Læs også:

Close
Höga Kusten, Västernorrland/Ångermanland

Vinterferie: Få 5 gode steder i Sverige at holde ferie

Rejser  | 

Vinterferien – ja tak. Hvad skal du lave … Måske en tur til dejlige Sverige. Vi har udvalgt fem destinationer til dig

Vinterferien står for døren, og for mange danskere står den på skiferie mod koldere himmelstrøg. Sverige er et populært rejsemål i vinterferien, og med de nylige lempelser af landets indrejserestriktioner, den nære beliggenhed og et utal af muligheder for vinteraktiviteter med stor sandsynlighed for sne er vores naboland mod nord et oplagt rejsemål for danskerne.

Er man til off-piste skiløb i uberørt natur eller til langrend på kilometerlange stier i sprød, nyfalden sne? Leder man efter et familievenligt skisportssted væk fra folkemængderne, eller ønsker man at løbe på skøjter på alléer af blank is? Med mere end 100 skisportssteder fra nord til syd er Sveriges udbud og muligheder for forskellige vinteraktiviteter mange for både den rutinerede skiløber, nybegynderen og familier.

Man behøver ikke at rejse til alperne, for at opleve den storslåede vinteridyl. Udover de klassiske skisportsaktiviteter byder mange af Sveriges destinationer også på andre vinteraktiviteter såsom hundeslædekørsel, sneskovandring, isbadning og isklatring.

Her får du fem eksempler på vinterdestinationer i Sverige, som helt sikkert vil vække glæde hos alle i familien …

1. Branäs, Värmland: Skisportsstedet for hele familien

400 km nord for Göteborg ligger Branäs, som hele 13 gange er blevet kåret til Sveriges bedste skisportssted for hele familien. Her findes der et væld af børneaktiviteter, der er værd at udforske med familien. Gå på opdagelse i Nintendo Land, der er et sjovt univers for børn i alle aldre – især efter solnedgang, hvor området bliver lyst op med en masse farver.

Branäs har 33 pister lige fra grønne til sorte, så der er noget for både nybegynderen og den rutinerede skiløber. Derudover byder Branäs på 21 lifter, samt en gondol, hvor du kan nyde en storslået udsigt på vej til bjergtoppen.

Find mere information om Branäs her.

branäs
Branäs er for hele familien … (Foto: Niclas Vestefjell/imagebank.sweden.se)

2. Riksgränsen og Björjkliden, Lapland: Til den eventyrlystne skiløber

Er du på udkig efter udfordringer og fart over feltet? Så er Riksgränsen og Björjkliden i det nordlige Lapland i Sverige et eksempel på en oplagt destination for dig. Området dækkes af en masse sne i løbet af efteråret og vinteren, og selvom der er utallige pister at vælge imellem, så er det off-piste områderne i Sveriges uberørte, smukke natur, der tiltrækker skientusiaster fra hele verden.

Med et liftkort har du adgang til både Riksgränsens og Björjkildens mange pister, og samtidig giver det dig gratis bustransport fra det ene sted til det andet. Besøger du Riksgränsen og Björkilden bør du booke en snevandring for at opleve Nordlyset, som oplyser den mørke vinterhimmel med sine smukke farver.

Find mere information om Riksgränsen og Björjkliden her: riksgransen.se og bjorkliden.com.

Riksgränsen og Björjkliden, Lapland
Riksgränsen og Björjkliden, Lapland er også spændende at tage til … (Foto: Lapland Resorts / Foto: Axel Adolfsson)

3. Åre, Jämtland-Härjedalen: Et stort skisportssted med noget for alle

World Ski Awards har udråbt Åre til at være Sveriges bedste skisportssted i 2021, og med god grund. Åre er et af de største skisportssteder i Skandinavien, der tilbyder alt lige fra fantastiske off-piste muligheder og udfordrende sorte pister til sjove sneparker for børn.

Får du brug for en pause fra pisterne, er der et væld af vinteraktiviteter, du kan give dig i kast med, samt omkring 50 restauranter at vælge imellem og rig mulighed for shopping.

Find mere information om Åre her.

åre sverige ski
Åre er et super lækkert og eksklusivt skisportsområde … (Foto: Henrik trygg/imagebank.sweden.se)

4. Isaberg Mountain Resort, Småland: Perfekt til en forlænget weekend på ski

Blot 100 kilometer fra Göteborg ligger Isaberg, som er et eksempel på et oplagt sted til en forlænget weekend på ski. Isaberg Mountain Resort er det største skisportssted i Sydsverige, der tilbyder adskillige pister til forskellige niveauer, lige fra de børnevenlige grønne til de udfordrende sorte. Bliver du træt af at stå på ski, kan du eksempelvis prøve den 1000 meter lange Rodelbane ned af Eventyrbjergets stejle skrænter. En oplevelse for både store og små, der helt sikkert vil give et sus i maven.

Find mere information om Isaberg her.

isaberg ski
Isaberg kan man også tage til i en forlænget weekend … (Foto: Isaberg Mountain Resort/ Smålands turism (Isbergs Mountain Resorts))

5. Höga Kusten, Västernorrland/Ångermanland: Mindre destinationer med færre turister

Höga Kusten er et område med en række mindre skisportssteder, og er derfor et godt alternativ til dig, der ønsker at søge væk fra de store folkemængder.

Vårdkasbacken byder på alpint skiløb for hele familien med en smuk udsigt over Härnösan by. Hallstaberget er et af Sveriges ældste skisportssteder med seks alpinløjper og mere end 50 kilometer smukke langrendsruter.

Find mere information om Höga Kusten her.

Höga Kusten, Västernorrland/Ångermanland
Höga Kusten, Västernorrland/Ångermanland er også en fin mulighed … (Foto: Fredrik Schlyter/imagebank.sweden.se)

Meget mere inspiration og information

Du kan finde yderligere information om flere destinationer, åbningstider og vintersportsaktiviteter på de forskellige regioner- og destinationers hjemmesider eller på visitsweden.com.

Læs mere om langrendsdestinationer her og alpindestinationer her.

 

Læs også:

 

Varm drik til kolde dage

 

citron drik hyldeblomst (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·