Læs også:

Close
play fly flyselskab

NEWS: Islandsk flyselskab, PLAY skal flyve danskerne til New York til lavpris

Nyheder  | 

Islandsk flyselskab, PLAY skal flyve danskerne til New York til lavpris · And Just Like That… The Documentary · Mand fra Algeriet idømt udvisning og fængsel efter grov vold · Nu bliver tøjet dyrere · Antallet af indbrud i private hjem halveret på tre år · Dagens billede: Gestuz AW22

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Islandsk flyselskab, PLAY skal flyve danskerne til New York til lavpris

Danskerne har fået et nyt flyselskab, der skal flyve dem fra København til USA’s østkyst – fra det historiske Boston til det imponerende Washington. I dag offentliggør PLAY en helt ny rute til New York, der skal bringe danskerne til storbyens fantastiske kultur, arkitektur og sport, med høj service og en yderst konkurrencedygtig pris.

– PLAY tilføjer New York til sine USA-destinationer, der i forvejen tæller Boston og Washington.

– Med landing i Stewart Airport bliver rejsetiden fra flysæde til NYC forkortet betydeligt.

– Mellem 1. og 7. februar kan rejsen bookes til en pris helt ned til 999 kroner.

København, 1. februar 2022 – I dag offentliggør PLAY, Islands nye internationale flyselskab, en ny rute til USA fra København, nærmere bestemt en af danskernes favoritdestinationer, New York. Det første fly fra PLAY vil flyve til storbyen, der aldrig sover, den 9. juni 2022 med efterfølgende flyvninger året rundt, fire gange om ugen fra Københavns Lufthavn, med mellemlanding i smukke Keflavík på Island.

PLAY er det oplagte valg til dem, der har lyst til at besøge USA’s østkyst, fra Boston til New York til Washington, med et behageligt serviceniveau og en god pris, som er til at betale.

For de mest akut rejselystne, tilbyder PLAY priser helt ned til 999 kroner, hvis du booker rejsen indtil den 7. februar. Se mere information om, hvordan du kan få fingre i billetterne på flyplay.com.

Som det eneste internationale selskab, vil PLAY flyve til lufthavnen, New York Stewart International Airport, hvilket vil forkorte rejsetiden fra flysæde til NYC betydeligt. Lufthavnen ligger blot 75 minutters køretur fra Times Square på Manhattan og er langt lettere at komme til og fra, end de øvrige internationale lufthavne på grund af dens lille størrelse med få rejsende. Til sammenligning tager det i gennemsnit to til tre timer at nå til Manhattan fra JFK Airport og Newark Airport, på grund af lufthavnenes overvældende størrelse og antal passagerer med dertilhørende langtrukne sikkerhedsprocedurer.

Lille lufthavn – store besparelser. Det er dog ikke kun grundet passagernes transfer fra lufthavn til storbyen, at det giver mening for PLAY at vælge Stewart Lufthavn som destination. Landingsafgiften i Stewart Airport er hele 80% billigere end de øvrige lufthavne i New York, hvilket er med til at sikre konkurrencedygtige billetpriser året rundt. Samtidig betyder den lille mængde flytrafik i lufthavnen, at PLAY’s fly skal bruge mindre tid på at transportere flyet på jorden, hvilket sparer både brændstof, økonomiske ressourcer og Co2 for flyselskabet. Dette passer ind i PLAY’s kerneværdier: at tilbyde de laveste priser, simpel og komfortabel service, med mest mulig omtanke for miljøet.

Stewart lufthavn ligger i nærheden af Hudson Valley, der er det hurtigst voksende område i New York de seneste par år målt på indbyggere. Hudson Valley byder på fantastiske shoppingmuligheder og en af verdens største LEGOLAND-parker, hvilket gør regionen til en destination i sig selv.

Flere USA-ruter fra København åbner i foråret. Udover PLAY’s nye rute til New York, åbner flyselskabet for to øvrige flyvninger til USA i 2022. Fra april 2022 kan man rejse fra København til Baltimore/Washington International Airport (BWI) og i maj 2022 åbner afgangen fra København til Logan Airport, Boston (BOL) med det nye islandske flyselskab.

play fly flyselskab
Der er en ny player på markedet … (Foto: PR)

Læs også: Rejsetips til New York-jomfruen

And Just Like That… The Documentary

Der er godt nyt til SATC-fans, for i dag har And Just Like That… The Documentary premiere på HBO Max, der har premiere samtidig med finale-episoden.

Med det ærlige og morsomme perspektiv på kærlighed, forhold og sex tog ‘Sex and the City’ os med storm i slutningen af 90’erne. Serien fik hurtigt mange dedikerede fans verden over. Mere end 20 år efter begyndelsen giver denne eksklusive dokumentar et unikt kig bag kulisserne til optagelserne af det nye kapitel, ‘And Just Like That…’.

Der er både nye og tilbagevendende karakterer i serien, herunder selvfølgelig Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon og Kristin Davis, men også de originale forfattere, kostumedesignere, producere og crewmedlemmer er med igen. Alle med en fælles mission – at fejre og hylde Carrie, Charlotte og Mirandas tilbagevenden, mens de fortsætter med at navigere i deres venskab og komplicerede liv i New York City.

Interviews i dokumentaren inkluderer blandt andre Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Sara Ramírez, Mario Cantone, David Eigenberg, Evan Handler, Nicole Ari Parker, Karen Pittman, Sarita Choudhury og Michael Patrick King samt seriens kostumedesignere, Molly Rogers og Danny Santiago.

And Just Like That… The Documentary er instrueret af Fabien Constant og executive producere er Sarah Jessica Parker, Alison Benson, Lydia Tenaglia og Chris Collins er.

Se traileren her:

SATC i en årgang 2022 udgave … (Foto: HBO Max)

Læs også: SATC fun facts

Mand fra Algeriet idømt udvisning og fængsel efter grov vold

Den 28-årige har boet 22 år og ni måneder i Danmark og har dermed langt større tilknytning til Danmark end Algeriet. Han blev blev mandag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt fængsel i otte måneder samt udvisning med et indrejseforbud i seks år i en sag om grov vold i Renbæk Fængsel i Tønder Kommune.

Den 28-årige har boet 22 år og ni måneder i Danmark og har dermed langt større tilknytning til Danmark end Algeriet. Men retten har i forbindelse med dommen vægtet hensynene til udvisning højere end hensynet til den 28-årige. Den 28-årige har sin familie i Danmark, men er ugift og har ingen børn.

Retten har lagt vægt på, at den 28-årige i to tidligere domme havde fået advarsler om udvisning, og at den grove vold blev begået, mens manden afsonede den ene af dommene, hvor han havde fået advarslen. Yderligere to mænd på 19 og 20 år blev også dømt i sagen og fik henholdsvis otte og seks måneders fængsel. Dommen på de seks måneders fængsel var en tillægsstraf til en tidligere dom på to års fængsel.

Hændelsen fandt sted den 3. marts 2021, hvor alle tre personer afsonede fængselsstraffe, og hvor de udsatte en 30-årig medindsat for knytnæveslag samt kast/slag med glas og spraydåse. Alle tre tiltalte har under sagen nægtet sig skyldige, den 20-årige kunne dog erkende simpel vold, og de ankede alle dommen på stedet.

idømt, fængsel, straf, dom, dommer, anholdt, politi, 112, hammer
Mand fra Algeriet idømt udvisning og fængsel efter grov vold. (Foto: Pexels)

Læs også: Mand i fængsel for voldtægt af ældre kvinde

Nu bliver tøjet dyrere

De danske modevirksomheder har gennem det forgangne år kæmpet med skyhøje fragtpriser og et generelt stigende omkostningsniveau. Det har fået størstedelen af branchens virksomheder til at hæve priserne, og det kan i sidste ende betyde, at de danske forbrugere kommer til at opleve højere priser.

Copenhagen Fashion Week startede tirsdag, og indkøberne, som i de kommende dage gæster København for at deltage i modeshows og messer kan forvente at blive mødt af højere priser på jeans, kjoler og sweaters end tidligere.

Igennem det seneste år har de danske modevirksomheder oplevet et heftigt pres på omkostningerne. Priserne for at få fragtet varerne hjem fra produktionslandene, som typisk ligger i Asien, er i de værste tilfælde seks-, syv- eller ottedoblet, mens råvarepriserne også er skudt i vejret. Det får nu konsekvenser for tøjpriserne viser en undersøgelse, som brancheforeningen Dansk Mode & Textil (DM&T) har foretaget forud for Copenhagen Fashion Week.

Undersøgelsen er foretaget blandt DM&T’s 350 medlemsvirksomheder, og fire ud af fem respondenter svarer, at de har oplevet stigende omkostninger i løbet af det forgangne år, og at det særligt er fragt- og råvarepriserne, der er steget. Det har fået 88 procent af modevirksomhederne, der har oplevet prisstigninger, til at hæve prisen over for deres kunder, som typisk er butikker og kæder i detailhandlen samt webshops i Danmark og Europa. Det kommer efter alt at dømme til at ramme forbrugerne i form af dyrere tøj.

– Igennem et år har virksomhederne oplevet et stigende omkostningsniveau, og derfor er det naturligt, at de nu hæver priserne. Det vil til syvende og sidst ramme forbrugerne, som vil opleve, at tøjet bliver dyrere, sandsynligvis allerede når de skal forny forårsgarderoben og navnlig til efteråret. Dermed følger de tendensen fra de store internationale modevirksomheder, som allerede tidligt i 2021 hævede priserne, udtaler Michael Hillmose, analyseansvarlig og international chef i Dansk Mode & Textil.

DM&T har ikke spurgt ind til, hvor store meget virksomhederne har ladet priserne stige og kan derfor heller ikke sige, hvad det kommer til at betyde for danskernes pengepung i sidste ende.

Selvom de danske modevirksomheder oplever stigende omkostninger, er den samlede branche kommet ud af 2021 med en omsætning, der overstiger niveauet fra før coronakrisen. Både eksporten og salget til de danske kunder steg til sit hidtil højeste niveau i 2021, og selvom det i sig selv er positivt, hjælper det ikke på de stigende omkostninger.

– De danske virksomheder har i en lang periode ikke hævet priserne, men de har også nået smertegrænsen. Nogle virksomheder har stået med en reel risiko for at tabe penge på produkterne, og så er en stigende omsætning ikke meget værd. Samtidig står vi i midt i en periode, hvor de danske virksomheder er nødt til at investere kraftigt i en øget digitalisering og den bæredygtige omstilling, som er påkrævet for at fremtidssikre sin forretning. Derfor er prisstigningerne den eneste reelle mulighed, fortsætter Michael Hillmose.

Prisstigninger på tøj er ellers ikke hverdagskost, og prisen på tøj er ikke steget i en meget lang periode. De jeans, du i dag betaler 499 kroner for, kostede det samme i 1991, og faktisk er forbrugerpriserne på tøj faldet gennem de seneste ti år, mens forbrugsvarer generelt er blevet dyrere, viser tal fra Danmarks Statistik. I den sidste halvdel af 2021 begyndte vi for første gang i meget lang tid at se en stigning i forbrugerpriserne på tøj, og det kan altså komme til at fortsætte.

DM&T oplyser, at det ikke kun er modevirksomheder, der bliver påvirket af prisstigninger på fragt og råvarer. Det rammer blandt andet også de danske tekstil-, interiør og møbelvirksomheder.

mode fashion week tøj
Nu bliver tøjet dyrere … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Modeshopping – gode tilbud der også holder ind i foråret

Antallet af indbrud i private hjem halveret på tre år

Færre og færre østjyder oplever at komme hjem til et knust vindue, et gennemrodet hjem og stjålne værdier, for antallet af anmeldelser om indbrud har taget et gevaldigt dyk de seneste år.

I 2021 fik Østjyllands Politi 1.462 anmeldelser fra borgere, der havde haft indbrud i deres hjem. Det er en nedgang på over 20 procent i forhold til året før, og en halvering af tallet fra 2018, hvor der blev registreret lidt over 3000 indbrud i private hjem.

– Det er jo voldsomt ubehageligt og utrygt at blive udsat for indbrud, og derfor glæder det os, at der igen i 2021 skete et markant fald i antallet af anmeldelser, forklarer vicepolitiinspektør Camilla Holdorff Nielsen.

En stor del af faldet kan forklares med corona-epidemien, der har betydet, at mange flere borgere har været hjemme. Men det er ikke hele forklaringen, påpeger vicepolitiinspektøren.

–  Der er ingen tvivl om, at corona har haft meget stor betydning. Men faldet i antallet af indbrud begyndte før corona kom til, så der er også andre faktorer, der er i spil. Vi kan se, at flere borgere bruger nabohjælp, og mange har fået alarmer og er blevet bedre til at sikre deres hjem. Derudover har vi i politiet stort fokus på indsatsen mod indbrud både i forhold til forebyggelse og efterforskning, fortsætter Camilla Nielsen.

Coronarestriktionerne ophører 1. februar, og det betyder også, at risikoen for at få ubudne gæster kan stige, fordi folk nu i endnu højere grad vil være hjemmefra en større del af dagen.

”Nu hvor den almindelige hverdag så småt vender tilbage, og folk igen tager afsted på arbejde, så er det ekstra vigtigt, at man får lavet nogle aftaler med naboen, og holder godt øje med mistænkelige personer i nabolaget. Vi håber, at folk vil hjælpe os med at holde et vågent øje, og hvis man ser noget mistænkeligt, så ring til os med det samme, lyder rådet fra Camilla Nielsen.

Indbrud, jul, julen, tyv, tyveri, stjæl, farlig
Antallet af indbrud i private hjem halveret på tre år. (Foto: Pexels)

Læs også: Stort fald i antal indbrud

Dagens billede: Gestuz AW22

· Mere fra samme kategori ·