
Grøntsagsbrød: Fladbrød med broccoli
Hvorfor ikke lavet et grøntsagsbrød – her får du et broccoli-fladbrød. Opskriften er fra bogen ‘Salty Baking Moments’ af dygtige Frederikke Wærens. Er du klar til et anderledes og lækkert (og sundt) fladbrød
Grøntsagsbrød kunne man også kalde disse glutenfrie fladbrød, da de foruden æg, blendede mandler og revet ost primært består af broccoli.
De er hurtige og nemme at bage: Alle ingredienserne blendes sammen til en ensartet masse, som derefter bredes ud på et stykke bagepapir og bages, hvorefter fladbrødet skæres i passende stykker.
Jeg bruger fladbrødene til sandwich med salat og pålæg eller til varme toasts med en god skinke, mozzarella, tomat og pesto – gerne hjemmelavet.
Brødene kan sagtens holde sig i et par dage på køl og er også velegnet til at fryse – jeg fryser dem to stykker ad gangen, så de er nemme at tage ud til næste dags frokost.

Det skal du bruge
Der bliver 1 fladbrød, der kan skæres ud til cirka 8-10 stk.
Ingredienser dej
1 stor broccoli, ca. 500 g
50 g mandler, smuttede og blendet til fint mandelmel
3 æg
2 spsk. havregryn, glutenfrie
1 tsk. bagepulver
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. salt
50 g revet ost, for eksempel mozzarella, cheddar eller parmesan
Desuden
2 spsk. sesamfrø (du kunne også bruge andre kerner som pinje- eller græskarkerner)

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Del broccolien i mindre buketter, skær stokken i små tern, og hak det fint i en foodprocessor.
Tilsæt mandelmel, æg, havregryn, bagepulver, oregano, salt og revet ost.
Blend det sammen til en ensartet dej.
Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og smør den ud i et jævnt lag, cirka 30 x 40 centimeter.
Drys med sesamfrø og tryk dem let ned i dejen.
Bag brødet midt i den forvarmede ovn i cirka 25 minutter.
Lad brødet afkøle, og skær det ud i cirka 8-10 lige store stykker.
TIP
Broccoli kan erstattes med andre grove grøntsager, for eksempel en blanding af blomkål og revet gulerod.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: