Læs også:

Close
broccoli fladbrød salty baking moments frederikke wærens

Grøntsagsbrød: Fladbrød med broccoli

Mad  | 

Hvorfor ikke lavet et grøntsagsbrød – her får du et broccoli-fladbrød. Opskriften er fra bogen ‘Salty Baking Moments’ af dygtige Frederikke Wærens. Er du klar til et anderledes og lækkert (og sundt) fladbrød

Grøntsagsbrød kunne man også kalde disse glutenfrie fladbrød, da de foruden æg, blendede mandler og revet ost primært består af broccoli.

De er hurtige og nemme at bage: Alle ingredienserne blendes sammen til en ensartet masse, som derefter bredes ud på et stykke bagepapir og bages, hvorefter fladbrødet skæres i passende stykker.

Jeg bruger fladbrødene til sandwich med salat og pålæg eller til varme toasts med en god skinke, mozzarella, tomat og pesto – gerne hjemmelavet.

Brødene kan sagtens holde sig i et par dage på køl og er også velegnet til at fryse – jeg fryser dem to stykker ad gangen, så de er nemme at tage ud til næste dags frokost.

frederikke værens
Dygtige Frederikke Wærens er kommet med endnu en lækker kogebog … (Fotograf: RIkke Nissen Westesen)

Det skal du bruge

Der bliver 1 fladbrød, der kan skæres ud til cirka 8-10 stk.

Ingredienser dej

1 stor broccoli, ca. 500 g
50 g mandler, smuttede og blendet til fint mandelmel
3 æg
2 spsk. havregryn, glutenfrie
1 tsk. bagepulver
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. salt
50 g revet ost, for eksempel mozzarella, cheddar eller parmesan
Desuden
2 spsk. sesamfrø (du kunne også bruge andre kerner som pinje- eller græskarkerner)

broccoli fladbrød salty baking moments frederikke wærens
Så er der anderledes fladbrød … (Fotograf: RIkke Nissen Westesen)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

Del broccolien i mindre buketter, skær stokken i små tern, og hak det fint i en foodprocessor.

Tilsæt mandelmel, æg, havregryn, bagepulver, oregano, salt og revet ost.

Blend det sammen til en ensartet dej.

Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og smør den ud i et jævnt lag, cirka 30 x 40 centimeter.

Drys med sesamfrø og tryk dem let ned i dejen.

Bag brødet midt i den forvarmede ovn i cirka 25 minutter.

Lad brødet afkøle, og skær det ud i cirka 8-10 lige store stykker.

TIP

Broccoli kan erstattes med andre grove grøntsager, for eksempel en blanding af blomkål og revet gulerod.

Sådan ser bogen ud:

salty baking moments

Læs også:

Fokus på fordøjelsen

 

mave hjerte hænder

· Mere fra samme kategori ·