Læs også:

Close
computer kvinde barn

Sådan får du det bedste internet til prisen

Økonomi  | 

Tager du mange billeder, som du elsker at dele på nettet? Elsker du at bingewatche film og serier i timevis efter arbejde? Øhh – have you met me … Hvis du er en af dem, så læs med her

Passer ovenstående på dig – og bruger du måske også meget tid på at game med dine venner? Og oplever du også tit, at dit internet er for langsomt og forhindrer dig i at gøre ting? Ja, til det hele …

computer kvinde barn
Binger og spiller du også … (Foto: PR)

Hvordan er din bredbåndsforbindelse?

Så har du brug for en bedre bredbåndsforbindelse; en hurtig forbindelse, der sikrer, at du uden problemer kan uploade dine billeder, nyde dine serier og game. Skifter du til en højere hastighed og finder den rette internetudbyder, får du god værdi for pengene.

Find en internethastighed, der matcher dig perfekt

Du finder gode internet priser hos forskellige internetudbydere. Det kan være fristende at vælge meget billig internet, men så risikerer du også, at hastigheden ikke kan holde til dit forbrug. Det kan derfor betale sig at give lidt mere for internet, da du så er sikker på, at forbindelsen kan holde til dit forbrug. Med fibernet kan du heldigvis nyde godt af hurtig forbindelse og lave priser.

Tjekditnet.dk er en hjemmeside, som blandt andet Energistyrelsen står bag. Her kan du foretage en internettest, som måler din internethastighed og altså oplyser dig om, hvilken hastighed du rent faktisk har brug for. Her kan du undersøge din upload- og downloadhastighed nærmere.

Bruger du internet til at uploade billeder til Facebook, Instagram eller din egen hjemmeside, kan du med fordel vælge en hurtig upload-hastighed. Det samme gælder, hvis du uploader videoer til YouTube. Befinder du dig ofte på streamingtjenester, er det fordelagtigt at vælge en hurtig downloadhastighed.

For at uploade og downloade data meget hurtigt, skal du bruge en internethastighed på mindst 100 Mbit/s eller mere. Det hurtige internet er vigtigt for effektiviteten.

pige seng kaffe computer
Husk at tjekke dine internetløsninger … (Foto: Pexels)

Vælg den rette internetudbyder, og tjek deres internetløsninger

Før du vælger hastighed, skal du tjekke, om det overhovedet er muligt at få den pågældende hastighed på din adresse. Du skal også undersøge, hvilken udbyder der kan levere hastigheden. Det er nemlig ikke alle udbydere, der kan levere en hurtig hastighed på din adresse.

Hvis du vil have meget hurtigt og billigt internet, kan du med fordel vælge udbydere, der kan levere fibernet. På Tjekditnet.dk kan du også finde en udbyder, og du kan yderligere se, hvilke muligheder der er på din adresse.
Priser på internet varierer fra udbyder til udbyder. Du kan for eksempel få hastigheder fra 200 Mbit/s til 1000 Mbit/s, hvor priserne spænder fra 200-400 kroner. Dette afhænger i høj grad af udbyderen.

computer skole pige hænder (Foto: Unsplash)
Prøv at gå på tjekditnet.dk …  (Foto: Unsplash)

Udbydere kommer med spændende og billige internettilbud og internetabonnementer. Du skal dog sørge for at undersøge og sammenligne dem, så du kan sikre dig, at du får det billigste internet i længden.

Når du undersøger udbyderne, kan du med fordel se på, om de tilbyder internetpakker, hvor der er fordele inkluderet. For eksempel kan det være, at prisen inkluderer indbyggede sikkerhedspakker til mobil, PC og tablet. Disse gør, at du trygt kan færdes på nettet, så du heller ikke behøver at bruge ekstra penge på antivirusprogrammer. Så får du også mest for pengene.

 

 

Læs også:

20 serier, du kan streame hjemme fra sofaen

 

Netflix, streaming, konto, deling, Foto: Unsplash

· Mere fra samme kategori ·