Læs også:

Close
marry me film

Filmanmeldelse: ‘Marry Me’

Underholdning  | 
Det synes redaktionen: 5

Der er dømt masser af ❤️ loooove ❤️ og grin i den romantiske komedie ‘Marry Me’, som har Jennifer Lopez og Owen Wilson i hovedrollerne. Trænger du til lidt kærlighed og masser af grin, så skal du en tur i biffen

marry me film
Her ses fra venstre Parker (Sarah Silverman), Lou (Chloe Coleman) og Charlie Gilbert (Owen Wilson) i filmen ‘Marry Me’. (Foto: UIP)

Rom-com er godt

Jeg elsker rom-com – eller romantiske komedier. De er, hvad beskrivelsen siger – en romantisk komedie. No bull shit – bare romantik blandet med komedie. Vi kender ofte både handling, indhold og slutningen. Men for filen, hvor er det også (befriende) dejligt engang imellem. At gå i biffen og bare slappe af, smile og grine – og ja blive lidt blød i og om hjertet. Og det er netop hvad filmen ‘Marry Me’ kan og gør. Jennifer Lopez skulle efter sigende have ‘genopfundet genren – tak Jennifer og tak for en dejlig film …

marry me film
Her ses den dovne hund Tank, Charlie Gilbert (Owen Wilson), Kat Valdez (Jennifer Lopez), og Lou (Chloe Coleman), der ‘familie-hygger’. (Foto: UIP)

Det handler filmen om

Den klassiske rom-com er tilbage, og denne gang med Jennifer Lopez og Owen Wilson i front. Popstjernen Kat Valdez’ stort opsatte reklamestunt, hvor fremførelsen af hitduetten ‘Marry Me’ med kollegaen Bastian, skal krones foran et live publikum og streamet til millioner af følgere verden over med et virkeligt bryllup mellem de to, falder sørgeligt til jorden.

Minutter før Kat går på scenen, slipper et klip løs på de sociale medier, hvor Bastian afsløres i utroskab – med Kats egen assistent. Med knust hjerte kaster Kat blikket ud over publikum og får øje på en mand, som tilfældigvis holder et skilt med sangtitlen. Hun kalder ham op på scenen, og af medfølelse med hendes situation siger han ja, mens tusinder af følgere tiljubler det spontane udtryk for kærlighed.

Eller hvad det nu er. For hvad kan der egentlig komme ud af ægteskabet mellem superstjernen og den ukendte, almindelige, fraskilte far, Charlie – der ovenikøbet er noget så kedelige som matematiklærer og lidt af en nørd?

Hvis det, du kender, skuffer dig, så er svaret måske det, du ikke kender, lyder Kats bud på at kaste sig ud i ægteskabet og senere finde ud af, om der også er kærlighed i ‘Marry Me’. Jennifer Lopez spiller – og synger selvfølgelig egne sange som – Kat Valdez, mens Owen Wilson spiller den lidt kedelige, men empatiske nice guy, Charlie Gilbert. Sangeren Maluma debuterer som skuespiller i rollen som den flirtende Bastian. Den romantiske komedie er instrueret af Kat Coiro.

Se musikvideoen på ‘Marry Me-sangen’ her:

Se filmtraileren her:

Sig ja nu …

Det er årets event i popkulturen. Superstjernerne Kat Valdez og Bastian topper hitlisten med deres duet ‘Marry Me’, og de har nu annonceret, at de vil virkeliggøre sangens tekst ved at sige ja til hinanden til en koncert, hvorfra mediebrylluppet vil blive streamet til millioner af følgere.

Midt i sit hektiske popstjerneliv med en kameramand i hælene hele dagen, snesevis af travle assistenter, der sørger for alt det praktiske omkring hende, og fyldt med sponsorerede luksusartikler, som hun giver et ord med på vejen til sine følgere, har Kat dårligt tid til et kærlighedsliv. Hvilket et par højt profilerede skilsmisser vidner om. Hendes trofaste manager, Colin, er bekymret, men de sociale medier lader ingen tvivl om, at det er et populært skridt, hun tager.

Alt dette går hen over hovedet på den fraskilte skolelærer Charlie Gilbert, der mest bekymrer sig om forholdet til sin datter Lou, som er i den vanskelige fase mellem barn og teenager. Hun er som sin far smart og god til matematik, men hun synes, at hendes far er lidt kedelig og en smule kikset … og ved ikke rigtigt om det vil være cool at vise kammeraterne, hvor klog hun er.

Heldigvis står Charlies kollega og ven, Parker, pludselig med to ekstra billetter til Kat Valdez-koncerten, fordi hendes kæreste har slået op med hende, og hun inviterer Charlie og Lou med i stedet for. For det kunne jo være, Lou syntes, det var mere spændende end en normal hyggeaften med far.

marry me film
Kat Valdez (Jennifer Lopez) og Bastian (Maluma) synger ‘Marry Me’ … (Foto: UIP)

Derfor står Charlie blandt publikum, da hele Kat Valdez’ omhyggeligt lagte planer styrter i grus. Få minutter før hun skal gå scenen i sin kostbare, specialdesignede brudekjole, begynder der at cirkulere en video på de sociale medier af Bastian i en affære med Kats assistent. Colin holder Bastian på afstand af Kat, mens hun selv må stå ansigt til ansigt med sit publikum og millioner af følgere og erkende, at brylluppet ikke bliver til noget. Medmindre …

Kat kaster blikket ud over sit publikum, og midt i mængden står en mand med et papskilt med titlen på hendes seneste hit. Et tegn måske? Og når alle planer slår fejl, så er tiden måske inde til at handle spontant. Når manden – Charlie, naturligvis – opfordrer ”marry me”, så skal hun måske gøre det. Hvis han vil og tør. Pludselig står Charlie på scenen foran superstjernen. Han ser desperationen i hendes øjne og gør det anstændige og siger ’okay’.

En katastrofe på de sociale medier er afværget og vendt til en af de mest hypede events nogensinde. Hvem er den mystiske mand? Og hvordan skal det gå med det nye ægteskab?

Meget mod sin vilje bliver Charlie nu involveret i det hektiske superstjerneliv. Han indvilger i at fortsætte ægteskabet, ledsage Kat til premierer og andre højt profilerede begivenheder, men insisterer på, at det ikke må påvirke hans arbejde som lærer eller hans ansvar for Lou i de uger, hvor han har hende.

For Charlie er Kats liv noget af et cirkus, men han følger loyalt planen. På sin side begynder Kat at sætte pris på Charlies jordbundne facon, og hun bliver nysgerrig på, hvordan hans liv ser ud (for han har end ikke en instagram-konto). Han begynder at hænge ud hos hende. Hun sender sin fotograf og assistenter væk. Kort sagt; ægteparret begynder at date.

Samtidig sætter medierne imidlertid uønsket fokus på den ukendte skolelærer og hans liv, ligesom Kats følgere begynder at spekulere på, hvad de to dog kan have til fælles. Og på sin side indspiller Bastian en ny sang, der tydeligvis er en stor undskyldning til Kat og en bøn om at tage ham tilbage. Og to verdensstjerner er jo tydeligvis et meget bedre match …

Filmen og virkeligheden

‘Marry Me’ er det 21. århundredes version af ‘Prinsessen holder fridag’ kombineret med ‘Notting Hill’ – nemlig en romantisk fabel. Den er på den anden side ikke så langt fra det virkelige skel, der er mellem stjernernes offentlige image og det, liv som de egentlig lever. Eller ville ønske, de levede.

– Jeg forstår dette liv, siger Jennifer Lopez og beskrivelsen af Kat Lopez i ‘Marry Me’. Filmen kommer helt konkret om bag sløret og viser, hvad det vil sige at være ‘kendt’, fortæller producer Elaine Goldsmith-Thomas er ‘Marry Me’ en match made in heaven. Hun arbejdede første gang sammen med Jennifer Lopez på filmen ‘Maid in Manhattan’ for 20 år siden, og netop hendes personlige kendskab til Lopez får filmens billede af modsætningen mellem den offentlige opfattelse af en stjerne og virkeligheden til at klinge ægte.

marry me film
Jennifer Lopez spiller Kat Valdez i ‘Marry Me’ … (Foto: UIP)

Den ægte Jennifer

– Jeg kender Jennifer som en, der elsker at hænge ud i afslappet tøj og spise popcorn og se film. Denne film giver netop publikum mulighed for at opdage mennesket bag stjernens image. Det var en vidunderlig mulighed.

På den anden side er Jennifer Lopez en af verdens største musikstjerner – ikke bare sanger, men også komponist af sine egne sange. Det udnytter filmen.

– Det er første gang, jeg har haft mulighed for at skabe et album til en film, hvilket jeg altid har drømt om. Faktisk er det første gang siden ‘Selena’, at jeg er med i en film med musik, og dengang sang jeg med Selenas stemme, så jeg har aldrig haft muligheden for at synge som mig selv.

Så der er mange temaer, der flyder sammen, som alle sammen står Jennifer Lopez nær:

– Filmen er en musical, så der er elementer af romantisk komedie, en genre som jeg elsker, af mit skuespil, af min sang, af min dans. Nu sætter vi det hele sammen for første gang. Det har været utrolig spændende.

marry me fil
Jennifer Lopez er som altid gudesmuk … (Foto: UIP)

En gammeldags, romantisk komedie og SoMe

– Det føles på mange måder som en gammeldags romantisk komedie, lyder det samstemmende fra instruktøren Kat Coiro. Men der er tilføjet en del moderne elementer, især hvad angår sociale medier og berømmelse, siger Kat Coiro.

Hvad angår Askepot-og-prinsessen-delen, så understreger Kat Coiro, at eventyret måske ikke er så langt fra virkeligheden, når man ser på, hvor tilfældigt nogle parforhold begyndte:

– Når man spørger ind til, hvordan folk har mødt deres partner, så hører man masser af historier, hvor det ser ud, som om alle mulige ting skulle falde i hak for, at netop dette forhold skulle blive til virkelighed. Grundlæggende handler ‘Marry Me’ bare om to mennesker, der mødes og bliver forelskede, og det sker hele tiden.

Kat from the block

Alle ved, at verdensstjernen Jennifer Lopez i virkeligheden bare er ‘Jenny from the block’. Så hun ved alt om ambitionerne, det hårde arbejde for at virkeliggøre dem og om kontrasten mellem den ydmyge baggrund og stjernelivets glamour, som også Kat Valdez oplever i filmen.

– Livet i rampelyset har sine udfordringer, siger Jennifer Lopez. – Sandheden er, at ingen gider høre ‘åh, det er så synd for mig’-historien, men man bliver altså målt og vejet og ofte også dømt på en måde, som de fleste mennesker ikke oplever det. Det kan være meget ensomt.

marry me film
Instruktør Kat Corio og Jennifer Lopez i en snak under optagelserne … (Foto: UIP)

Jennifers jordforbindelse

Jennifer har derimod ikke svært ved at identificere sig med Kat Valdez:

– Kat glemmer aldrig, at hun var en lille pige, der voksede op med en stor drøm, siger Lopez.

– Det samme gælder for mig. At huske, hvor jeg kommer fra, har altid sikret mig jordforbindelsen. Jeg føler ikke, at jeg er blevet en anden, og det tror jeg, ofte folk glemmer. Det er derfor, jeg gennem årene har lavet sange som ”Jenny from the Block” og ”I’m Real”. Jeg er stadig det samme menneske. Men jeg gør bare disse ting med mit liv, og jeg har udviklet mig og vokset. Men der er stadig et menneske indeni, forklarer hun.

Rollen som Kat, har givet hende mulighed for at trække på den erfaring og tænke yderligere over, hvordan hun har udviklet sig.

– Det handler om at blotte min egen sjæl hele tiden, siger Lopez. – Det var ikke nær så trygt som at spille en figur, som ikke minder det mindste om mig, fordi jeg hele tiden trak mine erfaringer med ind i denne verden på en måde, som jeg aldrig før har gjort det, slutter hun.

Askepotten

Owen Wilson kan til dels også trække på egne erfaringer, fordi han i virkeligheden er en meget privat og ikke-eksponeret person. Derimod kender han udmærket Jennifer Lopez, for de spillede sammen allerede i 1997 i ‘Anaconda’.

– Der er et vist sammenfald mellem Charlie og mig, indrømmer Wilson.

– Jeg er ikke på de sociale medier, og det er aldrig blevet en ting for mig. Så det var nemt at forholde mig til, at Charlie ikke har det godt med at være i søgelyset hele tiden.

Hans største udfordring lå imidlertid i Charlies profession:

– Jeg er sproglig student, og matematik har aldrig lige været mig, griner han. – Så der blev jeg virkelig nødt til at spille skuespil, så jeg kunne overbevise folk om, at jeg virkelig ved, hvad jeg snakker om.

Til gengæld er han ikke et øjeblik i tvivl om, at Jennifer Lopez er den rigtige til sin rolle:

– Jeg kan ikke forestille mig andre end Jennifer i denne rolle. Den er perfekt til hende. Der er en sene i filmen, hvor hun danser med Charlies elever og underviser dem i koreografi. Da vi indspillede scenen, kunne jeg se, at alle kiggede på skærmene – også sikkerhedsfolkene – simpelthen fordi det er sjovt at se hende danse.

marry me film
Den helt almindelige Charlie Gilbert (Owen Wilson) og stjernen Kat Valdez (Jennifer Lopez) – så forskellige og dog så ens … (Foto: UIP)

Maluma – sådan er jeg ikke

Maluma, der spiller Bastian i ‘Marry Me’, har selvfølgelig også alle de rigtige ‘moves’ som popstjerne. Han kender også alt til de sociale medier, men synes det er vigtigt at nuancere billedet:

– Det filmen fortæller om sociale medier er komplekst, mener han.

– De sociale medier kan være fantastiske. De hjalp mig i min karriere og udbredte min musik helt vanvittigt. Men det er vigtigt at holde en balance. Man har stor magt i sine hænder og må foregå med et godt eksempel. Der er måske mange mennesker, der følger en, vil være som en, og ser en som deres største inspirationskilde. Når vi har opnået berømmelse, så bliver vi nødt til at foregå med et godt eksempel for de unge, som ser på os og også prøver at komme frem i verden.

Han understreger frynsegoderne ved at arbejde på filmen – for eksempel optagelsen af Kat Valdez koncerten:

– Vi kunne bare sidde og kigge på og nyde en Jennifer Lopez-koncert hver eneste dag. Hvordan skulle man kunne klage over det?

Jennifer Lopez nød samarbejdet med den scenevante Maluma:

– Han er født til det, siger hun. – Han forstod også sin rolle, og vi havde det sjovt sammen. Han har den nødvendige karisma til at spille musikstjerne, som er naturlig på scenen, og som fansene er vilde med.

Men der er naturligvis én stor forskel – Bastians utroskab:

– Maluma hadede den side af Bastian, understreger Lopez. –

Han blev ved med at sige, ‘jeg er ikke som den fyr. Det her er overhovedet ikke mig’. Jeg svarede, at det var vi godt klar over, men at vi var imponerede over, hvor godt han spillede rollen.

Kat Coiro runder af:

– Der er kolossal forskel på J. Lo og Kat Valdez, på Maluma og Bastian. På den anden side er det autenticiteten hos disse mennesker, som lever i denne udsøgte sfære, som de fleste af os ikke forstår, nøglen til at få det hele til at falde i hak.

Bastian (Maluma) og Kat Valdez (Jennifer Lopez) – også et smukt par … (Foto: UIP)

Film-fakta

Blandt andet medvirkende: 

Kat Valdez: Jennifer Lopez

Charlie Gilbert: Owen Wilson

Bastian: Maluma

Colin: John Bradley

Instruktion: Kat Coiro

Manuskript: John Rogers

Spilletid: 112 minutter

Kærlighed – ja tak

Har vi ikke alle brug for den – kærligheden – og ikke mindst troen på den. At den findes … Også selvom Tinder og andre måder at date på indimellem ikke helt virker som om, det er muligt at finde den ægte kærlighed.

Kærligheden – den fine – den rene – den der giver sommerfugle i maven. Den hvor man både bliver lidt skør og teenageragtig. Den vil vi også gerne se og høre om. For kærlighed skal der til i vores liv. Og at se en romantisk komedie med masser af amoriner og små flyvende sommerfugle i maven – med de der små og store (kærligheds- eller forelskes)tegn – som vi alle kender. Det er faktisk ret dejligt.

Vi ved godt ‘de skal en farlig masse igennem’ – og vi ved også godt – ‘at den formentlig ender godt’. Men det er faktisk netop DET, man (nogle gange) har brug for. Og når det så ‘pakkeres’ sammen med skønne mennesker, smukke og sjove skuespillere – gode grin og masser af lækker musik OG New York – så er det for mig en helt perfekt film og en jeg til enhver tid ville gå i biffen og se – også gense. Kærligheden længe leve …

marry me film
Kærlighed eller ej … Det må du selv se i biffen … (Foto: PR)

 

Læs også:

Den helt rigtige dessert til Valentines-daten

marengsdessert valentins

 

· Mere fra samme kategori ·