Læs også:

Close
seng sove pige træt

Skal du vælge en elevationsseng?

Bolig  | 

At sove godt er vigtigt, det ved vi godt. Men det kan være en jungle at vælge den rigtige seng. Her får du lidt viden om elevationssenge. Måske det skal være dit næste indkøb

En elevationsseng kan være en god måde at øge komforten, når vi lige skal læse den krimi, som vi er i gang med, men den kan også øge søvnkvaliteten. Hvis du har en partner, der er lidt af et snorkemonster, så kan det hjælpe at hæve hovedgærdet bare en lille smule. Du får ikke bare bedre søvn, men det gør din partner også. Så hvis du gerne vil undgå nætter med ørepropper og irritation, så læs med og find ud af, om en elevationsseng er noget for dig.

seng sove pige træt
Drømmer du også om at sove godt … (Foto: Unsplash)

Prisen

En elevationsseng er typisk dyrere end normale senge, og du skal derfor overveje, om det giver mening for dig. Der findes mange forskellige elevationssenge, der alle sammen indeholder forskellige fordele og funktioner. Det gør også, at de kommer i mange forskellige prisklasser. Du skal derfor finde ud af, hvor meget du er villigt til at ofre på din næste søvnoplevelse, og hvad der er vigtigt for dig.

Når man tænker på, at vi bruger omkring 1/3 del af døgnet i sengen, så er det måske værd at fokusere på en øget komfort. Når du kender dit fokus, kan du bruge en artikel omkring valg af elevationsseng til at finde den helt rigtige.

kaffe seng
Sov godt … Hver nat. (Foto Unsplash)

Komfort

Hvis du er en af dem, der bruger meget tid på at læse, se TV eller sidde ved computeren, så kan elevationssengen være en god løsning. I stedet for at ligge ned og have uendelige puder i ryggen, kan du hæve hovedenden, så du sidder i en mere behagelig position. Du skåner dermed kroppen, da den ikke skal sidde i en masse akavede positioner.

Hvis du har problemer med, at dine ben hæver eller bliver ømme, kan det være behageligt at hæve fodenden lidt, så du kan slappe helt af. Endvidere er en elevationsseng ofte en god løsning for folk med rygskader. Det gør det lettere og komme op af sengen og giver dermed øget fleksibilitet.

En elevationsseng er en stor beslutning

En seng skulle gerne holde i i hvert fald 10 år, så det er en stor beslutning at skulle tage. Der er dog andre muligheder end at prøve den i en butik.

De fleste netbutikker, der sælger senge, hvor man ikke har mulighed for at prøve den, er der nemlig en forlænget returret. Det vil sige, at du kan bruge sengen i nogle gange flere måneder, inden du beslutter, om du vil beholde den.

pige kaffe pude
En god nats søvn kan gøre underværker – derfor er en god seng også vigtig. (Foto: Unsplash)

Den kan afhjælpe snorken

Hvis du eller din partner er en af dem, der trækker torsk i land i løbet af natten, så kan en elevationsseng være løsningen. Ved at hæve hovedenden en smule vil det være lettere at trække vejret, og der bliver dermed ikke blokeret for luftvejene.

Patienter med søvnapnø kan også opleve en forbedring, da de ofte sover på ryggen og risikerer, at deres tunge kommer i vejen for luftgennemstrømningen. Dette kan forbedres ved brug af en elevationsseng. Det er ingen garantier for, at den vil stoppe din partners snorken, men den vil nok kunne reducere den, og dermed give jer begge en bedre søvn.

sove hund seng
Sov godt – måske i en ny elevationsseng … (Foto: Unsplash)

Ulemper

Selvom der er en masse fordele ved at købe en elevationsseng, så kan der også være nogle ulemper, som du skal tage højde for. Prisen er selvfølgelig højere end normale senge, og hvis du ikke døjer med nogle af de tidligere nævnte problemer, giver det muligvis ikke mening at investere i en elevationsseng.

Derudover kan der være lidt støjgener forbundet med at stille på den. Det vil sige, at I kan vække hinanden, hvis I stiller på den i løbet af natten. Men det kan I komme udover ved at teste sengens støjniveau inden køb.

Lige meget om I vælger en elevationsseng eller ej, så er denne type seng i hvert fald værd at overveje. Det vigtigste er dog, at I kender jeres behov og vælger derefter, så I kan få mange uafbrudte nætter i fremtiden.

pige seng sove træt
At sove godt i en god seng er vigtigt … (Foto: Unsplash)

Læs også:

 

Spis dig til en god nats søvn

 

søvn hytteost papaya (Foto: Stine Heilmann)

· Mere fra samme kategori ·