Læs også:

Close
forelsket kys kysser

Klumme: At date som en mand

Mit liv  | 

Det lyder sådan lidt ‘hard core’, og nogle er måske allerede her stået af. Men dating er ikke for tøsedrenge eller folk med dårligt selvværd eller selvtillid. Så nu forsøgte jeg at date som en mand

Jeg har dated på mange måder. Men først da jeg begyndte at date som en mand, skete der noget. Men der var jeg så også mange erfaringer rigere – også dem jeg gerne havde været foruden. Og måske er det endda lidt tarveligt eller ledt at kalde det at date som en mand – men sådan ser jeg det – der er i hvert fald flere mænd, der er bedre eller gode til ikke at tænke så meget over ‘det hele’ og ikke ‘lægge alle æg i en kurv’, som man siger …

Måske jeg lige skulle starte et andet sted … Dette er ingen empirisk undersøgelse. Det er ren og skær subjektivt mine oplevelser og holdninger – og sikkert på ingen måde sigende for andres datingliv – unge som ældre. Men jeg følte et behov for at dele min tanker, nedture, opture – og alt det midt i mellem …

par, flirt, kærlighed, sol, solnedgang, kys, hænder, venskab, forhold, festival, date, dating
Her får du mine oplevelser med det sidste halve års dating. (Foto: Pexels)

Undskyld på forhånd

Og så beklager jeg, hvis jeg både er led, ond, forstokket, selvisk, egoistisk og måske helt galt på den. Men ja, dating er ikke for tøsedrenge. Og nu – og som i endelig nu – gjorde jeg det – jeg datede hard core som en mand. Den der ‘jeg ved hvad jeg vil’ – ‘jeg har ingen skrupler’ – ‘mit selvværd er højere end gennemsnittets’ – ‘det er bare for sjov, og følelserne er lagt lidt til side’ … Og ja, det mødte jeg flere forskellige typer ved –  også på godt og ondt.

Og løsningen på at finde den perfekte date, kæreste eller ham man gerne vil dele resten af livet af – den kom jeg nok ikke meget tættere på – desværre. Men det var faktisk det hele værd – ikke mindst at kunne skrive det her ned.

par forelsket dating
Er du også ude at date og drømmer om at finde HAM – det gør jeg så stadig … (Foto: Unsplash)

Først kommer de skræmmende – så er du forberedt …

Ham med de sociopatiske træk

Vi mødtes på et datingsite – vi drak kaffe efter en uge – vi snakkede godt sammen. Han var ikke typen, jeg nok ville have mødt IRL, men her startede vi jo på en anden måde. Vi begyndte at date – vi hyggede os. Jeg forsøgte bare at tage en dag ad gangen. Han var sød – ville mig helt vildt. Han var meget ‘noget andet’ end mine tidligere kærester – men jeg tænkte – ‘what the fuck’ der er jo ikke et facit – bare bliv ved, du hygger dig jo ..

Tiden gik – vi blev sådan rigtige kærester. Og så en dag fik jeg en mail fra hans tidligere kæreste – jeg fik et chok. For de ting hun fortalte var ikke for tøsedrenge. Jeg gik lidt med det – jeg konfronterede ham uden at vise mail – han gled lidt af.

Men derefter var jeg ‘alert’ – men der var sket noget der. Og ja, det var mit held. For han var en hustler – og nok hvad man ville kalde en sociopat – og disse kan være svære at gennemskue for almindelige mennesker – ikke mindst hvis de har været og levet sådan i mange år. Jeg endte det på et tidspunkt og fandt bagefter ud af en masse om ham. Godt jeg ikke kom videre med ham …

love kærlighed
At finde den eneste ene er ikke nemt … (Foto: Unsplash)

Ham den psykisk syge

Det hele startede med 300 timen. Sådan nærmest kapauww … Der var bare en kommunikation og forståelse fra begge sider fra starten af. Den ene bemærkning fløj efter den anden. Og alt det her varede – jeg vil næsten kalde det min selvforskyldte sindssyge – i et par døgn.

Jeg tænker stadig tilbage på det, og tænker ‘hvad pokker var det lige, der ramte mig der’. Men kemi er jo bare sådan en mærkelig ting – og skriftlig kommunikation er en sjov ting – for nogle gange er den der bare – og det var den her, må man sige. Det var den også, da vi begyndte først at ringe sammen og så facetime. Og vi talte som i timer – og kunne ikke stoppe, vi var nærmest begge forheksede. Vi havde så meget til fælles – vi grinede – vi var alvorlige – vi var ærlige – og vi tænkte begge lidt ‘der er den person, jeg har ledt efter’.

Vi endte med på dag to bare at mødes kort som i meget kort en sen aften – bare for at se i hinanden, og der går det op for mig, der er ‘et eller andet med ham’. Jeg kunne ikke sætte ord på, hvad det var. Men jeg fik et chok. Vi snakkede fem minutter – krammede og skrev sammen dagen efter.

Men herefter var jeg som en skildpadde på vej tilbage i mit skjold – nærmest i choktilstand. Og ved næste facetime (der var mørkt på hans værelse) kunne jeg pludselig se, at han havde en hospitalsskjorte på. Jeg tog mig mod til at spørge ‘hvad det gik ud på’ og det viste sig, at han var ‘uligevægtig’ og psykisk ustabil og nede for tiden (og ja indlagt). Mon jeg lige lå i fosterstilling derefter. Vi stoppede kommunikation – jeg holdt mig fra dating et stykke tid – og tænkte – aldrig mere – men nogle gange skal man jo op på hesten, det kom jeg også det her kortere ‘melt down’.

dating fyr mand
Sød men psykisk sød – det er simpelthen for svært … (Foto: Unsplash)

Ham der helt sikkert var en anden

Jeg fandt ham på et datingsite. Han var englænder, og vi havde nogle uger, hvor vi bare kommunikerede – han sendte billeder og fortalte om sit liv – det samme gjorde jeg. Men jeg datede jo som en mand, så jeg var hard core og opmærksom på de små ting – og ret hurtigt om der var ‘red flags’ – og det var der …

Det var igen svært at sætte ord på. Men jeg følte hurtigt, at han ikke var ‘den på billederne’. Jeg testede ham – han blev tosset – jeg udfordrede ham – han blev endnu mere tosset. Og tænkte ‘jeg holder den, og ser hvad der sker’, men på det tidspunkt var det mere et ‘studie’ fra min side. Hvad vil han – hvem er han … Og så en dag spurgte han om penge – en langt ude historie – og jeg tænkte ‘idiot – troede du virkelig jeg var faldet for dig’ …

Men faktum er, at jeg er ret sikker på han var en helt anden, end den gut jeg troede (i starten jeg skrev med) – måske endda fattig. Men penge fik han ikke – og sekundet efter han spurgte, blev han blokeret.

fyr mand
Billederne er ofte ikke reeeelt som de ser ud eller i virkeligheden. Men en helt anden og 20 år ældre – nej tak … (Foto: Unsplash)

Ham der var 20 år ældre

Da jeg gik på datingsite (igen) efter nogle års pause for et halvt års tid siden, matchede jeg med en, der så sød ud – sådan sød og gennemsnitlig som man siger. Vi skrev et par dage, og så ville han snakke i telefon. Jeg tænkte okay – og efter vi havde talt kort googlede jeg nummer, og fandt ud af efter lidt research, at ham jeg havde talt og skrevet med IKKE var ham på fotos.

Han var sådan set mindst 20 år ældre – grim og klam. Og jeg blev så tosset – sendte et foto af ham selv fra facebook til ham selv – og derefter anmeldte ham til datingsite – og ja. Han forsvandt – men mon han ikke kommer til at gøre det igen. Pas på derude …

Ham der bare forsvandt

Ja, den har vi vist alle prøvet eller hørt om. Vi starter godt og hyggeligt – vi bliver interesseret og venter på de skriver, og vi ses måske endda et par gange. Og så out of the blue – så er de væk – som i forsvundet fra overfladen. Og man sidder tilbage og tænker, ‘hvad skete der der’ – var det mig, var det ham – er det noget, jeg har drømt. Og man har bare spildt sin tid på idioten.

Selvom jeg har dated som en mand, har jeg dog aldrig gjort det her – med mindre de blev virkelig mærkelige eller klamme. Men så var vi også kun i den indledende snak.

Mobil, telefon, smartphone, iphone, happn, tinder, date, dating, sms, besked, online, facebook, instagram, twitter, app
Vi swiper og håber, og så pludselig er de væk … (Foto: Pexels)

Ham (eller dem) der bare ville have sex

Og ja, det og dem kender vi også godt – og de findes i hobevis både af mænd og kvinder. Og nogle er så kolde, at de nærmest skriver det i første sætning – og man tænker ‘okay jamen tak for tilbud’ – nogle gange har jeg bare ‘gået med på legen’ for at se hvad de fandt på – altså uden at mødes med dem og have sex – det er ikke lige mig.

Har også flere gange oplevet de har skrevet ‘kom nu’ – altså som om det var lidt, som ‘skal vi ikke gå en tur’. Vi taler altså sex og intimitet, som om det bare er som at drikke et glas vand eller tage en lur – sgu lidt uhyggeligt, at det kan blive gjort til så ligegyldig og overfladisk en ‘ting’. Hvorfor går de på almindelige datigsites, når der findes så rigeligt at sex-sites – mærkeligt …

Ham – med dårligt selvværd

Han var sød – og vi havde god dialog. Vi mødtes efter en uge – og han var sød og pæn, og jeg tænkte ‘who knows’ – lad os se hvad der sker. Da han kom hjem, skrev han og var fyr og flamme og ville ses igen – straks eller snart – han var allerede ved at gøre os til kærester – og jeg tænkte ‘ahhh kan vi lige tage den med ro’.

Næste dag samme forløb. Og så dagen efter ‘faldt han sammen’, og sagde han havde lavt selvværd, og jeg var alt for god (og højere liga – wtf) til ham – og han ikke kunne leve op til mig (som i hvem pokker laver de regler) – og han var bange for at blive forladt. Og ja der stoppede min interesse så – for det er sgu noget op ad bakke, når det her sker INDEN, vi overhovedet har kysset.

tavle yes no valg tænker mand fyr ja nej (Foto: Pixabay)
Tør du swipe til højre – det kan både være godt eller dårligt … (Foto: Pixabay)

Det smarte (men tarvelige) trick

Hvad hvis man nu dater eller snakker med tre, der hedder det samme, så kommer man da i hvert fald ikke til at sige navnet forkert. Jeg datede tre fyre, der alle hed Rasmus (undskyld til jer alle tre), men nu var det altså, at jeg bare tog den hard core – uden følelser tilgang …

Det startede med en sød Rasmus – og så matchede jeg med en mere – og nogle uger efter med en mere. Og ja så kom jeg til at tænke på, ‘det er sgu da smart’. De var søde på hver deres måde – meget forskellige – og jeg datede dem faktisk alle tre – altså havde ikke sex samtidig med dem. Men alle tre var jeg i ‘dialog’ med samtidig, mens jeg prøvede at adskille dem – og ja det var liiidt svært – indrømmet.

Og ja, selvfølgelig var det ledt og ondt – men tænker jeg nok, jeg ikke er den eneste, der har gjort noget ledt – og jeg stoppede også, før de eller jeg fik for mange følelser, alt andet kunne jeg (trods alt) ikke klare. Men det at date og skrive med flere UDEN at føle sig led og ligesom se tiden an, er faktisk nok en ting nogle er bedre eller gode til end andre. Og måske man kan finde en måde at udføre det på uden at ødelægge andres følelser og oplevelser.

HELDIGVIS – de søde og kærestepotentialeagtige

Heldigvis – og ja havde der ikke været nogle gode, så havde jeg nok stadig ligget i fosterstilling og aldrig dated mere. For heldigvis var der også søde mænd i mellem.

Heldigvis var der også en del af dem. Men de var desværre mere sjældne at finde end de andre. Men da jeg begyndte sådan lidt mere hardcore at date og tænke som en mand, så var det som om, alt blev lidt nemmere – måske jeg også bare havde lært lektien (ja, det må man sige – faktisk på den hårde måde synes jeg selv) og var kommet ind i gamet og sad ikke og overanalyserede men tog det bare mere ‘som det kom’ …

Hvis du ikke allerede nu ligger i fosterstilling og tænker ‘orker ikke dating’, så er der også søde mænd og også nogle med kærestepotentiale. Der er bare lidt langt mellem snapsene. Men gå ind i datingverdenen med åbne åbne og ikke for sårbart et hjerte – for det får nogle gevaldige ridser og skub undervejs …

fyre mænd dating
Husk de også derude – de søde fyre … (Foto: Unsplash)

Datingkoden er ikke knækket

Men dating i den virtuelle verden er både en tidsrøver og hård ting – også for alle os, der reelt ‘bare gerne vil have en sød kæreste’.

For faktum er – jeg er stadig single – jeg er nok blevet lidt klogere og sejere – men jeg har ikke fået mere tro på, at HAN findes – ham der lige passer til mig – slår mine ben væk under mig – ham som jeg gerne vil blive gammel med. Ham som jeg reelt leder efter og har ledt efter længe. Måske er han eller de søde taget af dem, der har formået at knække datingkoden eller bare været mega heldige … Who knows …

love kærlighed par
Dating er sjovt men også hårdt – og jeg leder stadig – efter HAM … (Foto: Pixabay)

Kunne være sjovt …

Det her er jo set fra min absurd subjektive side … Og som livet ikke kun er sort-hvidt, så er datinglivet det bestemt heller ikke. Og jeg har også hørt og kender mange, hvor det faktisk er lykkedes at finde en kæreste på et datingsite – ellers havde det da også været hjerteskærende.

Men det KUNNE være sjovt at høre det fra en mands side af … For hvad oplever de – er kvinderne (skrupskøre), mærkelige, paniske, lidt for ivrige, lyver med stort set alt. Eller hvad … Ja, jeg ved det ikke, men indtil nogen tør gå i klinch med min klumme, må vi lade det stå usagt …

Meeeen der skal kysses mange frøer, før prinsen dukker op

frø frøer
Har du også kysset mange frøer UDEN at finde drømmeprinsen, så er du helt sikkert ikke den eneste … (Foto: Unsplash)

Happy dating

Nu håber jeg ikke, jeg har ødelagt det for dig – men forhåbentlig i stedet givet dig et godt grin, genkendelige oplevelser og lidt mere ‘hår på brystet’ …

PS. behøver jeg sige, at jeg kunne have kommet med endnu flere mærkelige oplevelser. Måske de kommer i næste klumme … Måske jeg går i kloster fra nu af …

 

Læs også:

 

Find dit forsvar mod psykopater og andre idioter

 

Vred, pige, angry, sur, psykologi, sociologi

· Mere fra samme kategori ·