Læs også:

Close
pige tænker computer

Overvejer du at samle dine lån? Fordele og ulemper

Økonomi  | 

Har du mistet overblikket over dine mange gældsposter, eller har du svært ved at betale af på alle dine lån hver måned, kan det føles helt uoverskueligt at komme tilbage på sporet økonomisk set. Få mere at vide om samlelån

Sponsoreret af Lead Supply

computer lommeregner papirer arbejde
Hvordan ser din økonomi ud … (Foto: Pexels)

Har du svært ved at få det hele til at løbe rundt

Det er stressende at befinde sig i en hverdag, hvor man ikke kan betale af på al sin gæld. Står du i sådan en situation, kan det være, at et samlelån er en god løsning for dig.

Mange, der har en masse små lån ved forskellige udbydere, vil eksempelvis kunne få lavere omkostninger med samlelån. Dette og meget mere kan du blive klogere på her, hvor du kan læse om, hvad et samlelån er samt de mange fordele og ulemper, du skal være opmærksom på.

Hvad er et samlelån

Kort beskrevet er et samlelån et lån, du optager, for at samle dine eksisterende lån til et enkelt lån. Det lyder måske forkert at optage mere gæld, hvis man allerede har problemer med at betale sin gæld, men husk på, at din samlede gæld ikke stiger med et samlelån.

Når du optager et samlelån, bruger du nemlig pengene til at betale for dine eksisterende lån. Det vil sige, at du indfrier al din gamle gæld, så du bagefter står i en situation, hvor du i stedet for at have mange lån hos forskellige udbydere nu kun har et enkelt lån hos én udbyder.

pige tænker computer
Hvad er et samlelån – bliv klogere her … (Foto: Pexels)

Fordele ved et samlelån

En af de helt store fordele ved et samlelån er, at man får samlet sin gæld, hvilket giver mere overblik og ro. Det er nemmere at få afdraget månedligt, fordi man kun skal afdrage hos en enkelt kreditor, og det er lettere at få overblik over, hvor meget man skylder, og hvornår man er gældfri.

Derudover oplever mange, at de kan spare penge hver måned, når de sammenlægger deres gæld. Et større lån har ofte nemlig en lavere rente end mange små lån. Du betaler derfor mindre i rente på dine lån og kan også spare penge på ikke at skulle betale gebyrer på mange forskellige lån.

kuglepen kontrakt skrive under
Kig på både fordele og ulemper før du skriver under … (Foto: Pexels)

Ulemper ved et samlelån

En ulempe ved samlelån er, at der kan være indfrielsesgebyrer på dine nuværende lån, så du kan risikere at skulle betale et gebyr for at få lov til at betale disse lån ud før aftalte tid. Husk derfor at undersøge, om der er indfrielsesgebyrer på dine eksisterende lån, inden du forsøger at betale dem ud med et samlelån.

· Mere fra samme kategori ·