Læs også:

Close
ischgl ski sne

NEWS: Nye restriktioner og krav om boosterstik fordobler aflysninger af skiferier 

Nyheder  | 

Nye restriktioner og krav om boosterstik fordobler aflysninger af skiferier · Visitationszoner forlænges · BESTSELLER investerer i ny bæredygtighedspioner · Dømt for coronasvindel og omfattende bedrageri · Flot hæder til ikonsk creme · Dagens billede: Højt at flyve – dybt at falde

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nye restriktioner og krav om boosterstik fordobler aflysninger af skiferier

Landets næststørste forsikringsselskab melder om en ny bølge af travlhed på telefonerne. Denne gang på grund af indrejserestriktioner på én af de mest populære skiferiedestinationer, nemlig Østrig.

Topdanmark har i december haft 65 procent flere kunder i røret, der har spørgsmål om rejse- og afbestillingsforsikringen, sammenlignet med december på et ‘normalt’ år, det vil sige 2019, før coronakrisen ramte.

Sammenligningen viser også, at forsikringsselskabet har behandlet dobbelt så mange afbestillingssager, og Topdanmark forventer, at bunken af sager, hvor rejser skal refunderes, vil vokse yderligere i de næste måneder, hvor der er højsæson for skiferier.

– Vi måtte indsætte ekstra mandskab mellem jul og nytår, og billedet er det samme i dag, mandag. I en normal skiferiesæson har vi travlt med at hjælpe med knæskader og brækkede ben blandt kunder, der er taget afsted på skiferie. Lige nu hjælper vi i stedet tusindvis af kunder, der ikke kan komme afsted. Der bliver i øjeblikket refunderet rigtig mange rejser på grund restriktioner, siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

– Mange kunder står i en situation, hvor deres børn på over 15 år ikke kan komme med på skiferien til Østrig på grund af krav om et tredje vaccinestik. Hvis det ikke har været muligt at få et tredje stik inden afrejse, og man i øvrigt har fulgt vaccineprogrammet, så vil man kunne få hjælp fra afbestillingsforsikringen. Det gælder både for børn over 15 år og voksne, siger han.

Siden den 25. december er danskere, der tager til Østrig, blevet mødt med et krav om 10 dages karantæne ved indrejse, medmindre man har fået et boosterstik og kan fremvise en negativ PCR-test.

Kravet gælder for alle personer over 15 år, men da det indtil videre kun er danskere over 18 år, som har fået en invitation til et tredje stik med revaccination mod covid-19 fra Sundhedsstyrelsen, er en del kommet i klemme, og det påvirker typisk rejseplanerne for hele familien.

Fakta: Her er kravene til danskere, der rejser til Østrig

  • Personer, der over 15 år, skal ved indrejse kunne fremvise dokumentation for et tredje vaccinestik samt en negativ PCR-test, der højst må være 48 timer gammel fra testtidspunktet.
  • Det tredje stik, også kaldet boostervaccination, er allerede gyldig fra vaccinationstidspunktet, og krydsvaccinering, det vil sige vaccination med to forskellige vacciner, accepteres.
  • Opfylder man ikke kravene, skal man i 10 dages karantæne. Tidligst efter fem dage kan man afbryde karantænen, hvis man kan fremvise en negativ test. Indrejsedagen tæller som dag 0.
  • Børn under 12 år er undtaget fra testpligt ved indrejse og rejser på samme dokumentation som forældrene.
  • Børn imellem 12-15 år, der ikke er fuldt vaccineret eller tidligere smittet, kan ved at fremvise en negativ PCR-test få et såkaldt ‘Holiday Ninja Pas’, som giver adgang til spisesteder, hoteller, kulturtilbud med flere

    Kilde: Udenrigsministeriet
ischgl ski sne
Skal du til Østrig, så tjek lige rejsestriktionerne … (Foto: Sune Bjerre)

Læs også: Fem lette øvelser før skiferien

Visitationszoner forlænges

Som led i indsatsen for at sikre trygheden forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der dækker dele af Nørrebro og Nordvest og Tingbjerg/Husum. Zonerne gælder nu frem til den 18. januar 2022 klokken 18.00.

På baggrund af en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn har der siden den 3. december 2021 været indført to visitationszoner i dele af hovedstaden. Politiet vurderer, at hændelserne har relation til rocker- og bandemiljøet, og da det er politiets vurdering, at der fortsat er risiko for flere voldelige hændelser, bliver de to zoner nu forlænget med yderligere 14 dage.

– Zonerne er først og fremmest et værktøj, vi bruger for at sikre trygheden hos de borgere, der bor i områderne. Vi vurderer, at der stadig er en risiko for, at der i rocker- og bandemiljøet kan opstå voldelige episoder, og derfor har vi besluttet at forlænge visitationszonerne, så vi blandt andet kan undersøge, om personer har våben på sig eller i deres køretøjer, fortæller politidirektør Anne Tønnes.

I flere af de voldelige hændelser, der har fundet sted, har Københavns Politi foretaget anholdelser, og flere personer er blevet varetægtsfængslet. Efterforskningen fortsætter, og politiet vil generelt have en øget tilstedeværelse i de to visitationszoner.

Zonerne gælder i følgende afgrænsede områder:

Zone 1:

Ruten – Åkandevej – Kildebrøndevej – Smørumvej – Veksøvej – Stenløsevej – Islevhusvej – Kongemarksvej – Banefløjsstien – langs kredsgrænsen – Kildeager – langs kredsgrænsen og via stisystem til Hillerødmotorvejen – Ruten.

Zone 2:

Ågade – Bispeengbuen – Borups Alle – Hareskovvej – Utterslevvej – Rådvadsvej – Frederiksborgvej – Rødkløvervej – via stier syd for kredsgrænsen – Lundedalsvej – Tuborgvej – Lersø Parkalle – Rovsingsgade – Hans Knudsens Plads – Borgervænget via cykelsti til – Vognmandsmarken – Bryggervangen – Omøgade – Lyngbyvej – Nørre Alle – Tagensvej – Fredensgade – Sortedam Dosseringen – Peblinge Dosseringen – Åboulevard – Ågade.

Visitationszonez i Visitationszonen i Vollsmose og Korsløkke forlænges også, så den er gældende frem til tirsdag den 18. januar 2022 klokken 16.00. Fyns Politi vurderer, at visitationszonen fortsat er nødvendig, for at forhindre at personer med tilknytning til forskellige grupperinger skaber utryghed og begår kriminalitet til fare for andre.

Samme forlængelse sker af visitationszonen i dele af Gladsaxe, Rødovre og Herlev (dog til klokken 18.00)

natteliv nørrebro
Visitationszoner forlænges … (Foto: Unsplash)

Læs også: Flere betjente skal styrke trygheden i nattelivet

BESTSELLER investerer i ny bæredygtighedspioner

Mens BESTSELLER sidste år accelererede antallet af investeringer i bæredygtig innovation, fortsætter 2022 i samme tempo. I dag annonceres det, at det danske modehus gennem sin investeringsarm Invest FWD, har foretaget en ny bæredygtighedsinvestering i amerikanske Ambercycle.

Udtjent tøj skal ikke kasseres for blot at slutte sin livscyklus på genbrugspladsen. Det er der bred enighed om både i og udenfor modeindustrien. Udfordringen? Teknologien, der kan sørge for en cirkulær tøjproduktion, er kun netop i gang med at blive udviklet.

Flere innovative virksomheder er dog fuldt beskæftiget med at skabe fremtidens løsninger – og det er også tilfældet for BESTSELLERs nyeste investering, Ambercycle.

I Ambercycles nyligt afsluttede Series A finansieringsrunde på godt 21 millioner USD, deltager også KIRKBI, Temasek, H&M og Zalando. Investeringen bidrager til BESTSELLERs ultimative vision om at blive ’circular by design’.

– Når tøj ikke længere kan hverken bruges eller genbruges, vil vi gerne sikre os, at tøjet ikke ender som affald, forklarer Camilla Skjønning Jørgensen, BESTSELLER’s Sustainable Materials & Innovation Manager.

– Det skal tværtimod omdannes til en ressource med størst mulig værdi. Ambercycle deler denne overbevisning og har specialiseret sig i at genanvende polyester – en tekstilfiber, som normalvis er afhængig af fossil olie. At de understøtter dette nødvendige systemskifte, som også vi arbejder for, gør dem meget interessante som samarbejdspartner.

I løbet af 2021 har BESTSELLERs investeringsarm for bæredygtig mode, Invest FWD, landet aftaler med fire innovative selskaber. Først i den finske innovator Infinited Fiber Company efterfulgt af yderligere investeringer i Circular Systems, Nature Coatings og Evrnu – alle tre baseret i USA.

Ambercycle har udviklet en proces for brugte polyestertekstiler, hvor fibrene adskilles på molekylært niveau og videreforarbejdes, nøjagtigt ligesom jomfrumaterialer.

I løbet af de sidste par år har Ambercycle optimeret sin teknologi via et pilotanlæg i Los Angeles. Med den seneste finansieringsrunde planlægger virksomheden at opskalere produktionen af deres materiale cycora®, som allerede er blevet brugt i flere succesfulde samarbejder.

–  Vi bygger et økosystem, hvor materialer kan eksistere i harmoni med mennesker og miljø. Vores banebrydende molekylære regenereringsproces muliggør en klar vision for cirkularitet, hvor mode kan komme og gå i vores liv. Det vil ikke kun forbedre bæredygtighedsniveauet for tøjet i vores garderobe, men bygger en helt ny måde hvorpå vi kan interagere med vores materialer,” siger Shay Sethi, Ambercycles medstifter og CEO, og afslutter:

– Overgangen til en cirkulær modeindustri er uundgåelig …

bestseller genbrug
Der kommer masser af genbrugstøj fremover i BESTSELLERS produktion og overgangen til cirkulær modeindustri er uundgåelig … (Foto: PR)

Læs også: Secondhand guide

Dømt for coronasvindel og omfattende bedrageri

En 31-årig mand er blevet idømt fem års fængsel for bedrageri og svindel med covid19-midler i den første straffesag i den nye Nationale enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

Tirsdag blev den 31-årige mand fra Nyborg  ved retten i Svendborg idømt fem års ubetinget fængsel for at have svindlet med covid19-midler og begået databedragerier for omkring 10 millioner kroner. Den 31-årige er den fjerde person, der er blevet dømt i sagen.

Efter flere måneders efterforskning slog politiet i april 2021 til og anholdt flere personer primært på Fyn, blandt andet den 31-årige, der siden har siddet varetægtsfængslet. Det begyndte som en efterforskning af en narkosag, men efter at have undersøgt de anholdtes computere og telefoner, tog sagen en drejning og kom også til at handle om omfattende bedragerier.

I retten blev den 31-årige dømt for databedrageri af særligt grov beskaffenhed ved i en lang række tilfælde at have skaffet sig forskellige personers id-oplysninger og brugt dem til at søge banker og lånevirksomheder om lån. Retten fandt det bevist, at den 31-årige på den måde havde begået databedragerier for cirka 10 millioner kroner.

Derudover blev den 31-årige dømt for under særligt skærpende omstændigheder at have begået socialbedrageri ved uberettiget at have fået lønkompensation til to virksomheder via covid19-hjælpepakker.

– Som medindehaver af to virksomheder fik den 31-årige af flere omgange udbetalt over 300.000 kroner ved blandt andet at lave forfalskede ansættelsesbeviser, og derved frembragte han et falsk billede af, hvor mange og hvilke medarbejdere, han havde ansat,  forklarer specialanklager i NSK Vest, Morten Rasmussen.

Ud over de fem års fængsel blev den 31-årige dømt til at betale erstatning til finansieringsselskaberne og til staten.

– Det er tale om meget omfattende og organiseret form for svindel og bedragerier, som den 31-årige sammen med flere andre har stået bag, og jeg er især tilfreds med, at han nu er idømt en længere ubetinget fængselsstraf på baggrund af et meget vellykket efterforskningsarbejde, siger Morten Rasmussen.

Den 31-årige erkendte alle forhold og modtog dommen. Den 31-årige blev varetægtsfængslet efter dommen. Tre andre er allerede blevet dømt i sagen, mens en femte mand, der p.t. sidder varetægtsfængslet, endnu afventer sin dom.

computer, penge, hænder (Foto: Unsplash)
Yngre mand dømt og coronasvindel og bedrageri … (Foto: Unsplash)

Læs også:

Flot hæder til ikonsk creme

Skin Food Body Butter vinder årets Green Skin Care ved ELLE International Beauty Awards.

Hvert år vælger det internationale modemagasin ELLE skønhedsprodukter i konkurrencen ELLE international Beauty Awards. ELLEs skønhedsredaktører verden over tester tusindvis af skønhedsprodukter og udvælger derefter de allerbedste. Og i år vandt Weleda kategorien Årets Green Skin Care med den populære Skin Food Body Butter.

– Den passer til alle hudtyper og er det eneste produkt, der kan holde min hud hydreret i de barske vintermåneder, forklarer Anja Paspalj, Executive Editor, ELLE Serbien som en af begrundelserne for at netop Skin Food vandt.

weleda skin food
Flot hæder til en god og ikonisk creme … (Foto: PR)

Læs også: Januarfund

Dagens billede: Højt at flyve – dybt at falde

 

· Mere fra samme kategori ·