bliver nederlag på nederlag …

Jeg forstår det meste af det på et intellektuelt plan, men når det kommer til stykket, kan jeg ikke udføre det. Jeg er simpelthen bange for at gøre noget forkert. Bange for at blive opfattet som et usympatisk menneske.

kasper skov
At date kræver et overskud på rigtig mange måder – ikke mindst hvis man ikke lige ‘fitter ind’ på alle parametre … (Foto: Helle Moos)

Et lille men godt råd

En psykolog rådede mig til at stå ved min usikkerhed. Så hvis jeg bliver spurgt, hvad det betyder, at jeg ikke kan finde ud af at tolke kvinders signaler, viser jeg af og til det her klip fra tv-serien “The Good Doctor’:

Klippet siger det hele. Og ja, det er udover et godt og sigende klip også en virkelig god serie. ‘The good doctor’ kan ses på Viaplay.

Mig og min usikkerhed

Nogle af de kvinder, jeg har datet giver udtryk for, at min usikkerhed og tvivl ikke betyder noget. Men ud af cirka 130 dates, er det faktisk under en håndfuld, der er blevet til date nummer to.

Nu orker jeg ikke mere. Jeg er nået til en smertefuld erkendelse, og det at have et handicap; at være så åbenlyst ‘uperfekt’ er umuligt i en datingverden. hvor utopien om det perfekte lever lige indtil det næste swipe foretages. At jeg derudover også er usikker og uerfaren tæller ikke ligefrem til min fordel. Desværre … 

kys forelsket kærlighed
Jeg drømmer stadig om at finde en kæreste, men det er slut med at swipe lige nu, fortæller Kasper … (Foto: Pexels)

Og midt i denne ærlighed, er det også vigtigt for mig at slå fast, at jeg ikke er ude efter medlidenhed. Jeg forsøger bare at være ærlig, og jeg kan sagtens sætte mig ind i, at jeg ikke personificerer drømmen om en sengekammerat eller kæreste – i hvert fald hos de fleste … 

Det at swipe på datingapps bør være spændende, frækt og alle mulige andre tillægsord. For mig blev det bare ligegyldigt og masser af nederlag, for jeg mistede simpelthen troen på, at det for én som mig kan lade sig gøre at få succes i den så her ‘perfekte’ datingkultur. 

Slut med at swipe

Så nu er det slut med at swipe. Slut med at være skuffet over, at ‘hun’ ikke vil ses igen. Slut med at vente – have små sommerfugle i maven – måske et lille håb, der så bare slukkes – igen og igen.

Men slut er det nu – altså lige indtil jeg starter mit eget datingsite med fokus på uperfektheder. Det har jeg tænkt på flere gange, at det burde være et projekt, jeg gik i gang med … Jeg er jo – helt sikkert – ikke den eneste, der har oplevet datinglivet, som jeg har.

Og så et lille PS. …

Hvis du alligevel har fået lyst til at gå på date med mig, kan du fange mig på Facebook.👫

Fakta om Kasper: 

  • 32 år
  • Uddannet journalist fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole
  • Arbejder som Affiliate Content Manager hos Berlingske Media 

 

Læs også:

11 skøre scorereplikker til at starte tinder-samtalen med

 

Tinder date dating dating app (Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·