Læs også:

Close
snack bar

En sund og lækker snack: Peanutbutterbarer

Mad  | 

Melder sulten og lækkersulten sig ofte hos dig. Men kunne du godt tænke dig ikke hver gang at kaste dig over chokoladen. Så prøv selv at lave disse peanutbutterbarer, der er veganske og som smager virkelig lækkert

En lækker, lille snack, til når sulten melder sig mellem de store måltider, eller en desserthapser, hvis du får lyst til noget sødt – men sundt – efter aftensmaden. Måske disse peanutbutterbarer blive din nye favoritsnack. De er fra bogen ‘Ren kærlighed med super bowls’ af Zennie og Martin Bonde Mogensen.

snack bar
Lav selv de lækre barer med blandt andet peanutbutter … (Foto: PR)

Der bliver 12 styk af opskriften

Det skal du bruge

Ingredienser

100 g mørk chokolade (70 procent eller derover) 100 g mandler

8-10 store dadler (gerne fra mærket Juicy Dates, som kan købes i Irma)

1 spsk kokosolie

1 dl peanutbutter

En lille tsk kardemomme (kan udelades)

En lille tsk vanljepulver

Sådan gør du

Hak chokolade og mandler groft. Fjern stenene fra dadlerne, og hak dem meget fint.

Bland det sammen med kokosolie og peanutbutter.

Tilsæt eventuelt lidt kardomme eller vanilje – det er dog ikke nødvendigt, og barerne smager lige så himmelsk uden!

Klip et stykke bagepapir ud i en størrelse, der passer til den form, som du vil fryse dejen i.

Bagepapiret skal også dække siderne. Formen kan være alt fra en bradepande til en brødform.

Hæld massen ned, i og glat den ud. Den skal være cirka 2-3 cm tyk.

Sæt massen i fryseren i 1 time. Tag dejen ud af formen, og skær den i 12 barer med en skarp kniv.

Pak hver bar ind i bagepapir, og bind eventuelt lidt snor om – det ser så hyggeligt ud.

Vi opbevarer typisk barerne i fryseren, for så er de altid friske og klar til madpakken eller skovturen. Kærlighed kommer i mange indpakninger.

 

Sådan ser bogen ud:

 

super bowls zenia stampe

 

Læs også:

Opskrift på sød kartoffel og linsesuppe

 

kartoffel linsesuppe suppe ayurveda (Foto: Cecilie Loulou Simonsen)

 

· Mere fra samme kategori ·